Náhrada za GTX 770?

Zdravím borci mám hernú grafiku Nvidia GeForce GTX 770, ale bohužial už sa chystá do večných lovíšt.Akú hernu grafiku by ste mi doporučili ako náhradu ktorá nemá problém zvládnuť aj nové hry.
Ostatné komponenty:
Matičná doska - Asus P6T SE, Procesor Intel i7 - 4 jadro 2,67MGh (možnosť pretaktovať)+ prídavný aktívny chladič Inter Cooler , Grafická karta: GeForce GTX 770 (Neviem či 2 alebo 4GB keď si dám do spustiť ukazuje mi tam 4000MB ale pri kúpe bolo 2GB) DDR5 256bit, RAM 8Gb (Corsair XMS3 (Kit 4x2GB) 1600MHz DDR3, CL9 (9-9-9-24)) , HDD: 500 GB SATA. ZDROJ Fortron Blackpower 450W .

Budem rád za rady cena/výkon. Ďakujem pekne.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ahoj,

je to ještě aktuální? Minimem upgradu je pro tebe GTX 1060, která nabízí zhruba 50% nárůst grafického výkonu proti GTX 770. Slabší/levnější grafiku nemá smysl uvažovat.
Výkonnější pak už zase asi neutáhne procesor, přecijen je to první generace Core i7, od té doby už výkon vzrostli na dvojnásobek..

Obrázek uživatele x5go

Je to ešte aktuálne.Táto grafika može byť?
https://www.alza.sk/gainward-geforce-gtx-1060-phoenix-d4369325.htm?o=1
Bezproblémov to zvládne nové hry?
P.S. ako zistím kolko GB mám túto GTX 770?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Já bych šel do verze ASUS STRIX, ale jinak je to asi jedno, je to spíš o vlastní preferenci značky. ASUS má ale nejlepší chladič, který umí běžet i pasivně, pokud je karta v nízké zátěži, což třeba já ocením.

Na GTX770 můžeš použít různé detekční utility jako GPUz, HWInfo nebo MSI Afterburner, ale 100% spolehlivá není žádná.

Obrázek uživatele x5go

Je možné že na tejto GTX 770 čo práve mám mi táto hra http://store.steampowered.com/app/433850/ (H1Z1: King Of the Kill) mierne seká na najnižších detailoch, a keď dám ultra alebo High tak mi reštartne hned PC niekedy hodí BSOD a niekedy len čiary cez monitor, a už mi H1Z1 nespustí pokial tie nastavenia ručne nezmením v zložke s hrou na najnižšie.Takže je to všetko v grafike problém?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Jiné hry v pohodě? Ano, může být skutečně chyba v grafice. jaký je kód té BSOD?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Hej iné hry idú zatial pohode, ale keď napríklad streamujem nejakú hru a chodím do windowsu tak mi hádžie tiež tie pásy a preblikuje mi skoro stále pásy cez obrazovku.Kód BSOD momentálne neviem dá sa to niekde zistiť aj dávnejšie nejaký log BSOD?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

program bsodview

Obrázek uživatele x5go

Tu je screen z BSOD vieweru: https://postimg.org/image/p60e0wn01/

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Hmm, kód 116 je grafika - ať už HW nebo SW. Hádám reinstall driveru jsi provedl.
Pro sichr bych jí hodil ještě do jiného PC, jestli se zachová stejně.

Obrázek uživatele x5go

Jasne poskusal som x ovladacov aj aktualizacia na najnovsi aj starsie stale to iste...Niekedy mi dokonca aj zhasne obrazovka a v sluchatkach pocut take pipanie a pc sa sam doslova vypne ze musim rucne sam pustit.Malokedy sa zapne ze prebehne len restart.Kazdopadne kupenim tej GTX1060 6GB sa problem vyriesi?

Obrázek uživatele x5go

A na tuto novu grafiku GTX 1060 su ostatne komponenty okey?Uz ju mam objednanu buduci tyzden pride.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Těžko říct. Pokud grafika odchází, pak ano, nová to vyřeší. Ale může jít také o problém například ve zdroji, který odchází a nedodává potřebný výkon. Proto bych grafiku zkusil nejdřív jinde.
Nemáš nejnovější procesor, ale dá se to. Nemá podle mě moc smysl kupovat lepší grafiku typu GTX 1070, protože už ji v mnoha případech bude procesor brzdit. Ve většině her by to ale fungovalo.

Obrázek uživatele x5go

Takže tá GTX 1060 by mohla byť okey???Hej len sa pýtam preto že či mi tá 1060 pojde normálne keďže chcem hrať aj GTA V a čo som sa informoval tak na HD kvalite by to malo ísť potom okey.Kludne teda grafiku aj hned updatnem a ked bude problém v niečom inom tak budem riešiť dalej.Aj ked vždy ked je problém mi to hodí BSOD? a z toho BSODvieweru mi to hodí kód že je problém z grafikou.Lebo ja keď som na PC proste stále a nehrám moc ide to okey, len ak hrám alebo streamujem hodí BSOD a problém s grafikou, takisto aj keď si nastavím nejakú hru na ULTRA napríklad H1Z1 tak mi hodí hned v sekunde BSOD.+ chcem dodať skoro vo všetkých náročnejších hrách napríklad som si nainštaloval GTA IV neskutočne mi to sekalo a boli takéto textúry: http://i40.tinypic.com/3443vv9.jpg , tie mi hodí skoro v každej novšej hre, a ešte k tomu sú cez celú obrazovku cez textúru pásy všeliako.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

GTX 1060 si s GTA V poradí, ale až od GTX 1070 lze hrát na maximální detaily a zrovna u téhle hry by takovou grafiku brzdil už i procesor.
Artefakty a bsod mohou pořád mít obě příčiny. Nejpravděpodobněji jde o vadu grafiky, ale když grafika nedostane elektřinu, dopadne to s ní úplně stejně.
Mnoho vad se projeví jen v zátěži protože jsou způsobena částí grafiky, která za normálních okolností prakticky nic nedělá.

Obrázek uživatele x5go

Tak nemám možnosť vyskúšať grafiku v inom PC, tak proste mám to risknúť s tou GTX 1060?Alebo dá sa nejako overiť presnejšie chyba?S tým že nemám prístup k inému PC.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Můžeš zkusit aplikaci MSI Kombustor (aktivuj burn-in). Využívá jen pár GPU funkcí, ale způsobí velkou spotřebu energie, což nám alespoň na půl vyloučí zdroj.
Jinak to riskni. V nejhorším můžeš zboží z eshopu do 14 dnů ze zákona vrátit.

Obrázek uživatele x5go

Takže keď príde tá 1060 tak ju normálen vymením a skúsim dať hned tú hru napr. H1Z1 na Ultra a ak mi to to nastavenie hodí tak bola chyba v grafike a je to teda okey?A ak mi hodí BSOD ako na GTX 770 tak je chyba asi inde teda?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ano.

Obrázek uživatele x5go

Dakujem.

Obrázek uživatele x5go

Toto mi robí napr. tá hra H1Z1: King Of the Kill, všetko na LOW detailoch, 30-40FPS max nestabilných.
http://www.imgup.cz/image/L1G9


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.