PC pro stříhání a úpravu filmů

Zdravím. Po dvou noteboocích (2006 a 2013), tím druhým je HP 650, který se silně přehřívá a je velmi hlučný, jsem se konečně rozhodl pro stolní počítač. Stolní počítače, pokud jsou správně sestaveny, se nepřehřívají a mají mnohonásobně výhodnější poměr cena/kvalita x čas neboli že stárne mnohem mnohem pomaleji než notebook. A taky PC má za jednotku ceny výhodnější užitné vlastnosti jako např. výpočetní výkon, kapacitu pevného disku, lepší grafiku atd. atd., není-liž pravda? Tedy otázku, zdali nb či PC mám již vyřešenou. Teď zbývá vyřešit "jen" jaké komponenty zvolit.

Hry nehraji, grafiku však potřebuji výkonnou, protože chci, aby mi na něm šlapal program Premiere Pro CC 2017. Oblast hardwaru jsem naposledy sledoval v roce 2007, kdy jsem si sestavil svůj první a poslední počítač. Nevím vůbec nic, tak prosím o rady. V prvé řadě, na čem to postavit? Na kterém procesoru a grafice? Známý si myslí, že prý nejlepší poměr cena/kvalita je u AMD. . Rozpočet ideálně tak 15-20 tis. i s monitorem (ten bych klidně koupil i použitý) včetně repráků a klávesnice. Jediné, co nepotřebuji, je myš a podložka. Jo a z požadavků na komponenty bych měl jen co nejvyšší kapacitu pevného disku. Jak jsem se díval, tak třeba 6 TB. Předem velmi děkuji.

Obrázek uživatele Stiletos
Obrázek uživatele Unus_vir_de_Bohemiae

Dík za odpověď. To jako fakt nic levnějšího neutáhne Premiere Pro CC 2017? Utáhne ho jen PC za nejmíň 35k? :x

Obrázek uživatele Stiletos

Jako co koukám na požadavky na GPU tak ekvivalent tý GTX770 co je popisku je ta GTX1060 6GB.....

https://helpx.adobe.com/premiere-pro/system-requirements.html

Ohledně práce s videem ty zmíněný CPU Ryzen,nástřel takhle bez OS periferií a monitoru,lepší než ntb s životností 3 roky ca,sice pálka ale vydrží to hafo let na práci s videem logicky lepší ten R7 ,ale to seš pak na 40 ......

https://www.czc.cz/ca9ilrca9cisq8r9pa09h21ij4/seznam

Obrázek uživatele Unus_vir_de_Bohemiae

Tak chtěl jsem jet v září do Barcy. Dal bych za to tak cca 10 tisíc. Nedopadlo to, tak bych tyhle peníze třeba dal na tenhle PC projekt. Za 30 tisíc i s monitorem by se dal sestavit? Bráchovi šlape na dva roky starém nb za 35 tisíc.

Obrázek uživatele Stiletos

Jako takhle,ono značnej rozpočet ti zabírá ten 6TB HDD co chceš tj vzal bych menší a pak někdy dokoupil další až bude zapotřebí,optimální GPU jsem ti postnul k tomu programu to neznamená že to na slabší nepošlape,,ovšem asi ne tak svižně jako na výkonnější a na 16 vláknovým Ryzen R7 1700.....

Takže pokud to má bejt slušná sestava abys nebyl nějak omezenej tak minimum ber toto....

https://www.czc.cz/e2ceouus4kjes90thc88iqfrb6/seznam

Jako úplně nejlepší by si měl koupit RX580 jenže ty nejsou a buhví kdy budou kvůli těžařům Bitcointů .

https://www.czc.cz/asus-radeon-dual-rx580-o8g-8gb-gddr5/213832/produkt

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ahoj,

u toho harddisku může malinko pomoct vzít dvě třítera namísto jednoho šestitera - ušetříš skoro tisícovku
Ovšem se zbytkem.. záleží jak moc vážně to myslíš. Jestli děláš minividea na youtube, nějaké delší filmy, nebo se tím dokonce hodláš živit,
CUDA akcelerace na grafice je stonásobně rychlejší, než procesor, takže pokud budeš schopen renderovat jenom na grafice, nepotřebuješ tak silný procesor. Jinak je to jen o tom, že cena je nepřímo úměrná času stráveném čekáním na dokončení renderingu.

