Nový PC do 29k /multimédia (rada)

Zdravím lidi,

po pár letech s noťasem bych si chtěl pořídil konečně počítač, a mám v hlavě tolik myšlenek nebo sestav, že se moc sám rozhodnout nedokážu a bodlo by pár názorů někoho zkušenějšího, než jsem já.

PC by měl být s monitorem (21-24'' max - preferuji 21'', je tak akorát a cenově ok, ale aby měl určitě repráky a HDMI) a hlavní využití je na mutlimédia - jako střih videí a render - FHD (SonyVegas, Adobe Elements/CC, audio SW apod), v budoucnu snad i 4K (dle kamery), práce s muzikou, tvorba, střih a takové ty věci.

Hry jsem ani na svém notebooku nikdy nehrál, natož ty nové a po nějakých Full ultragiga detailech se nepídím.

Co jsem se tak díval a poptával, tak prý v sestavě Nvidia 750Ti jako grafika na to vše bude stačit, i na to občasné hraní, kdybych teda nakonec chtěl, že nebude vidět moc rozdíl na ten render atd, když pořídím tuto a nebo Nvidia 1060GT 3/6GB...Prý je lepší na to Radeon 480 4GB (8GB je už dražší a moc rozdíl pro mě nebude asi). Jak to je nevím. Další, co jsem tak viděl/přemýšlel byly Nvidia 750Ti a 780Ti. Ale kterou vybrat? Na tyto věci... Nebo je nějaká lepší?
Případně nápady/návrhy?

Moje požadavky jsou zhruba plus mínus následovné:

16GB ram, SSD + HDD, bez optické mechaniky a bez OS, s již výše zmíněným monitorem. To je tak vše, co já požaduji.

Můj rozpočet je maximálně 900-950 liber. To neznamená ale, že musím jít na maximální částku. Pokud se sestaví PC za 800,- se vším, budu rád. Čím méně, tím menší zátěž pro mě... 1000 je opravdové maximum...a když bych ho nevyužil, tak nač kupovat tak drahý stroj.

Taky prý na render je výhodnější mít lepší procesor, než grafiku...ano či ne?

A obchody, kde bych to chtěl kupovat jsou následující (rozhoduje, kde daná sestava - ať už kustomizovatelná nebo pokoupené díly na sestavení - bude nejlevnější. A ano, žiju v UK, kdyby chtěl někdo nadhodit kurz koruny...):

https://www.vibox.co.uk/<br />
https://www.gladiatorpc.co.uk/design/<br />
http://www.computerplanet.co.uk/<br />
http://choosemypc.net/uk/<br />
http://www.buildyourbox.co.uk/<br />
http://www.arbico.co.uk/Build-Your-Own-PC-p-1-c-354.html<br />
chillblast.com<br />
saveonlaptops.co.uk<br />
pcspecialist.co.uk<br />
aria.co.uk<br />
wildarc.co.uk/<br />
meshcomputers.com

A můj prozatímní favorit, že se zdají levní a mají i výběr:

https://www.cclonline.com

Nemusíte, pokud sami nechcete, chodit po těch obchodech a zkoušet, kde to vyjde nejlevnějc, to bych pak udělal já. Já bych potřeboval spíše komponenty nějak sepsat a potom si je klidně dohledám, kde je koupit, ale pro jistotu nebo třeba pro někoho, ty shopy, kde plánuju nákup, dávám taky.

Snad chápete požadavky a mé myšlenky okolo toho. Nechci s tím šlápnout vedle.

Za každý názor nebo radu budu velice vděčný! :)

PS: Dané shopy nabízejí konfigurovatelné sestavy i prodej součástek, co bych si pak sám poskládal apod...kdyby někdo chtěl navrhnout, že je to lepší. Obchody jsou jen místa, kde přemýšlím nákup. A je mi jedno, jestli bude levnější jejich sestava nebo levnější s mou úpravou nebo po zakoupení jednotlivých komponent a složení od nich nebo sám pak doma. Chápeme :).

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ahoj

Já bych se pro začátek podíval zde:
http://www.pcporadenstvi.cz/node/18534#comment-89744
Cenově to vychází a ro tvé potřeby bych to pak upravil..
Nepotřebuješ jistě herní grafiku, ale jakoukoliv levnější GeForce si vem (třeba tu 750 Ti), protože tvoje grafické program dovedou využít rendering přes CUDA (vygoogli si).
Druhým zajímavým parametrem bude SSD - vystačíš s 250GB nebo chceš 500GB verzi?
Paměti vidím na 32 GB ale ty jsou dneska skoro zadarmo.
Jsi si jistý požadavkem na 21" monitor? Pro tenhle typ práce se každý palec počítá. Navíc bys potřeboval grafický monitor, ale to se bavíme o hračkách za 7 a vice tisíc. Tenhle Samsung je zlatá střední cesta: https://www.czc.cz/samsung-s22e390-led-monitor-22/185367/produkt


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.