notebook MSI - koupit/nekoupit?

(je to email co jsem psal na alza.cz - nechce se mi to přepisovat)

Dobrý den,

přemýšlím o koupi notebooku MSI GX620X-061CZ a rád bych se zeptal na několik věcí v souvislosti s ním. Byl by to můj jediný počítač a 15,4" display mi připadá na každodenní používání příliš malý. Myslíte si, že by se dal propojit s LCD monitorem (výstup určitě má, spíš bych se bál problémů s propojením) a používat notebook tímto způsobem? Zajímalo by mě, jestli po propojení budu nucen mít monitory dva (na notebooku + externí monitor) nebo mohu jednoduše notebook "zaklapnout" a používat jen monitor externí. Nebo bych si koupil verzi tohoto notebooku s 17" monitorem, ale vzhledem k tomu, že bych ho každý den přenášel mi toto řešení nepřipadá moc idální.

Jako velké pozitivum mi příde absence OS, byl by problém s instalací Windows XP? Slyšel jsem, že je velký problém s ovladači, je to pravda? (XP bych si samozřejmě nainstaloval sám)

Předem děkuji za odpověď,

pozn.: notebook MSI GX620X-061CZ - http://www.alza.cz/msi-gx720x-026cz-c2d-d97980.htm

Doufám že je to k pochopení :)) :)) , jinak co si o tom notebooku myslíte?

EDIT by Mozek: Přesunuto z HW sem.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

NTB má VGA i HDMI výstup, takže jen připojíš monitor, pomoc Fn a klávesy s obrázkem 2 monitorů přepneš na externí a NTM mužeš zaklapnout.. dnešní NTB jsou stavěný ne Visty a bohužel u XP moc nechtějí spolupracovat.. nejspíš bude potřeba natahnout Sata drivery, naisntalovat XP a stahnout ovladaše NTB na XP.. většinou to ale bez problému funguje..

ntb je to velmi slušný, možná jen disk má moc malé otáčky a pro gtudle grafikuje 512MB zbytečných a pokud potřebuješ pracovat mobilně, 2 hodiny výdrže se mi zdá málo..

Obrázek uživatele Jiří Moos

Přesně tenhle notebook má kamarád a pozor na poruchovost - má jej asi 4 měsíce a zlobí mu display, upadl mu kryt na mechaniku a nefunguje mu nízká spotřeba. Jinak tento notebook je výkonostně špička a výborné je také přetaktování - obě jádra zvýší svou frekvenci o 0,5 GHz. OS má XP Pro a zloušel jsem mu tam narvat Home Edition s různými Service Packy a nepodařilo se. Ovladače má myslím na všechno (stejně však - jak jinak :-), doporučuji Vistu).

EDIT po přečtení Tobiasovy poznámky: Ano vydrží opravdu málo času nabitý a dokonce bez nabíjení se jeho výkon rapidně sníží - je horší, než můj o rok starší Pavilion.

Obrázek uživatele Honza

Za mě nekoupit! MSI nevyrábí kvalitní notebooky a prostě zatim nebude. Jak řekl Mozek, je to jen a jen reklamace. Čili na přenášení nikdy a vůbec a na domácí použítí se leda modlit ať vydrží...

Obrázek uživatele harryharry

škoda, MSI mám podvědomě zařazenou mezi firmy vyrábějící velmi dobré produkty. Opravdu hodně se mi líbila i klasická numerická klávesnice. A monitor teda připojím ke každému novému ntb? Myslíte si, že je to dobrý nápad? Můžete mi doporučit nějakého dobrého výrobce? Využití na grafické aplikace, multimédia a hry.

Ještě bych se vás rád zeptal, jestli nevíte něco o (nevím jak to lépe popsat :D) "heliport" na ntb, který má všechny výstupy atp- takže stačí přijít, posadit ntb a už je k němu vše připojené - tiskárna, myš, monitor, tiskárna.... Nemohu něco podobného nikde najít

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak kvalitová špička je ASUS, ale za každou kvalitu se platí víc při stejném výkonu.. kvalitní je také HP a Lenovo, dále bych už raději nespekuloval.. někteří tvrdí, že ASUS jde ale s kvalitou u některých modelů dolu, takže by to chtělo sledovat názory majitelů a případně jít spíše po HP..

Obrázek uživatele Honza

Jo ja doporučuji Lenovo nebo HP, Asus se zhoršuje a má problémy.... je to dokovací stanice nebo tak nějak se to jmenuje, vždy je potřeba hledat na ten určitý typ notebooku. Vyberte si ntb, zhodnotíme ho a koukneme se na ty porty. Čili doporučuji ještě jednou HP a i snad ten Asus. Jsem šťastným vlastníkem Lenova, nemohu si ho vynachvalit, ale jsou to pracovní ntb, dělaný spíše pro businness a za to se platí...

