PC do 40 000,- pro hry a grafické práce

Ahoj, po delší době.
Jako vždy jdu k vám na konzultaci a pro nové trendy v oblasti stavby PC.
Vlastní návrh sestavy dodám posléze, pokud nebudete rychlejší :) Musím se zorientovat na současném trhu (skoro rok jsem nic nestavěl) a koukám, že se to zase o kus posunulo. DDR4 atd.
Pořebuji postavit PC a mám následující požadavky:
* cena +-40 000,- vč. DPH
* v ceně musí být : PC(case+komponenty), OS win 8.1, monitor 27", klávesnice, myš
* PC bude primárně sloužit ke studiu grafického desingu na vysoké škole, tedy photoshop, práce s grafikou 3D, renderování a podobné špeky a sekundárně by mělo zvládat nejnovější hry.
* C: = SSD
* Platforma Intel

Těším se diskuzi s vámi.
Děkuji :)

Obrázek uživatele danhill

Jak tak koukám,zásadní bude asi vybrat cestu DDR3 nebo DD4.
Jaký máte na to názor?
Má už dnes smysl kupovat X99 desku?
Podotýkám,že s upgradem se do budoucna nepočíta. Po PC se chce aby cca 5let fungoval a potom se prostě postaví zcela nový.

Obrázek uživatele danhill

Tak to vypadá, že do DDR4 se z rozpočtem nevlezu.
Tím je tedy jasný, že musím jít cestou DDR3 a první problém tedy vyřešen :)
Můj návrh je:
http://www.czc.cz/4095ki6c5sicbb0c4lgiri8037/seznam

Co vy na to? Mě se to docela líbí :)
Nejsem si moc jistý zdrojem a deskou.Ale jinak myslím,že to k sobě půjde :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ahoj,

košík je prázdný.
Nicméně určitě DDR3. Tohle není overclockerská sestava s Xeonem.
Core i7 a GTX970 se ti tam vejde. Vzal bych ASUS Strix - mam jí doma a pulka her jde pasivně! O.o
Pod to ASUS MAXIMUS VII Hero a je vymalováno. Jo, šel bych do ASUSů. Zatím jenom spokojenost.

Obrázek uživatele danhill

Ahoj.
Jo promiň, bylo to tady mrtvé - pamatuji si zde jiné reakce :) , tak už jsem to vymazal.
Sestava nakonec dopadla takto:
http://www.czc.cz/3bfhng69a6g9rbi9srq1pl9523/seznam

A právě proto,že se OC konat nebude jsem volil levnější cestu Xeona a B85 ...
Ač jsem také zastánce Asusu, po poslední zkušenosti s MSI jsem byl nadmíru spokojen. Proto do něj jdu znova. Asus poslední dobou,zdá se mi zaostává s biosem, fancontrolem a ovladači - konkurence je kousek dále.
Ale Asus rozhodně neházím do hrobu, svědčí o tom i fakt, že jsem si nedávno koupil Zenfona5 a jsem velmi spokojen :) Bohužel desky jim teď zrovna moc nejdou.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

To já mam z MSI Z87 G55 jenom nervy. Dal jsem jim po mnoha špatných zkušenostech zase šanci, a byla to chyba.

Ovšem za ten B85 pod Xeona bys měl dostat pár výchovných... Ježiš marja, MSI a ještě B85. :))
Jinak dobrý. Proč jsi dal každý disk jiný?
U té grafiky jsi opravdu udělal chybu, ASUS Strix teď jednoznačně válcuje.

Obrázek uživatele danhill

Jo, ten disk jsem vymazal .. to mi tam nějak zůstalo ještě z porovnávání - vybral jsem ten WD.Vždycky dávám WD, ikdyž má spoustu odpůrců :)
Je celkem jedno jestli asus nebo msi - ty výkonnostní rozdíly jsou tak minimální, že je to jedno.Nebo jsem fakt nenašel pádný důvod to udělat jinak.
Šlo hlavně o to sladit desku a cpu. Naco budu osazovat herní desku xeonem? Když se taktování nebude konat? rozdíl v ceně je docela velký a výkonostně žádný.Pokud bych vzal i7 a Z97, jsem minimálně o 2000,- výše a v tomto případě uplně zbytečně. Samozřejmě jsem uvažoval o Z97,jako o top před definitivním příchodem DDR4,ale prostě jsem usoudil,že se to v tomto konrétním případě nerentuje. A nebo neznám důvod, ty jsi ho taky nenapsal :) ...
Grafiky jsem vybíral ze tří nVidií. Asus, MSI a EVGA - pro projítí milionů testů a recenzí a doporučení vyhrála EVGA i proto,že není referenční - ale taky, víš co,osobně jsem zastánce AMD GPU,ale pro tento případ holt musela být nVidia i proto,že řady R9 se moc nepovedly, no. Ať už spotřebou,tak hlučností a mírně horším výkonem (jak v čem samozřejmě - já uvažoval hlavně o programech,které poběží na tomto konkrétním kompu a proto vyhrála nVidia) U jiného PC bych se rozhodl asi zase jinak ...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ve všem vidíš výkon a cenu, ale jenom to tam není. Deska je základ stability a B85 chipset je opravdu vykastrovanec do domácího počítače, né do sestavy za 40 tisíc. No až ti to bude padat nebo zamrzat, sem nechoď. :)
Přitom správně na to jdeš "beru WD". Nevím teda moc o těch odpůrcích, ale statistiky úmrtnosti hovoří jasně proti Seagate/Samsung. WD je jasné, jsou-li ti data milá.
S MSi je to podobné - špičkou dlouho nebyli a patrně ani nebudou. Tak snad budeš mít štěstí. :)
Já bych tu taky volil NVIdii - kvůli CUDA a CAD aplikacím - ale volil bych verzi ASUS STRIX kvůli v-y-ň-í-ka-jíc-nímu chlazení...

Obrázek uživatele danhill

Bohužel nemohu s Tebou nyní souhlasit. Je to moje třetí sestava,kterou jsem se rozhodl postavit na MSI desce a jsem opět i nyní opravdu spokojený. Měl by jsi je vyzkoušet :) . Praxe mnohdy nesouhlasí se všemi recenzemi.
B85 + xeon v tomto případě naprosto dostačující a již 10 dní jede naprosto bez problémů v plném nasazení. A ten UEFI, sakra Asus může sklopit uši a jít si kopat hrob,jestli se hodlá držet své cesty.Bohužel,ale je to tak. A to jsem velkým fanouškem asusu. Sám jsem na Asusu postavil nespočet sestav i díky tomuto foru a dlouho používal ntbky asus. Nyní mám i telefon Asus a chraň bůh mi na tuhle značku někdo sáhnout :) ,ale prostě bohužel poslední zkušenosti,co se user friendly sw,biosu,stabilnosti a kompatibility týče,tak v v roce 2014 dle mého názoru jednoznačně v MB MSI Asus převálcovalo a pokračuje v tom i letos.Byla to prostě opět parádní spolupráce a komp šlape jak švýcarské hodinky přesně podle očekávání :) ...