Novy NTB do 15.000 KC

ahoj chtel bych poradit ohledne koupi noveho NTB
Cena:15 000 KC
Uziti:budu budouci IT :) :D takze nejaky programovaci jazyky mozna i CAD a hlawne kdyz bude nuda tak nejake hry (nebudu na tom hrat nejnovejsi hry :))
Moje pozadavky:jedini je at harddisk neni mensi nez 200 GB jinak o znackach mi to je jedno je to muj 1.NTB

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ahoj,
tak určitě základem je značka.. pokud budeš NTB často přenášet, vyplatí se více kvlaitní šasi ASUS, HP nebo Dell.. u přenášecího modelu se vyhni Aceru a MSI!
pro programování nepotřebuješ nijaký extrémní výkon, ale Core 2 Duo procík by nebyl na škodu, stejně jako 2GB ram.. za 15K nepočítej, že si vůbec něco zahraješ.. koukni po modelu s grafikou ATi nebo nVidia, ale o Intelu (GMA) bych být tebou ani neuvažoval.. i Radeony X**** nestojí za moc..
ohlídej si také výdrž baterie.. pokud chceš být fakt mobilní, tak pod 3 hodiny je to dost slabý.. samosebou textové programování není náročné, takže NTB vydrží cca 90% udávané doby, ale i tak čim víc, tim líp..
Displej bych si určitě ohlídal lepší, minimálně 14" a kvalitní, protože do něj bdueš asi koukat dost dlouho, tak aby ti hned nevypálil oči..
zaměř se také na porty, tekré vyžaduješ, 1 USB na myš, 1 USB na flashdisk, 1 USB na lampičku, SD čtečka z foťáku nebo mobilu, VGA výstup na projektor, Audiovýstup na sluchátka, mikrofon a webku pr diskutování záležitostí s příadnými kolegy, Konektor na internetový kabel, WiFi, BT, ..
někdy je důležitá i hmotnost, zvláště u přenášení se ti tříkilová bestie dost pronese..

a to je asi tak všechno :D tak vybírej :)

Obrázek uživatele newim123

takze jsem dostal par tipu takze muzeme porovnat
tento se mi libi nejvic
http://www.alza.cz/hp-probook-4510s-d126777.htm

a dalsi

MSI<br />
http://www.alza.cz/msi-vx600x-051cz-d119013.htm</p>
<p>TOSCHIBA<br />
http://www.alza.cz/toshiba-tecra-a10-11m-d129094.htm</p>
<p>HP<br />
http://www.alza.cz/hp-probook-4510s-c2d-d129078.htm</p>
<p>ASUS<br />
http://www.alza.cz/asus-x59sr-ap105c-d105327.htm

Obrázek uživatele Tom1913

Zdravim ja bych asi bral to HP a nejspis bez OS... taky si vybiram notebook ale uvazoval jsem o necem malem s dlouhou vydrzi a nechtel jsem nic vetsiho nez 14" ale ted docela silne premyslim o tom HP. Vypada to na dobre vyvedenou klavecnici (takove rozpolozeni, zadne mackani a.t.d. se jen tak nevydi )ale jeste zalezi jak se nani pise. Vydrz taky neni spatna kolem 4 hodin. Urcite bych nebral tu toshibu jediny co se mi libi je ten trackpoint, MSI ma dost namačkané klávesy na sebe. A ten asus .... je sice peknej ma o trochu lepsi procak a operacni system ale nadruhou stranu je tezsi ma malou vydrz(cetl jsem ze "až" 2 hodiny :( ) oproti HP(v testu neco pres 4 hodiny) a taky nema numerickou klavesnici.
Záver: urcite bych sahl potom HP(asi v te verzi bez OS a sehnal bych si win 7 nebo XP) za tu cenu s krasnou klavesnici dobrou vydrzi a vysokym vykonem je skvelej. :cool:

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

já mám smíšené pocity.. každý z těch NTB je na něco jiného.. ten HP je spíše herní má nejlepší grafiku, je také nejlehčí ale rozdíl 300 gramů není tolik, TOSHIBA je na procesorový výkon, grafika nestojí za nic, ale procesorem je to machr, ale to je ti vcelku kničemu, ten ASUS je takový vyrovnaný, má dobrý procík i grafiku, ale je nejtěžší, za to ale stylově vypadá..
nevim jak jsou na tom se spotřebou, ale není problém koupit si 2 baterky když ptořebuješ být mobilní, ale ono to vydrží.. pokud potřebuješ jen programovat, koukal bych spíš po NTB se slabčim HW, ale nějakýma šetřícíma technologiema.. jednojádro není na škodu, ale inteligentnější NTB umí u dvoujádra druhý vypnout, podtaktovat první, grafiku, vypnout co nepotřebuješ,.. na to se ti taky hodí SSD disk, nebo pokud bys pracoval bez hudby, jen psal, tal inteligentní NTB vypne disk a pracuje jen z paměti, ale řikám, todle všechno je na úkor HW..
MSI bych nebral už kuli nošení, a ani nemá přesvědčivý HW..

Obrázek uživatele TheALuminium

Z vlastní zkušenosti jsem nejvíce pro http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=66553 .


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.