Grafická karta- výměna (*VYŘEŠENO*)

Dobrý den.

Jsem už poměrně zoufalý, takže se se svým problémem obracím na Vás. Doufám, že se tu najde někdo, kdo mi dokáže poradit.

Mám průměrné PC: Procesor Intel Pentium 4 3.2GHz
2GB DDR2 800MHz RAM
Grafiku ATI SAPHIRE X550 256MB
a základní desku Biostar 915P-A7 Combo, čipová sada i915P.

Potřeboval bych poradit ohledně grafické karty, rád bych si pořídil nějakou výkonější, ale protože mám zastaralou základní desku(nechci výměnu) nemůžu ani pomýšlet na nějaké nové typy. Proto bych potřeboval poradit, jaké starší ale výkonější graf. karty než mám teď já, by pro moji motherboard připadaly k dispozici, respektivě, aby do ni šli zasunout a správně fungovaly.
Hledal jsem snad všude, kde se dalo ale nějaké řazení graf, karet dle motherboard jsme nikde nenašel a ta výměna docela spěchá. Proti bych byl velmi rád, pokud by mi tu někdo dokázal pomoci.

Velmi děkuji.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Zdravím ...

Vaši ATI máte přes PCI-E 16x tak bych u tohoto rozhraní zůstal a hledal kartu právě dle toho, ne dle základní desky, protože chcete tuto kartu nahradit, jestli jsem vás správně pochopil.

Na 2GB RAM by jistě byla vhodná 512. Jestli ATI či Nvidia nechám na vás, nebo na někom z fóra, kdo se v tom HW lépe orientuje než já.

Tyto karty jsou pro vás: http://www.czechcomputer.cz/cat_tree.jsp?bpath=Grafick%C3%A9+karty\PCI-E

Pokud chcete jít na to konkrétněji, napište nám částku a jestli máte i vyhraněnou značku a pokusíme se vám vybrat přímo na míru..

Obrázek uživatele Jerzik

Děkuji za reakci. Rozhold jsem se nakonec vyměnit zdroj a koupit jednu novější ATI s PCIe. Ještě jednou díky a nashle.;)