NB a graficka karta? (*VYŘEŠENO*)

ahoj, sice nejsem zase takovy zacatecnik ve svete pc ale jsem uplny zacatecnik ve svete notebooku..vzhledem u mne nastavajicich zmen budu muset resit koupe notebooku.. mam sve pozadavky a tak od nej budu samo chtit nejake ty naroky... otazkou ze jsem omezen castkou ktera bude cinit cca 18000,- a tak vybiram z NB v teto cenove kategorii... jedine na co jsem narazil ale je otazka graficke karty a to u Intel GMA X3100 128MB..nevim co tato graficka karta zvladne,asi ne moc vzhledem k tem 128mb.. urcite bych rad napriklad NVidia GeForce 8600M-GS ,notebook bych rad vyuzival prevazne na tvorbu internetovych stranek,praci s obrazky afotkami,psanim,ale take na to hrani(zde bych rad chtel vyzkouset nejakou tu nejen novinku to priznavam)
zaujali mne tyto :
http://www.hledejceny.cz/pocitace-a-prislusenstvi/notebooky/toshiba-a210-154amd-tur64200gb2x1gbbtati/?detail=vice

http://www.hledejceny.cz/pocitace-a-prislusenstvi/notebooky/hp-pavilion-dv6650-x2tk-551gb120gbdvd-rww/?detail=vice

http://www.datart.cz/katalog/Notebook-Acer-Aspire-5920-5A2G16Mi.html

tyto typy jsou samozrejmne jeste v mem zajmovem pohledu a jsou tak trochu orientacnim bodem.. PTAM SE PROSIM KDE JE MOZNO NAJIT NEJAKE INFO O KARTACH POUZIVANYCH NB - NYNI MAM NA MYSLI TU INTEL CO JSEM UVEDL NAHORE...A KTERY Z TECHTO NB BY JSTE MI DOPORUCILI..NEBO NEJAKY JINY TYP.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

zdarec, mno, pro začátek chci upozornit, že v této cenové hranici nenajdeš NTB, na kterym by si rozhejbal Crysis!! :o to je tak 23 000+, na tomto to pude horko těžko, u toho třetího grafiku neuvádí, ale je tam základ od Intelu, ty první dva maj AMD, ten druhej lepší grafiku aj s vlastní pamětí, NFS PS nebo Stalker by se na tom rozhejbaly, na nízký detajly, u tý první s tou ATInou kor se sdílenou pamětí o tom SILNĚ pochybuju, ten nedoporučuju na nový hry vubec, jak řikám, ten druhej, žádnej zázrak a AMD CPu taky neni světaborný, aj víc žere, takže baterka vydrží míň.. :-(
ten třetí nevim GK, ale je tam dobrej CPU..
jesi chceš nový hry, jako je Crysisi a takový ty náročnější na grafiku, budeš si muset asi připlatit víc.. :))

Obrázek uživatele LaTorre

ahoj, ten druhej ma prave tu jak jsem psal.. narazil jem jeste na jedny stranky..tak samo jsou i tzv herni..

napriklad tenhle.. http://www.kuptonawebu.cz/det/notebook-as5720zg-3a2g16mi-154quotgf-8400-t2370-2gb-bt-vhp-107-lxang0x189/

priplaceni zvazuju,ale to je otazka kasicky kolik..cca 20tacu by se dalo dat,ale otazka je zda to povoli..

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

mno, zkus tento: http://eshop.costka.cz/zbozi/acer-as5920g-5a2g16mi-15-4c-t5550-2g-160-w-..., neni to žádnej zázrak, ale grafika je na maximum.. ani neni tak drahej, ale určo tam bude hoodně nedostatků, jen tak grafika tomu dává šťávu.. neni vyloženě herní, ale oproti tomu s tou 8400 je to rozdíl.. 84** je totiž ten největší lowend zahrnující stejné technologie a podpory jako ostatní karty 8***, jen že nebere skoro nic, opravdu přesně nevim, jak to s ní je, ale žádnej zázrak to nebude.. samozřejmě, že NTB ani nejsou stavěný na zázraky ve hrách, aexistuej jen pár exemplářu s 8800GTX v SLI, to už je pak maximum.. ale taky stojí pes 60k.. řikám, buď si připlať, nebo se spokoj s tim, že ti to ne veme tolik..

Obrázek uživatele LaTorre

diky za odpovedi,ja samozrejmne nepocitam to ze NB jsou na hrani od toho ma clovek PC nebo herni konzole.. muzes prosim znovu dat ten link na ten eshop? ten link je spatne zadanej..

