Notebook

Ahoj,
rozhoduji se mezi ntb:
Lenovo ThinkPad Edge 13",
Lenovo ThinkPad Edge 14" (s CPU i5),
Asus UL30VT (vydani UL30JT zatim v nedohlednu).
Z recenzi a uzivatelskych zkusenosti jsem Asus vymazal z hledacku kvuli nepovedenemu provedeni (prohybani klavesnice, hlucny HDD, atp.). Naopak Lenovo vypada vcelku kvalitneji. Ovsem nemohu se rozhodnout, do ktereho mam jit. Primarni pozadavky jsou: vysoka vydrz, nizka hmotnost, pokud mozno slusny vykon. U Edge 13 se bojim GPU 4500MHD, v ostatnich parametrech fajn. Edge 14 ma zas velmi vykonnou GK, ale hmotnost a vydrz jde dosti kontra... Velkym plusem pro Edge 14 by byla moznost manualniho prepinani mezi grafikou v i5 a ATInou, ale tuto informaci jsem zatim nikde nenasel... :shock:

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[41994] Notebook

mohl by jsi pls připojit linky? hlavně ty Lenova jsou totiž jen "řady" a mají několik různých modelů..

co se týče ASUSu, vyloučil bych ho i já, však jen díky jeho grafice, která za to opravdu nestojí a nezahraješ si na ni nic.. téměř stejně dopadne i MHD v 13" Lenovu..

jakou ATinu má ta 14ka? nevypadalo by to zle, ale tomu přepínání bych nevěřil.. jediné intligentní přepínání grafik je nVidia Optimus, jiné vlastně ani nefunguje, a to se tě cenou ani netýká.. při výkonu grafik ve tvé ceně by ani nebyl mezi grafikami rozdíl.. a v případě ATi HD5000 je spotřeba tak nízká (srovnatelná s integrovanými řešeními) a výkon tak obrovský (srovnatelný a vyšší než nejvýkonnější grafiky, záleží na modelu), že přepínání není potřeba :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[41996] Notebook

5145? o té jsem dosud neslyšel.. zjevně nějaká oslabená odnož, dalo se to čekat.. výkon na úrovni těch zbylých dvou, možná výš (fakt teď nevím, hledám testy), ale jakožto zástupce HD5000 generace je to jasná volba.. kor při W7, můžeš její potenciál využít ještě více.. schválně pokud ho vemeš, nech spočítat Index uživatelkých zkušeností a dej nám vědět :)

Obrázek uživatele TheALuminium
[41997] Notebook

Co se týče benchmarků tak průměrně v 3D Marku 2005 má ta HD5145 - 7694 b. a GMA 4500MHD - 1231 b.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[41998] Notebook

teď jsem to našel taky v pár testech a nemohu říci než WOW :)) je to jasná volba..

Obrázek uživatele Lentan
[41999] Notebook

Sakra, ja jsem se po "osahani" tech notebooku rozhodl pro Edge 13 s GK 4500MHD. Lehci, tenci, velka vydrz na aku... Ted jsem ale opet na vazkach :-(. Ja se z toho snad picnu LOL

Obrázek uživatele kopejda
[42000] Notebook

hele a co tenhle http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=74186 myslim ze grafiku ma o mooooc lepsi nez to lenovo, sice pomalejsi disk, ale ten za rozdil te ceny (cca 2k) poridis.

Obrázek uživatele Lentan
[42001] Notebook

Ja chci notebook s uhloprickou 13" (max 14") kvuli rozmerum a vaze, Takze i kdyz jsou "patnactky" v prumeru levnejsi, nez jejich o palec ci dva mensi brachove, chci proste prenosny notebook s malou vahou a velkou vydrzi na aku.

Sony Vaio bych v zadnem pripade nevolil, protoze jsou po Aceru nejporuchovejsi (zdroj: Clen rodiny na CVUT zpracovavajici mimo jine i objednavky a reklamace financovane z grantu). Nejkvalitnejsi je znacka DELL, ale je az prilis predrazena.
Lenovo je kompromis, ktereho se budu drzet.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[42002] Notebook

podstatným faktem je, jestli volíš mobilitu nebo výkon, protože NIKDY nedostaneš obojí.. ten Vaio má parádní hardware, avšak nepatří právě k nejkvalitnějším a je poměrně dražší..

zatímco naopak ta GMA4500 bude mít nízkou spotřebu ale také extrémně nízký výkon, 6x pomalejší než 5145 (nebo jak bylo to číslo) která na tom bude extrémně dobře i spotřebou a pak už bude problém jen v dodávané slabé baterce..

pokud si chceš zahrát, GMA nemá smysl.. těžko ti ale poradit :P

Obrázek uživatele kopejda
[42003] Notebook

Tak jde o to na co to chces, kam to chces a tak :) samozrejmne ze ti nebudu mluvit do naky velikosti kterou sis vybral, ale muj nazor -> jestli to je hlavne na doma a obcasny prenaseni, tak bych se nebal niceho vetsiho (v podobe 15,4"/ 15,6" ), mam notas 17,3" hodne lidi me odrazovalo, ze je to velky tezky atd. mam ho prevazne doma, obcas nekam prenesu a nemuzu si na nic stezovat...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[42004] Notebook

jen pro představu - šestikilovou devatenáctku tahá kámoš denně do školy.. na mé doporučení ( :)) ) - ale pro jeho strojírenskou to byla podmínka.. dá se to.. dojíždí a je to pohoda..

samozřejmě já mám devítku minibooka do školy a je to paráda.. dnešní teenageři se mi smějí co je to za bazmek, že na tom nic nejde.. má přezdívku "kalkulačka".. ale nedocenitelný fakt je že váží jako jedna učebnice agličtiny ;) všici tahají ty dvou až tříkilový patmíctky, spolužačka se chlubí MACem za 30K, ale nikdo z nich to nemá ve škole pravidelně, protože je to prostě těžký.. na jednu stranu bych chtěl něco lepšího, na stranu druhou, nic většího.. navíc takovjhle prcek se v batohu sková mezi učebnice a svačinu a je "chráněnej" zatimco ty velký sou fakt větší než A4ka a jediný místo na ně v batohu je těsně u zad, bohužel tam jsou dost na ráně, rohama taktéž, stačí menší náraz batohu a bouráš rovnou bookem což je dost nebezpečné.. lidi rádi do tašek i kopou atd a to bych se upřímně bál..

a nic většího než 15ku do batohu nedáš a musíš to tahat v bračně od NTB, kam se ale zas nevejdou všechny potřebné učebnice a tak.. takže naprosto chápu, oč ti jde..

čekám na tvé poslední stanovisko (a omlouvám se za sloh :)) )

Obrázek uživatele Lentan
[42005] Notebook

Posledni stanovisko: jdu do Edge 13
Mozna je vykonostne blize Eeeckum, ale na hry si ho opravdu neporizuji. Na ostatni veci by melo toto Lenovo bohate stacit.
Urcite se nebude doma valet na stole a zahrivat mi pracvni desku, ptze nechapu lidi, co si kupujou notase jenom na domaci vyuziti. Klasickemu PC se proste doma nic jineho nevyrovna...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[42006] Notebook

svatá pravda, NTB stejného výkonu je xkrát dražší..

nechám ještě odemčeno, podej echo jakej ten NTB je..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.