Nový Nootebook

Zdravím, jdu na výšku takže bych si chtěl koupit novej noťas, tak Vás prosím o radu. Nepotřebuju nic extra nadupanýho, ale rád bych na něm i hrál, tak aby to rozjelo i novy hry. A byl bych rád, kdyby baterka neklekla do hodiny, ale vydržela aspoň dvě-tři hoďky. Samozřejmě čím víc tím líp. Mám v plánu do něj investovat od 10 do 14 tisíc, tak doufám, že se něco najde co by odpovídalo požadavkům.

Díky za tipy ;)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

A velikost? Ovlivňuje váhu a tahat denně něco do školy co má 20" (dnes jsem měl příležitost takový pádlo vidět..) neni zrovna zábava.. Taky určitě rozlišení, jestli chceš raději více plochy, nebo menší rozlišení, aby se grafika ve hrách příliš nenatrápila..

Co bych určitě zvážil je současná novinka, procesory AMD A-3400, které obsahují i vskutku silnou grafiku, to vše při zajímavé ceně a solidní výdrži na 6článkovou baterii.. Za takové peníze toho totiž víceméně moc neseženeš. Je potřeba si stanovit, jaké chceš hry hrát, protože já se vždy snažím z grafického subsystému dostat maximum... Takže abych věděl, jak silným grafickým subsystémem se mám zaobírat... Každopádně pokud jde o cenu, počítej že budu těsně nad maximem, minimum jsem vždy ignoroval :D

Obrázek uživatele MonkeySkunk

Velikost 15-17max, mě to stačí :-) hry nevím, prostě co bude vychazet, nemusím to hrat na max detaily popr. co bude hodne narocny tak dohraju doma na pc :D

ja si predstavoval neco takovyho napriklad
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=97175#
ale nevim nevyznam se v tom :D

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ideální by bylo, kdyby jsi volil kvalitnější značky, jako třeba ASUS, ale dejme tomu.. Co do HW je procesor poměrně nepodstatný, grafika je dobrá, ale zkus si najít model s HD6490M, jestli najdeš takový ve tvé cenové relaci... Do takového bych pak šel..
Bohužel konkrétního kandidáta v této cenové relaci ozkoušeného nemám..

Obrázek uživatele MonkeySkunk

no a výdrž ? tu tam právě nevidím nikde nikdy napsanou :D já si klidně vystačím i s 15kou ale aby to utáhlo i novější hry a vydrželo aspoň ty 3h :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

O hrách rozhoduje zejména grafická karta...
Výdrž ti obvykle mohu přibližně spočítat, u tohodle se šestičlánkem můžeš oekávat i 4 hodinky v klidu, tak 2 v zátěži..

Obrázek uživatele MonkeySkunk

já našel třeba tohle s tou kartou, kterou říkáš, ale nechci linux :D asi mi to nevymění za Win ze ? :D

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=96111

Obrázek uživatele MonkeySkunk

pak sem až našel asus s winem a je tam i nějaká ta nová AMD řada procesorů (pokud je to co si myslel) :D ale ani u jednoho ani u druhého zase nevidím tu výdrž, tak prosím, poraď ;)

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=93913

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Tenhle AMD procesor, pokud se to dá tak nazvat, je ve všechn ohledech lepší, než víceméně cokoliv za tu cenu.. Ta grafika bude asi lepší jen o "trochu", ale procesor o dost.. A ohledně výdrže stále platí něco kolem těch 3 hodin... :-)

Obrázek uživatele MonkeySkunk

takže mám vzít tento ? :D s tím AMD procesorem ? :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Je to určitě zajímavý koncept, ale má to občas mouchy, jakožto vůbec první procesor typu APU (procesor, grafika a spousta částí přímo v procesoru a plně spolupracující mezi sebou, pokud jim aplikace dá šanci).. Kamarád si podobný nedávno koupil a já se chystám k němu si to ozkoušet, ale jeho ohlasy jsou velmi pozitivní..

Obrázek uživatele MonkeySkunk

No, ale tak mouchy má každý noťas i pc ne ? :D ..... nebo jinak, najdu lepší v danné cenové kategorii ? :D

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Poměr cena/výkon je opravdu skvělý, ale občas se ještě najdou programy/hry, kde může být výkon velmi závislý na odladěnosti ovladačů.. Pokud jsi tohle ochoten občas zkousnout, tak není oc co řešit...

Obrázek uživatele MonkeySkunk

to znamená ? :D

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Některé hry nebo aplikace nemusí fungovat korektně - nedostahují takových FPS a i NTB se slabší grafikou mohou eventuelně mít o pár FPS navíc.. Ale to je jen minoritní záležitost a takový příklad.. V praxi jsem to ještě nepotkal, ale pokud najdeš testy a recenze od "objektivního" Zdeňka Obermeiera, pak zejména takovéhle vlastnosti vyzdvihuje, jako by to bylo 90% činnosti..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.