Obrázek uživatele LaTorre

nasel jsem jeste tenhle, je tady o nem zminka uz i v jinem topu,ale ten NB ma v sobe Linpus... ale nasel jsem treba i moznost ze je v nem Win vista...
http://www.hifishop.cz/DetailPage.asp?DPG=131437

Obrázek uživatele LaTorre

Tobiasi muzes mi dat typ jeste na nejaky Asus? budu se ridit cenou 20000 ,pokud by cena byla do 25000..i tak budu o nem zvazovat.. vim ze notebooku je velmi hodne, muj pozadavek by duo jadro,ram min. 1024,web camera,a hlavne lepsi grafika.. samozrejmne pokud se cena bude pohybovat do tech 20 tak bych byl rad..

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

http://eshop.costka.cz/zbozi/acer-as5920g-5a2g16mi-15-4c-t5550-2g-160-w-... .. to ej ten co sem řikal.. jinak, já nerad hledám NTB, sou jich moc mraky.. na to enmam čas, spíš si je najdi a já ti řeknu dobrý/špatný.. ale pokusim se ti něco najít, do 25k to bude na Crysis stačit vpohodě..

ten co si psal ty, ten radši píše jen grafiak ano..:D

Obrázek uživatele LaTorre

nasel jsem si dalsi co mne zaujal..
http://www.axacomp.cz/notebooky/msi-gx700px-097cz/

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

mno, ten je taky good.. bacha jen, že ej bez OS a kolik budeš potřebovat výdrž baterky, jesi ti 2 hodiny stačej.., jinak je doost dobrej, podle mýho gusta, a za ty prachy...

Obrázek uživatele LaTorre

to je ze bez OS vim..protoze si porad nejsem jisty XP profes. nebo Vistou..ale to je jiz jinej dotaz.. urcite bych bral neco od asusu,podle toho co jsem uz i tady procet..ale myslim si ze bych asi opravdu neudelal chybu kdyz si vyberu tenhle..a stavim jej ve vyberu na prvni post..

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

já osobně věřim ASUSu nejvíc, kdo jinej dělá NTB v kůži nebo v designech třeba lambo nebo ferrari?? taky to bylo za 60k.. :D

Obrázek uživatele LaTorre

podle toho co jsem vsude procital, tak mne Asus take zaujal..ale jeho cena uz je prave jinde..

Obrázek uživatele LaTorre

ahoj, tady jsem jeste nasel par typu k vyberu..
http://www.axacomp.cz/notebooky/acer-aspire-6920g-6a4g25mn-lxapq0x325/
http://www.axacomp.cz/notebooky/msi-gx600px-204cz/
http://www.axacomp.cz/notebooky/toshiba-satellite-a210-1ap-psaele-03r008cz/

nakonec jak se zda i mohu navysit vysi finance a tak sjem se snazil vybirat v te o trochu vesti cenove relaci.. zmenil jsem si i vyhled a i kdyz jsou tyto oznacovany za herni vim ze hrani her na NTB je neco jineho nez na PC....

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

mno, a zas ten Acer:D:D takže, ten Toshiba vyřazuju, ten je nanic, nevim, jakej je rozdíl mězi 8600 a 9500, ale spíš tipuju že 8600 je výkonnější.. takže spíš ten Acer.. koukni taky po ASUSu..

Obrázek uživatele LaTorre

tak jsem se koukal,ale u asusu je pro mne opravdu tezke hledat..cena tam trochu v mem uz jinem meritku cena vyssi..ale nsel jsem tenhle..nasel jsem dva typy ale ty maji ATINU a ja spise preferuju NVidia
http://www.axacomp.cz/notebooky/asus-m51sn-as014c/

myslis ze by ten Acer byl opravdu tak spatenka..ten MSI by splnoval ty pozadavky..ale jak jsem procital diskuse u nich,tak ma asi pro mne dva duvody proc se u nich nejsem jisty..prvni je vetsi hlucnost vetracku a druha..ma problem s Vin XP..ktere bych asi radeji nez zatim Vistu ktera je asi zatim jeste ne tak vychytana..

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

mno, ten ASUS neni zlý.. je to největší dělo, na XP by to mělo akrotát ramky, ale ta 9500, mno, ono to bude asi ejdno jesi 8600 nebo 9500, jen asi bude žrát míňa bude mít lepší podpory, takže spíš ten ASUS než ten MSI.. bych volil já.. má sice míň disku větší cenu, ale tak stačí..