Jinak tady vidíš, že je tu jistý "neoddiskutovatelný základ" jako základní deska, ramky, skříň.. Bez těch to nejde a moc na nich neušetříš. Když nepočítám grafiku a disk, což jsou pro tebe klíčové součástky, jsi na 16 tisících (ano, to SSD za skoro 3 tisíce určitě chceš, ani o tom nevíš; ale dá se koupit později).
K tomu lepší lepší grafiku od 6 tisíc, a disky dle libosti.
Osobně bych doporučil SSD Samsung 850 Evo namísto Crucialu, Samsung je prostě nejlepší. Mám jich v rodině asi 10. :)
A taky bych doporučil kvalitnější skříň. Například Dractal Design Define Mini C. Proč? Protože hezčí, pevnější, odhlučňovací materiál, prachové filtry, několik větráků, skvělý cable management a antivibrační HDD šuplíky.

Přeju dobrý kup. ;)

Obrázek uživatele Stiletos

Quote:
Osobně bych doporučil SSD Samsung 850 Evo namísto Crucialu, Samsung je prostě nejlepší.

Což o to mám ho taky jenže dvě kila hore k omezenýmu rozpočtu,ohledně case to platí v bleděmodrém,Fractal Design ti napíšu proč ne nemá vůbec chlazený HDD zepředu což beru jako velký mínus,desing 100 let za opicema starej nejsou schopný vymyslet něco novýho a má o jeden větrák navíc co stojí 150Kč, jsou daleko hezčí case stejně vybavený za dva litry. :))

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Tož nějakej ukaž. :) Mini C jsem právě koupil bráchovi a když bys všechny ty součástky rval do běžné skříně za 700, pod 2 tisíce se nikdy nedostaneš.

Chlazení disků.. no.. ony zas tolik netopí, aby to bylo ultra potřeba. Já mám třeba disky v 99% času vypnuté, fungují pouze jako interní externí datové úložiště. :) Ale uznávám, že jsem se u té Mini C na chvíli pozastavil nad tím, že jsou v uzavřeném nechlazeném tunelu. Mám Enermax Hoplite a disky chlazené, ale s vypnutým větrákem mají jestli o stupínek méně.. :)

Obrázek uživatele Stiletos

https://www.alza.cz/gaming/be-quiet-pure-base-600-cerno-stribrna-d479874...

https://www.alza.cz/nzxt-phantom-240-bila-d2262667.htm

https://www.czc.cz/in-win-303-black-cerna/195156/produkt

https://www.czc.cz/silentiumpc-gladius-m35t-cerna/212739/produkt

https://www.czc.cz/nzxt-s340-usb-3-0-cerna-s-modrou/169381/produkt

Tak já myslel normální case ne mini,takhle blbě to má řešený i jinak super case Phanteks Eclipse P400 ,ale tam se to dá nějak přeházet nahoru,ono topí jak kterej HDD a točák vepředu tu teplotu docela srazí dolů,takže nevím co nutí výrobce to dělat takhle debilně i postlá NZXT 340 to takhle má,jako jsou bez odhlučnění který je stejně na nic když je z boku průhledná bočnice. :-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

No, pěkný skříňky taky. :) Nám se líbila Define, (mini není podmínkou) ale tenhle post stojí za uložení. :)

Obrázek uživatele Stiletos

jj tak Fractal je dobrá case akorát by to chtělo už nějakou změnu ve vzhledu.Já kdybych kupoval tak tu In Win. Číňani uměj dělat pěkný case a na matroši vůbec nešetří za tu cenu. :-)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.