Kupuju noťas (*UZAMČENO*)

Zdravim všechny čtenáře fóra, hlavne Adama :-)
Chtěl bych Vás poprosit jestli byste mi pomohli zhodnotit a vybrat si notebook s nejlepším poměrem cena/výkon. Našel jsem dva zajímavé uchazeče..

http://www.alza.cz/hp-pavilion-dv5-1199ec-bronze-special-d102269.htm
http://www.alza.cz/asus-m50vc-as001c-d98059.htm

Byl bych rák kdyby jste mi poslali Vaše názoby na ně a popřípadě i nějaké typy na zajímavější zboží. Cena by se mela pohybovat do 22 000 Kč.

Mnohokrát děkuju, StarDuke

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ten HP bude lepší, sou na tom stejně, liší se jen na 667 a 800mhz ramkách a 9500 a 9300 grafikou, 667mhz na NT bohatě postačí ;)

Obrázek uživatele StarDuke

Ted jsem byl připraven o polovinu prostředků takže to nebude ani jeden. Budu se muset trochu uskromnit. Ale moc děkuju za rychlou odpoveď, StarDuke

Obrázek uživatele tatik

O výběru dnes rozhodují zdánlivé maličkosti, které se v budoucnu mohou ukázat jako vážné nedostatky
1. Výdrž baterie - min. 3 hodiny je opravdu hrana, pod kterou by jste neměl jít. Min 2 hodiny je málo. Ve skutečnosti to znamená, že 2 hodiny většinou nevydrží. Možná jen tak 1,5 hodiny.
2. HP má infra port. Možná jej potřebujete.
3. Zvažte třeba existenci portu video out.

Obrázek uživatele StarDuke

Děkuji za další odpověd. Rád bych se Vás zeptal na nazory na http://www.alza.cz/asus-f5gl-ap084c-d106595.htm
myslím si že ve svě cenové kategorii je jeden z nejlepších, jestli se pletu budu rád když mě vyvedete z omylu :-)

Diky StarDuke

Obrázek uživatele tatik

Jak jsem již psal, rozhodují i nevýznamné maličkosti. To, že je nejlepší (nebo jeden z nejlepších) v nějaké kategorii, ještě neznamená, že Vám bude vyhovovat a naopak.
Nejdříve si musíte ujasnit, co budete na notebooku dělat. Pokud jako spousta lidí Internet, pošta, nějaký ten textový a tabulkový editor, úprava fotek a sledování filmů, projekty do školy nebo firemní prezentace (např. powerpoint), nebojím se říci, že Vám bude stačit téměř každý na našem trhu.
Předpokládám, že nadšení hráči sáhnou asi po PC. Zde opravdu vstupují na scénu drobnosti. Pokud jde o můj názor, tento notebook bych si nekoupil. Výdrž baterie považuji za, pro mě, velké mínus.
Tímto Vás samozřejmě neodrazuji od jeho koupě. Výsledné rozhodnutí je na Vás, jsou to Vaše peníze. My zde pouze vyjadřujeme své názory, které Vám mají pomoci v rozhodování.

Obrázek uživatele StarDuke

Notebook budu také používat na práci s databázemi Oracle a SQL, dále na programování v C++, C#, Java. Malá výdrž baterie mě tolik netrápí, většinou se pohybuji v dosahu žásuvky(doma, ve škole, v přítelkyně/kamaráda) a na přejezd z místa na místo dvě hodiny(např. skedování filmu, poslechu hudby) stačí. Ve volném čase si občas hry zahraji(např. WoW, Diablo 2 LoD, OWar) a rád bych vyzkoušel i něco nevějšího(např. Far Cry 2, Fear, CoD 4), ale na Crysis nepomýšlím. A dál samozřejmě na běžnou práci s Internetem a MS Office jak jste uvedl.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak jak na to koukám, bude to model přesně por teobe.. musím tě ale zklamact, na Far Cry 2 můžeš zapomenout.. to nemá tadle grafika žanci.. pokud na tom rozjedeš Stalker hratelně, bude to úspěch.. bohužel, NTB nikdy nebyly na grafiku a tady je integrovaná grafika, která ve spojení s tim nejvýkonnějšim v PC dává 3FPS na Crysisu.. na NTB je to bez šance :( ale jinak dobrý a na práci postačí, na tydle věci potřebuješ spíš výpočetní výkon, ale zas tak velkej ne, takže by ti stačil i slabší model..

Obrázek uživatele Jiří Moos

No, tak zas tak strašné to není, ale s GeForce 8200GS opravdu Crysis ne, ani FarCry 2. Já dávám na nejhorší detaily Crysis i FarCry a celkem vpohodě - GeForce 8400GS, dokonce jsem rozjel tak na 10 Fps GTA IV. Jak říká TOBiAS - notebooky nejsou na hry.

Obrázek uživatele tulas

acer aspire 2930Z-322G32MN

Obrázek uživatele TheALuminium

Nazdar Ondřeji :)) ... tak ten poslední notebook není vůbec špatný, ale je škoda, žes nenakupoval před vánoci, protože výkonnější notebooky byly právě za tuto cenu. Co se týče značky, tak ASUS mám rád, ale v poslední době je to bohužel nejreklamovanější značka, dokonce je i před ACERem. Můj výběr by byl tento notebook -> http://www.alza.cz/hp-550-d104226.htm, která je taktem CPU spíše už jen na práci. Výběr je na tobě, já dal přednost ASUSu, když jsem notebook vybíral, protože se mi prostě líbil víc, zvlášť i to uspořádání USB na pravé straně a mechanika na levé straně, cože HP mělo opačně. Ještě to projeď a kdyby sis nevěděl rady určitě napiš =)