Herní PC - 25k

Zdravím, chtěl bych si postavit herní počítač, tak do 25 tisíc, aby rozjel náročnější hry ještě tak 3 roky.. Sestavil sem si seznam:
http://www.czc.cz/dnlprg1mhkh95bpa7d5amgq179/seznam
Zajimalo by mě, jestli by vše bylo využito na maximum..

Obrázek uživatele kiko261

Určite by som zmenil CPU, pretože za ten čo tam máš uvedený, si vlastne len priplatíš za zvýšený takt o 200MHz aj v turbe, 741,- ďalej by som určite do hernej zostavy nedával WD green - keď tak pre zálohu, pretože ak chceš využívať ten WD green pre hranie hier a celkovo prácu so softwarom na ňom nainštalovanom, bude to celkom utrpenie.. ďalej, ak neplánuješ SLI (2 grafiky v jednom PC) tak ti je 700W zdroj v tejto zostave úplne zbytočný a určite by som dal do PC tento omnoho kvalitnejší, a aj z hladiska efektivity v zostave ten dole uvedený..
Čo sa týka chladiča na procesor, ten čo tam máš chladí podobne ako tento http://www.czc.cz/gelid-solution-tranquillo-revize-3/160966/produkt ibaže ten bequiet je efektivnejśí čo sa týka hlavne hlučnosti.. Osobone mám v PC to tranquillo a môžem si ho len pochvalovať tak ako aj vačšina ľudí,ktorí majú tento chladič aj v odvážnejších PC zostavách.. mám ho na FX 6300 (TDP 95W) a pri hraní nad 45 stupňov nešiel a to nešiel ani ten chladič naplno, keď je PC v kludnom stave (pri nič nerobení, aj po dohranej hre) mi chladí tento procesor úplne do pohody +-do 35 stupňov a čo sa týka tej hlučnosti, neviem o nej.. viz screenshot.
Takže navrhujem tieto zmeny:
CPU: http://www.czc.cz/intel-core-i5-4590/152569/produkt
HDD: http://www.czc.cz/wd-caviar-blue-ex-1tb/110330/produkt
PSU: http://www.czc.cz/seasonic-s12ii-520-520w/74749/produkt
Chladič na CPU: http://www.czc.cz/gelid-solution-tranquillo-revize-3/160966/produkt
Takto je tá zostava domyslená, brzdou tu nemá byť už čo a ja osobne keby si mám kúpiť PC za 25K tak určite by som do tohoto šiel.Ostatok zostavy je dobrý.
Cena po edite: 25 460 Kč

Obrázek uživatele lkpaldus80

Děkuji za radu :) Ještě sem přemýšlel o vodním chlazení, vím sice, že to bude trochu zbytečné, ale vždycky sem ho chtěl, tak mě zajímá, jestli by to bylo alespoň trochu užitečné a klidně bych si za to trochu připlatil.. A stačí 8gb RAM?

Obrázek uživatele kiko261

Ak chceš tu si môžeš pozrieť môj PC: http://www.pcporadenstvi.cz/user/kiko261?mode=viewprofile&u=6305 - tiež mám 8GB ramky a myslím, že by som si v pohode vystačil aj so štyrmi a to som PC staval na hry, sú ľudia ktorím ale ani 8GB nestačí->ak si na youtube pozrieš nejakých známejších letsplayerov/vlogerov ich kapacita RAM sa pohybuje nad 16GB hlavne preto, lebo chcú mať rýchlejšie zrenderované video, taktiež viac GB ram využívajú ľudia, ktorý PC používajú na 3D modelovanie a podobné práce.. takže pokial to má byť len na domáce používanie a hranie hier 8GB je viac než dosť.
-Lepšie teploty procesoru by mali zaručiť vačšiu životnosť procesoru a hlavne stabilitu, ale tak pokiaľ sú teploty do 50, max. 55 stupňov aj to v záťaži, tak je to ešte OK, aj tak je dosť možné, že po tých 4 rokoch príde zasa niečo nové a bude sa konať ďaľší upgrade, strach ale z toho že by to cpu odišlo po pár rokoch je zbytočný, predsa len sú tie procesory umiestňované aj do o dosť horších podmienok..ale ak sú peniaze tak prečo nezobrať taký http://www.czc.cz/coolermaster-seidon-120v-v2/164103/produkt -skúsenosti s týmto chladením nemám.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.