HDD - SATAIII na SATAII (*VYŘEŠENO*)

Zdravím

Potřeboval bych od Vás radu. Chci si koupit už konečně větší a rychlejší HDD. Ten starý je IDE 120 GB. Ale nevím jak to bude s kompatibilitou, protože moje deska podporuje jenom SATAII a disk který si chci koupit je SATAIII. Půjde zapojit disk SATAIII do SATAII?

HDD který chci koupit: http://www.patro.cz/objects/1075613737.html?

Deska : MSI 760GM-P33

Předem děkuji za rady.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Ahoj, jsem jenom laik, ale co je mi známo, tak můžeš klidně zapojit sataIII do sataI, problém je, že sataI má rychlost myslím 1.5GB/s, sataII má myslim 3GB/s a sataIII má 6GB/s, takže zapojit sataIII do sataII můžeš, ale pojede to jen rychlostí sataII (ztratíš výslednou rychlost disku, ale když to oželíš, tak by problém být neměl, ale radši počkej ještě na radu odborníků tady na webu... :)

Scawe

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Snad kromě Raprotů nehrozí, že by klasický HDD měl sám o sobě větší výkon, než se dá propašovat vůbec přes SataI.. Sata II je vpohodě.. Samozřejmě každá generace má i nové technologie, to ale není nic, bez čeho se nedá žít.. Takže SataIII diskl klidně do SataII napáruj, nepoznáš nic (hlavně zapni AHCI v BIOSu)..

Osobně bych ale nebral Seagate, ale WD...

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ano, půjde a jak píše Scawe pojede to max. rychlostí SATA II.

Obrázek uživatele marek.jansta1

Děkuji za rychlou odpověd.

Tomáš Bohuněk wrote:

Osobně bych ale nebral Seagate, ale WD...

A jaký přesněji byste mi doporučil do 2000,-? Děkuji

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Pokud jde o rychlost a ne kapacitu, tak WDC Black EX 750GB.. Jinak kolem TB je Blue a na největší kapacitu bez požadavku na rychlost je Green RX 2TB

Obrázek uživatele Michal Čížek

ano bude.

Obrázek uživatele marek.jansta1

Děkuji :)) můžete LOCK