Notebook do 10 000

Ahoj,

Potřeboval bych poradit s výběrem NTB.
Cenově by se měl vejít do 10 000 Kč.
Bude využíván především k prohlížení internetu, nějaká kancelářská práce (word, excel, Visio, apod), poslech hudby příp. sledování filmů.
Přenášet ho moc nebudu, akorát s ním budu cestovat 2x týdně autobusem a vlakem, čili nemusí mít extra dlouhou výdrž baterie.
Hry na tom taky hrát nebudu, maximálně nějaké starší hry typu Might & Magic VI+ VII + VIII, Age of Empires II, OpenTTD atd. -> tedy nic náročného.
Měl by mít numerickou klávesnici (i když k NTB pořídím myš a klávesnici).
Co se týká velikosti tak ideální by asi byla velikost 15 ale menší nechci.
Velikost disku pokud možno 500 GB (čím víc tím líp samozřejmě).
co se týká OS, tak buď bez něj nebo Windows 7 (i když Windows 8 nebo 8.1 bych asi taky přežil).
Bylo by fajn, kdyby měl mechaniku (mám filmy hlavně na DVD).

Ideální kdyby ho měli v nabídce v TS Bohemia, ale to není podmínkou (podmínkou je prodejna v Olomouci). Přiznám se, že oblast NTB nesleduju, sice jsem se koukal, ale moc nedokážu porovnat jednotlivé notebooky.

Předem díky za radu.

Obrázek uživatele kiko261

Tak jednoznačnou voľbou je podľa mňa tento notebook: http://www.alza.cz/lenovo-thinkpad-edge-e545-black-20b20-015-d529782.htm je lacnejší kôli tomu, že už bol používaný - (ako je už spomenuté na alze) ale je aj servisovaný, plne funkčný so zárukou a čo som pozeral nový, tak ten stojí niečo vyše 11 000kč...
Čo sa týka hrania, na tomto notebooku sa dá čo to rozbehať http://www.notebookcheck.net/AMD-Radeon-HD-7640G.69836.0.html ,keď budeš chvíľu rolovať dole kolečkom je tam aj pár testovaných hier na tejto integrovanej grafike.
-Predajňa je aj v Olomouci.
Takže čo sa týka tohto Lenova, určite sa vyplatí aj z hľadiska výkonu procesoru na takéto kancelárske využitie.

Obrázek uživatele ZecK

No nerad bych bral něco z Alzy, mám s nimi celkem nepříjemnou zkušenost u jedné reklamace, a nerad bych si tohle martirium zopakoval. Ideálně něco v CZC nebo TS. Nemusí to mít ani tak dobrou grafiku, já nové hry stejně vůbec nehraju, a hry z roku 2000 (nebo i starší) stejně v pohodě utáhne prakticky jakýkoliv dnešní ntb nebo pc.

Kdybych přihodil dejme tomu tisícovku nebo max 1500, pak bys vybral jaký ntb? :-)

Obrázek uživatele ZecK

To Kiko: Našel jsem Tebou doporučované Lenovo v TS Bohemia nový za 11 241,- a asi si ho pořídím. Koukal jsem se a v podobné cenové relaci je tam asi nejlepší. OS mám doma legální windows 7 64 bit professional, takže mi vyhopvuje, že je bez OS.

Obrázek uživatele kiko261

To hej, do 11 900kč je to stále číslo 1., už asi len tento je výhodnejšou voľbou: http://www.czc.cz/acer-aspire-e1-572g-34014g50mnrr-cervena/141994/produk... ale to Lenovo je stále na tieto veci plne dostačujúce...

Obrázek uživatele ZecK

Ten Acer jsem taky viděl, ale moje okolí nemá dobrou zkušenost s touto značkou a navíc už přece jen stojí 12 000. Takže zůstanu u lenova :-)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.