PC sestava 25000 KC

Čau
Pročítal jsem Vaši diskuzi ohledně nového do 20000 PC a dosti mně zaujala ,jelikož bych si chtěl také pořídit a složit nové.Tak jestli bych mohl poprosit o radu jaké komponenty koupit.Jsem fanda AMD a ATi jelikož z těchto mam svuj dosavadní PC a můžu řict že bez problemů funguje 5 let a jsem nadmiru spokojen :).Proto bych rád u těchto značek zůstal.
Jinak tedy ja bych do něj byl schopen vložit od 20 000 do 25 000 Kc (klidně ta horní hranice) s tím že mám externí 1TB disk na data takže int. nemusí být velký a bylo by to jen za bednu.Monitor mam nový a klavesnici s myšákem bych si dokoupil nové až podle ceny.Orientace by byla PC hry a přehrávání filmů nic víc.
Předem moc děkuji za odpověď.Jo abych nezapoměl tak bez OS :)

Obrázek uživatele Dawe

Jeste bych dodal uz parkrat jsem si vylepsil sestavu co mam ted ,jen pro zajimavost mam AMD Athlon 2200 MHZ (drive Sempron 1,6) socket 754,OP-1500 MB ddr (dříve 500 MB) ,Ati Radeo HD 3800 AGP patice :( (taky zmenena) a 120 GB disk .ZD-Gigabyte GA-K8NS (puvodní).Řikám doposavaď mi to stacilo bohatě jsem zvladal veškerý hry ale vše jde dopředu.
Jinak s úpravou do budoucna bych taky počítal nerad bych měnil pc za 2 roky celý a pokud bych si mohl vymýšlet zkusil bych tam dát čtečku různych karet.nízká položka.
Ja se obcas taky motam kolem sestav ale stracím přehled vždycky tak raděj je lepší něčí rada.
Co říkáš na tento Case??? : EUROCASE MiddleTower Monster 9002 černá líbí se mi uložení tlačítek a usb nahoře už z praktickeho hlediska pro mě :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

být tebou, ještě nějakou chvilinku počkám, čeká nás vydání AMD Radeon HD6970, to bude teprv nářez pro tvou sestavičku..

jinak je to asi jednoznačné
ASUS M4A79XTD EVO
AMD Phenom II X4 970 BE
Arctic Cooling Freezer Xtreme rev2
2x2GB DDR3 1333MHz CL7 Kingston HyperX
Fortron Black Power 650W
WD Caviar Black 500GB SataII
DVD-RW mechanika LG

Cooler Master HAF922 nebo Cooler Master StormScout

možná bych ještě zapřemejšlel nad lehce dražší deskou, něco jako M4A89GTD PRO/EVO.. ještě se kouknu.. na kolik vychází tohle? provizorně počítej Sapphire HD5870 Vapor-X 2GB, ale rozhodně budeme chtít HD6970, která by měla bejt tak nějak stejně, možná dráž, ale výkonem brutaaal..

Obrázek uživatele Dawe

jj koukal jsem co píšou o té HD6970 a nevypadá ubec zle :)) zkusíme počkat a uvidíme jaké reference o ní napíšou až ji strčí do testovací skříně někdo :)jinak ty dražší základní desky bych se taky nebál a dokonce jsem už dříve koukal po té co jsi navrhoval jako druhou.
Tu skříň bych raděj jinou Hafana má už kámoš a nechcu aby někde vykecával že se opičím.Jinak s většinou souhlas i když při pohledu na chladič mi zatrnulo jestli se to do tý bedny vejde :)).
Myslíš že 650W zdroj to s HD 6970 utáhne??kolik by tam mohlo byt cca rezervy??
Ještě otázečka z jakého obchodu doporučuješ nakoupit komponenty???z různých kde bude nejlevnější nebo upřednostňuješ nějakej??
Jo a moc díky za tip

