Nová herní sestava

Dobrý den, zatím neuvažuji o koupi, ale složil jsem si takový "můj sen", bylo by to asi za rok takže bych něco i vyměnil za novější, ale myslíte, že je to postačující mašina pro hry (a samozřejmě kompatibilní)?? http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=G6K01JAK01KAN01CJX01I3001EWF...
díky s pozdravem Marek.

Obrázek uživatele Jiří Moos

Tak jsem se koukal a zatím nevidím problém - základní deska je připravená na upgrade - pro procesor s rychlejší sběrnicí a i pro rychlejší RAMky - pokud by nedostačovalo peněz, tak se dá koupit lehce horší Zákl. deska, ale rozhodně bych jí nechal. Procesor, RAMky, Grafika - vše je kompatibilní, zdroj 500W Blue Storm podle mě dostačující a OS bude hnízdit v 640 GB disku - ideální.

Počkejte si ještě na večer na kolegy - ti se vyjádří hlavně k chlazení, u toho nemám tolik zkušeností.

Btw, pozor! Pokud to chcete opravdu kupovat, tak za rok bude technologie úplně někde jinde - za rok to sestavte znovu a jinak! Dostanete za stejnou cenu třeba 2x větší výkon.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Mno, máš to takový hodně "zlevněný" ale budiž..
já bych ale spíš uvažoval o grafice ATI, nebo minimálně grafiku od stejného výrobce jako je deska, a vzal bych desku pouze s jedním slotem pro grafiku.. zdroj Fortron skvělý, deska ASUS řady P5Q taky supr, procesor vpohodě, ramky bych volil Geil Black Dragon (mám je taky) a čel bych do jejich CL4 sourozenců.. možná by ale stačily i 667MHz..
s tím chladičem na CPU - nevím, nevím, jestli si opmůžeš oproti retailovému..
monitor vpohodě, disk taky..
ten 12cm Fan plánuješ kam? doporučuju 8cm do čela pod disky sací, o odvod pryč se postará zdroj a případně vícesltová grafika..
To Mozek: taktak, nemá cenus tavět něco takhle dopředu, i dva měsíce je moc..
za ten rok už bude HD 6*** a standardem budou osmijádrové Intely společně s 8GB ramky a 1TB diskem.. tento dnes suprstroj bude za rok za cenu šrotu..

Obrázek uživatele Mr. MaRo

Hmm to máte pravdu no že to je zbytečné...jinak, ty FANy jsem volil dopředu sací - 120*120*25 a dozadu výfukový réže velikosti..Ke GK, co mi radil jeden známý, tak prý že Nvidie jsou lepší na hry tak nevím no..

PS: 2 Tobias: proč "zlevněný"?? vždyť PC a dvacet litrů není nejhorší...vím že jsem to nenapsal, ale nemůžu si dovolit dražší..

Obrázek uživatele Honza

Já se jen vyjádřím k chlazení přesně bych ho udělal, jak to budeš mít ty, jeden fan dopředu, druhej fan dozadu a je vystaráno, dla bych tam nějaký kvalitnější větráky s redukcí otáček atd... Jinak 20 000 málo není...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

omlouvám se, již jsem reagoval, ale zlobí mi internet a příspěvek nebyl odeslána..
ano, já jsem si toho vědom, muj stroj na tom neni o nic líp :D
20000 je opravdu dost, já sjem jen nesmyslně komentoval k tomu názvu "herní PC" protože to jsous troje 30-35K..
myslím, že dozadu není třeba dávat další - stačí větší přední, o zadní se postará zdroj a víceslotová grafika, když bdue mít zadek větší "odtah" tak se účinnost chlazení sníží - nebude to proudit jak by mělo..

Obrázek uživatele Mr. MaRo

Tobias: jj já viděl PC za nějakých 150 000,- Kč :D jen ještě otázečka, co to je ta víceslotová grafika??

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

více - dvou - slotová grafika je taková tlustší.. vzadu na skříni máš pod sebou krytky slotů - vyndáš ho a místo něj dáš grafiku a máš tam obrazové porty.. dvouslotová grafika zabere tyto sloty dva přičemž většinou ten druhej slot je odvot vzduchu od chladiče grafiky...
150 je ještě málo - to dáš jen za desku, grafiky a procesory :D

Obrázek uživatele Mr. MaRo

jo díky za vysvětlení :))

Jj máte pravdu s těmí 150 000,- :D :D


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.