Externí hdd - eSata vs. USB

Dobrý den,
plánuji nákup externího disku o velikosti okolo 1TB. Disk bude sloužit na zálohu předevší fotek, videií z rodinných dovolených a taky na obsáhlé prezentace. Chci se proto zeptat, jak velký je rozdíl mezi připojením přes eSata a přes USB 2.0? Co je rychlejší a o kolik? A co je podle vás výhodnější? Předem díky za opdověď.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak eSata je o hodně rychlejší, ale také dražší.. na zálohovacím disku bych asi vysokou rychlost nepožadoval..

s USB budeš mít jsitotu, že pujde připojit do každého počítače, s eSata si tak jistý být nemůžeš.. jinak je to vlastně totéž..

Obrázek uživatele Rob

Díky za odpověď. A jaké velký je ten rozdíl rychlostí? kdybych bral ten s esata určitě bych se díval, aby podporoval i usb. Mě jde jen o to abych nečekal strašně dlouho, než se mi přesune třeba 4GB video z dovči v Chorvatsku ;)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no, na jednu stranu právě toto bude trvat docela dlouho, ale ne dost na to, aby se to nedalo "vydržet".. 4GB, to jsou desítky minut tak či tak..

ono záleží také na ceně disku, resp kvalitě.. levní disk dosahuje mnohdy i poloviční rychlosti než ten dražší na stejném rozhraní.. obecně USB disky dosahují cca 60MB/s, eSata disky až (to až je podstatné) trojnásobek.. asi bych se koukl na nějaké testy "USB vs. eSata" a vybral si podle tamního hodnocení disk, který dopadl dobře.. tedy ani drahý, ani lenochod..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.