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak jednoznačně Storm Scouta.. :))
bezproblému, tahle sestava bude brát do 380W.. takže 550W zdroj by stačil, pro laborování 650W.. je to kvalitní Fortron, ne EuroŠmejd, pro který jsou uvedena ta čísla minimálních zdrojů u grafik :))

já jednoznačně nakupuji na CZC, jinde bych už nekoupil ani disketu.. nehledím na ceny, kupuju to jak to maj a když je to dražší, vím že si připlácím za to, že mi CZC vyjde vždycky vstříc.. reklamace atd, žádný problém.. chodím si testovat na jejich pobočku a tak :eek: jsem tam "vážený zákazník" :))

Obrázek uživatele Dawe

Cus
sorry že píšu až teď,nejak jsem se nemohl na delší dobu dostat k PC.Sestavička vyšla cennově super a tak jak si to navrhl si to 100% pořídím.Chci se zeptat kdy vyjde ta HD 6970???přibližně .a ješťe maličkost ten Case nebyl by ješťe nějakej jinek kterej by si mi mohl doporučit???nebo jaka značka kromě Coolermasteru připadá v úvahu,něco jsem slyšel i o thermaltake že nejsou špatný.

Obrázek uživatele TheALuminium

Já můžu rozhodně doporučit http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=52110 - je dost prostorná, v základní výbavě má 2x12 cm větráky správně umístěné a je i designově povedená.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Tt (Thermaltake) nejsou vůbec špatný skříně, Antec jsou dobrý.. LianLi se mi nikdy nelíbily, ale hlavně to je jiná cena.. samosebou jsou to snad nejlepší bedny vůbec..

bohužel, další HDD6000 se očekávají někdy kolem prosince, jestli se ti chce čekat.. HD6870 jsou na tebe slabé.. takže HD5870 Vapor-X 1 nebo 2GB, spíš bych vzal 2GB...

Obrázek uživatele Dawe

Ok mrknu na ne a zkusim si vybrat neco.samosebou se radej zeptam co na ni reknes.jinak na HD pockam budu muset ted ,ale ne dlouhou predpokladam ze koncem ledna zacatkem unora kdy ceny jsou nižší než obv. už to budu nakupovat.

Obrázek uživatele Dawe

Čau,

Celkem po dlouhy době zas píšu a jsem rád ,že jsem tu svůj topic našel.Počkal jsem po novém roce na tu grafiku jak si obstojí.A hlavně jaké budou ceny,Což mě moc nepotěšilo že hned v Lednu vzrostli ,ale už jsem koukal že se delší dobu drží na nižší ceně.
Jinak PC jsem zatím nekupoval ale už se na to připravuju víceméně jsem zůstal u doporučéných věcí.
Case: Antec Nine Hundred Ultimate Gamer
Zdroj: Forton Black Power 650W ATX
ZD: Asus M4A79XTD EVO (nevim jestli ma cenu kupovat s USB3)
a ZD M4A89GTD PRO/EVO nevim jestli tam neni zbytecna integrovana GK
Procesor: mi byl mimo jine doporučen AMD Phenom II X4 955 Black Edition (kvuli pozdejšímu taktování)
Chladič: Arctic cooling Freezer Xtreme
OP: tam nevím jestli 4 GB není málo ale popř se daji pozdeji doukoupit 2x2GB DDR3 1333MHz CL7 Kingston HyperX
DVD je jasna
GK:?????????? nevím

Takže pokud můžete mi poradit s tou Grafikou popř její přesné označení.A Názor na ostatní věci popř co by jste změnily v sestavě.Cena zůstává stejná kolem 25 000 KC
předem dík za odp.

Jo bych zapoměl Pevny disk mi byl doporučen jeste WD Caviar Black LX - 500GB
kvuli rychlosti

Obrázek uživatele Malignus

Čau.

Tak já bych doporučil MB – ASUS M4A89TD PRO/EVO a jako VGA – HD6950 2GB, kterou odemkneš na 6970.

4GB RAM stačí, později dokoupíš další.