Obrázek uživatele Lee77

Mam MSI GX700PX a jsem snim naprosto spokojen, nic neupadava ani monitor nic spatneho nevykazuje nosim ho stale a vsude sebou, jedine co doporucuji pokud na notebooku budete hrat hry tak chladici podlozku nebo pod nej neco dat. Mam na nem XP home jediny problem byl na zacatku kdy sem musel vypnout sata mod aby se nainstalovaly XP.

Obrázek uživatele harryharry

Opravdu? To je skvělé, notebook má vše, co od něj očekávám. A není problém s nízkou výdrží akumulátoru? Osobně mám spíše strach z asusu, mají ho dva spolužáci, jednomu po prvním týdnu přestala fungovat mechanika (nyní ho má v servisu z důvodu nefunkčnosti OS) a druhý přišel z ničeho nic o všechna data (chyba HDD- nic bližšího nevím)

děkuji všem za příspěvky...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no, tak výrobce NTB zodpovídá jen za časi a celkovou funkcci NT, za vadný disk nebo mechaniku je zodpovědný výrobce mechaniky (nejspíš LG) nebo HDD (WD, Seagate), nikoliv výrobce NTB.. ninkdo neni bez chyb, takže se to podle toho brát až tak nemůže, i elitní Ferrari vyrobí občas vadnou vačku a 3x zasebou nedojede, ale pořád je to Ferrari s kvalitou Ferrari a made by Ferrari in Italy ... :D
samosebiou něco to o kvalitě také vypovídá, pokud každý druhý tento NTB reklamuje, tak to určitě není dobrý NTB.. je to hodně i o štěstí, může se stát, že chytíte šmejda, nebo naopak upe nejkvalitnější mdoel..

to bylo jen tak mimo..

Obrázek uživatele harryharry

:)) přesně tak... Gaussova křivka se dá použít na cokoliv :)) [/img]

Obrázek uživatele Lee77

No pokud brouzdas po netu treba pres wifi tak mi notes vydrzi tak 1,5h pri hrani na baterii by to bylo za 45min vymlaceny. Co se tyce ostatnich znacek jsem jeste pro Lenovo, dell. hp urcite bych nevzal Acer nebo Asus, ale to je vec nazoru.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no, na Aceru se všichni schodneme, osobně nechápu, jak mohlo Ferrari zapujčit licenci právě Aceru, pochopil bych HP jako kalitní, případně MSI ja nebo Alienware jako supervýkonný herní NTB, ale u Aceru neni ani jedno..
co se týše HP, tak kamarádi, co jej mají tvrdí, že jeho výkon je na abterii omezenější, než normálně, má mnohem méně barev a prakticky jede na 85% výkonu, aby ušetřil energii z baterky, tkerý moc neni.. samozřejmě víme, že NTB neni na hraní a když jo, tak rozhodne ne v autobuse.. má li NTB navíc ještě adaptér do auta, je to ideální situace a na baterku se může každý vykašlat.. znám dokonce týpka, co si udělal svojí vlastní specielní baterii, že si koupil 9 náhradních, spojil je všechny do jednoho paklu a zabudoval do futrálu NTB, tkerý má neustále při sobě a pouze má z něj do NTB zaveden kablík, takže vydrží celý den běhat po městě na baterky :D jemu ale brašna na zádech a kabel z ní vyhovuje ale každému ne.. :D
omluvte mé neustálé rozvádění, ale já musel :D

Obrázek uživatele Lee77

Tak to je mazec. Me osobne hry pres baterii taky nejak extra nejdou protoze notebook jede taky usporneji, napr. wifi mi jela na rezim ze se my na baterii pokud jsem nebyl hned vedle routeru proste nepripojila, ale to stacilo jen zmenit v programu pres ktery to jede a je vse v poradku. Pokud vim tak Visty narozdil od XP vam davaji sami vybrat jestli chcete aby jel notebook na stredni vykon nebo plny.

Obrázek uživatele OneaSHek

Já bych také doporučil HP. A ASUS? Podle Mě dělají NTB tak aby vydržely MAX. 2 roky a po vypršení záruky se odebraly do " věčných lovišť ". Známá měla dokonce problém s tím že NTB posílal k HDD víc proudu než měl a tím pádem spaloval jeden disk za druhým!!! :shock:

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

njn, je to hodně o náhodě, je tu šance, že mezi samými supr kusy chytíte zrovna vy ten šmejd..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.