NÁKUP LCD MONITORU

Ahoj, chci si zakoupit LCD monitor do 5000Kč,poradí mi někdo jak na to?? jaké oparametry by měl splňovat a na jaké se zaměřit nejvíce?[/b]

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

zdravim.. takže záleží, jak chceš velkej, 17", 19", větší? co budeš nějčastěji dělat? na filmy se hodí širokoúhlej, na starší hry doporučuju standardní a vždy kdyžtak nasadit ty horizontální černý proužky.. měl by aky splňovat max. rozlišení, který používáš měl by mít co nejmenší odezvu, maximálně 8ms. musí mít taky vstupy, který má tvoje grafika, pokud máš DVI-D, měl by o mít i monitor, i když dostaneš ke grafice dycky redukci.. rozhodně ale pokud máš D-SUB (VGA) musí mát monitor tenle vstup! pokud to bdue na přehrávání filmů pro celou famílii, tak aby měl co největší úhel pohledu..
to je asi takvše..

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Jen doplním: důležité jsou také parametry kontrastu a jasu.
Kvalitní kontrast začíná dle mého od 4000:1 a jas od 250 cd/m2. Dobré je také si k určitému monitoru něco přečíst ze strany zkušeností uživatelů a reálných testů, jako například viditelnost spektra apod. Já sám jsem si před měsícem koupil 19' palcové LCD od LG, s kontrastem 5000:1 a jasem 300 cd/m2, a myslím si, že to byla dobrá koupě...

Obrázek uživatele martin.james

děkuju za rady, měl bych zájem tak min. o 20" a max. 22",hl na filmy a brouzdání po netu, něco jsem slyšel o nějakých ¨vadných bodech na lcd monitorech co je na to za pravdu?

Obrázek uživatele Honza

Ahoj,
vadný bod je vlastně bod, který svítí jinak než zbytek, to poznáš hned od pohledu př. vše svítí bíle, ale jen jeden pixel černě. Je problém s reklamací, protože prodejci si každý upravují podmínky podle sebe, čili jeden vyžaduje, aby byli dva vadné pixely atd, někteří zase dávají garanci, že vadné pixely nebudou, vždy je potřeba si podmínky před koupí přečíst.

Obrázek uživatele martin.james

ok, projdu podmínky a monitory,ale je jich v nabídce docela hodně..

Obrázek uživatele martin.james

ještě jsem se chtěl zeptat jak poznám a kde jaký mám výstup na grafice?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

mno, je to celkem jednoduchý, pokud máš samostatnou grafiku, tak výstup jě níž, je horizontálně, zatímce panel deksy je vertikálně, pokud máš integrovanou, je na tom panelu a je u toho nakreslenej monitor.. na přiloženym obrázku sem ti popsaly všechny 3 grafický výstupy..

Obrázek uživatele martin.james

tak mám VGA,možná že jsem si už nějaký vybral,jestli byste mohli ohodnotit můj výběr ?-

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=57270

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

jop, ten bych si nechal líbit, ale možná by moh mát větší úhly pohledu.. na monitory nejsem odborník..

Obrázek uživatele martin.james

a v čem se nejlíp vyznáš? ještě bych chtěl poradit s výběrem myši a repráku za dobrou cenu

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

myš mam obyčejnou genius za 140kč, ta mi na hry stačí, repra ti klidně poradim, záleží jakou chceš konfiguraci, já mam 5.1 genius 150W a sem spokojenej.. to víš, dřevo..
jinak já se vyznam spíš v HW počítače jako takovym, grafiky, desky, ramky... a u SW jen to, c šim jsem se setkal..

Obrázek uživatele martin.james

okk dobře, myslel jsem nějaké takové repro za dobrou cenu

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=57513 co tyto?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

mno, já mam tyto.. sou ale o poznání dražší... http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34893 ty co sis vybral sou slaboučký, navíc plastový a slabý+plastový je zlá kombinace, zvuk je pak strašně suchej... bejt tebou, vrazim do toho víc.. navíc si kupuješ monitor na filmy, takže zjevně to che i kvalitní zvuk, jinak nemá cenu mít kvalitní velkej monitor.. o tědlech 100w by se dalo taky přemejšlet, ale řikám, dřevěný sou drahý, ale pro kvalitní poslech to stojí za to..

Obrázek uživatele martin.james

dobře,koupím dřevěný :))

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

řikám, je to hlavně otázka ceny, ale opravdu je to o něčem jinym, samozřejmě, další plus je kvalitní neintegrovaná zvukovka.. ale na kvalitní dívání jsou ty 150W fakt dobrý.. vim že kámoš má 2.0 4W repráky a je z nich uplně nadšenej, ke kytaře má zas 15W kombo elektronkový.. zas rozhodně si nemá asi cenu kupovat 150W do paneláku když to můžeš mít max na 20% volume.. já si je tada do paneláku koupil, ale mam to na 50% a když sem doma sám, tak i na 90% :D:D jednou si stěžiovala bába o 5 pater níž :D

Obrázek uživatele martin.james

jj hlavně,aby to šlapalo jako hodinky... :-)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.