WD Caviar Black LX má na rozdíl od normálního WDCB SATA III (6GB/s), proto k němu potřebuješ MB s USB3.0 a SATA III. :-)

Chladič není špatnej, ale já miluju Noctua NH-C14. Jinak FrostyTech.com doporučuje také Zalman CNPS9900 MAX, TT FRIO, Xigmatek Aegir nebo CM V8. :-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

nevím tedy, jestli je vysloveně nutné jít do SataIII a desky k tomu určené.. ASUS M4A79XTD bohatě stačí, má SataII, které klasickým HDD rozhodně rychlostně stačí.. SataII je limitem jen pro fakt rychlé, ale drahé SSD...
USB 3.0 je zatím zbytečné, je drahé a zase, disky nebo zařízení, které tu rychlost využijí nestojí pár stovek... navíc se takový řadič dá kdykoliv dokoupit..
takže bych k tomu vzal WD Caviar Black 500GB na SataII (LXko je pro SataIII)

ten chladič na CPU musíš vzít v revizi rev2, jinak nebude sedět na AM3 socketu
4GB ram fakt není málo...

pokud to cenově vyjde, tak rozhodně http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=84772 a hezky odemknout na HD 6970 :))

Obrázek uživatele Dawe

Cenově to rozhodně vyjde vybral jsem tedy nejnišší ceny z CZC a TS Bohemia jednotlivých komponentů:

Antec Nine Hundred Ultimate Gamer 2594,-
Forton BP 650W ATX 1735,-
Asus M4A79XTD EVO 2100,-
AMD Phenom II X4 955 BE 2829,-
Arctic cooling Frezer Xtreme (rev.2) 694,-
Kingston HyperX 4GB (2x2GB) DDR3 1333 CL7 1236,-
Saphire HD 6950 2GB PCI-e 6110,-
Western Digital CB 500 GB 32MB 1211,-
LG GH22NS bulk 419,-

Celkem 18928,- s DPH

Moc díky z radu s tou grafikou pomali jdu objednávat :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no k tomuhle kompletu by rozhodně seděl spíš Phenom 965 BE, pude přetaktovat líp a rozhodně pokud tu grafiku odemkneš, 955tka už nemusí stíhat..
osobně bych ale tolik nevyhazoval za skříň, to už ale záleží na tobě, jeslti si potrpíš na špičkovou herní skříň..

Obrázek uživatele Dawe

ten Case se mi libi ,uprime ja moc nevidim rozdil mezi Eurocasem a jinyma ,krome toho ze by to mohlo drncet.Popr kouknu jeste po nejake jine ale zatim u me vyhrava tento :)

Jinak kdysi jsem premyslel i o Phenomu 975 rovnou ,protoze moje taktovaci technika se blizi nule.nikdy jsem to nedelal max u Grafickych karet.zajimavy to bude uz s tim odemknutim 6950.Ale jak rikam byla mi rozmluvena 975 takze diky za kazdou radu. nevybiram PC na 2 roky ale s pripadnym upgradem se pocita.
Jo jeste premyslím jestli ma cenu koupit 1TB disk WD CB

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

nemá smysl myslet na upgrade.. za 2 roky do tohodle nic nedáš.. proč taky, výhodnější je koupit nové..
přetaktování CPU o 400MHz na jádře je naprostá hračka :)) výkon zadarmo..

rozdíl ve skříních je značný.. nejde jen o drnčení, škříň musí držet sestavu, celou desku a těžký chladič.. musí být pevnostním prvkem.. ve většině levných skříních je to ale tak, že když desku vyndáš, skříň je jak z papíru.. proti téhle nic nemám, ale skříň za 1500, pokud by se ti líbila, by ti stačila, plnila by svůj účel a mohl bys dát víc do výkonu, chlazení atd..

Obrázek uživatele Dawe

dobrá ukecal jsi me skřín za 1400,- stačí :) bud Thermaltake VI1000BNS M9 a nebo Antec Three Hundred Ultimate Gamer Case, je pravda na co do ni vrazet vic nez je treba stejne ji ma clovek pod stolem doma :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

asi tak... pokud tvoje sestava není výstavní kousek za 60K, nemá smysl do skříně tolik investovat..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.