Obrázek uživatele LaTorre

http://www.axacomp.cz/notebooky/fujitsu-siemens-xi2428-ccncre110117005/

a jeste by tu byla varianta od fujitsu siemensu

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ten F-S je hooodně slabej oproti ostatním.. ale má dobrou grafiku..ale vsázim na ASUS..

Obrázek uživatele LaTorre

nu tak ted az prijede jezisek z letni dovoleny(tenhle patek) a uvidime,nahodim typy a bat radsi zavru oci a budu se modlit....zatim diky..pak dam vedet jak jsem dopad..
na vyber dam ten MSI GX700PX-97cz , Acer Aspire 6920G -6A4G25MN, ASUS M51SN-AS014C..snad souhlasis..

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

spíš ASUS/MSI

Obrázek uživatele LaTorre

a prosimte pokud by nakonec byla volba z tech MSI jaky..?

http://www.axacomp.cz/notebooky/msi-gx600px-204cz/ nebo http://www.axacomp.cz/notebooky/msi-gx700px-097cz/..

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ten prvni.. ale já bych radši připlatil 2k za ty ASUSy.. přecijenom ta kvalita je pak znát.. když ti to pak bude v autě vrzat, nebude to moc příjemný.. navíc když se ti to pojebe, ASUS má asi nejlepší servis a péči o zákazníky ze všech, ostatní na to se**** s prominutim..
ale je to na tobě.. já preferuju ASUS kde to jen de a nemam s nima nejmenčí problém..

Obrázek uživatele LaTorre

tak jsem definitivne uz rozhodnut, mam jen dve volby..prvni volba Asus M51SN (M51SN-AS014C) a druha volba je GX600PX-204CZ.. souhlas?? :shock:

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

to neni moc definitivní, páč máš poříd dva :D ... ale jak řikám, radši volim ASUS, ale tady je to na pováženou, MSI je taky kvalitní.. i když e tolik..

Obrázek uživatele LaTorre

definitivni to je v tom,ze ten asus asi neprojde.. 8-)...v pondeli se uvidi... :-(

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

přeju štědrý rodiče.. :wink:

Obrázek uživatele LaTorre

jinak bych se chtel zeptat jestli nevis o nejakych strankach kde jsou prime diskuse o znacce Asus a MSi..zatim jsem narazil na tuhle.. notebooky-forum.notebook.cz.

Obrázek uživatele LaTorre

rodice neeee..ale tchyne :wink:

Obrázek uživatele LaTorre

tak byla dnes vytvorena objednavka na MSI GX600PX-204CZ aspon neco nez nic..dekuju za pomoc..i kdyz to neni ten Asus,ktery preferujes vice...presto diky.. dam vedet az dojde domu. :???:

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

škoda, sem ti příl ASUSe, ale holt to nyvyšlo, tak pak řekni, jak fakčí, abysme neřešili další problém...

Obrázek uživatele LaTorre

treba vyjde priste,ale zatim jsem rad ze vyslo to MSIcko..

Obrázek uživatele LaTorre

tak uz je doma..po tydne testovani jsem zatim spokojeny..ale cas roku ukaze..zatim jen zklamal takovy drobny doplnek a to ze neni prilozen najaky aspon castecny manual,kde by bylo napsano co jak presne pouzivat na ten notebook..napriklad kombinaci tlacitek..

Obrázek uživatele Honza

Právě také řeším dilema, jaký ntb koupit z důvodu odchodu mého počítače do nebe :) docela by mě zajímalo, co na to Vaše MSI říkáte zda byly nějaké problémy s instalací windows atd, zda jste je vůbec instaloval, pevnost šasi atd :) kdyby jste měl chut založte nové téma a mohli bychom to rozebrat rčitě to bude přínosné pro všechny :)

Obrázek uživatele LaTorre

ahoj, pokud budu moci rad odpovim ale rad bych se dopredu domluvil..nevim jak posilat tu soukromou zpravu tak se ozvi na icq..

Obrázek uživatele Honza

PM - soukromá zpráva tušim, ozvu se, jak jen budu moci sám jsem teď bez počítače :D, mohu to tady zamknout nebo tu ještě budeš něco řešit??

Obrázek uživatele LaTorre

ohledne tohoto topu uz muzes locknout..pak by jsme se domluvili a nebude problem udelat samostatny top jak jsi se ptal..

Obrázek uživatele Honza

Ozvu se, jak jen to bude možné zatím zamykám