Digitální příjmač

Prosím o radu při výběru televiziního příjamče v HD kvalitě do PC, s podporou Win 7. Díky za rady :-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

preferuješ externí nebo interní?

jaká je maximální částka? k externímu totiž asi není anténa v balení, ale když koupíš, tak to bude poměrně lepší anténa..

Obrázek uživatele Mikynka

Cena by měla být maximálně do 1000,- Kč, ale čím míň, tím líp. Jinak bych chtěl externí, tzn. zapojit do USB a v balení by měla být i anténa.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Jestli ti můžu poradit, tak hledej DVB-T USB s klasikou anténím IEC-samcem konektorem jako tento http://www.alave.cz/_imgs/a-link-hd-dvb-t-usb-tv-dongle-dtu:100394
a to z důvodu, že tyto http://pc.bazos.cz/inzerat/7356716/USB-HDTV-DVB-T-TUNER-TV-PC-NOTEBOOK-C... mikro konektory se vylamují, v balení bývá i redukce na normál anténí konektor oto víc trpí, když bys tam připojil třeba rozvod v bytě.
Anténky jsou snad v každém baléní, funguje to na ní pokud máš přímou viditelnost na vysílač, v relativní blízkosti a i v Praze např. v paneláku v místnosti odvráceném od vysílače je signál mizernej. Tady ve Slanym vůbec neni ta anténka použitelná nikde. Každopádně se dá koupit taková ta domácí mala parabolka se zesilovačem http://www.eo.cz/DT98794124-digittene-tt-1-antena-se.html a jede to docela slušně. Nejlepší je stejně zapojit si to na domácí rozvod. Záleží hlavně na místě příjmu signálu, město, viditelnost okolního terénu.
Za litr koupíš už něco slušnýho, ale konkrétně nevím, jen že v HD kvalitě koupíš už i kolem 300,-
Asi bych hledal něco kolem 500,- a zbytek vrazil do antény se zesilovačem jako toto
http://www.eo.cz/DT98794128-digiflex-tt2-antena-se-zesilovacem.html
http://www.eo.cz/DA98794823-aktivni-dvb-t-a-dab.html ale asi to chceš spíš na přenášení, že?

Tohle by bylo naprosto ideální, má to napájení zesilovače z USB http://okcomputers.cz/usb-dvbt-antena/d-77671/

Obrázek uživatele Mikynka

jj ten právě sháním DVB-T příjmač s anténou. Já bydlím v Praze na ubytovně a signál je tu celkem slušný, akorát ubytovna nemá po pokojích vyvedené zásuvky na antény a nechci zase utrácet zbytečné peníze za různé zesilovací antény, když je samotný signál dobrý. Já již jeden příjmač mám, ale jeho software není kompatibilní s win7, pracuje pouze na win XP a win vista. Celá instalace proběhne vpořádku, ale program samotný při spouštění hodí chybu. Proto potřebuji sehnat jiný příjmač s podporou win 7 :-) A obracím se na vás :-)

Obrázek uživatele Michal Čížek

pak si můžeš vybrat jakej chceš, všechny mají anténku, třeba tenhle http://www.adshop.cz/herni-zarizeni-hry/pc-komponenty/graficke-karty-tv-...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak ono po pravdě, záleží, jak moc stojíš o kvalitu..
ta malá anténka sice znamená, že signál a obraz bude, ale jeho kvalita zdaleka nedosahuje kvality, kterou by jsi rád zahlcoval svůj FullHD monitor..
takže já bych to viděl na http://www.eo.cz/DT98794124-digittene-tt-1-antena-se.html nebo ekvivalent, protože tímhle alespoň naladíš signál ve více jak 90% kvalitě na místě, kde zatím bydlíš..

druhým problémem je kvalita samotného tuneru - aby jeho čip byl vůbec schopen produkovat kvalitu obrazu, kterou může antínou získat.. tohle ale u tunerů pod 600 korun nečekej..

další věcí je, pokud jsi chceš z tuneru programy třeba i nahrávat, nějaké sportovní (právě jsem si chtěl nahrávat F1) a archivovat, tak aby jejich kvalita byla lepší, než na youtube.. už z toho důvodu bych vynechal zařízení jako je http://okcomputers.cz/usb-dvbt-antena/d-77671/ , kde bych mu těžko uvěřil i zisk 20dB :)) navíc u těhle levných "hajzlů" nemůžeš čekat ani kompatibilitu s Windows 7

četl jsem kdysi pár recenzí, a Aver Volar HD nedopadl vůbec špatně.. má epg i timeshift, dostatečnou kvalitu čipu i solidní vlastní anténu, je kompatibilní s W7, jen prý měl ze všech největší spotřebu.. ale rozdíl 7 vs 9W by mě opravdu štval, když mi grafika bere i 180W :))

Obrázek uživatele Michal Čížek

Možná jsi se překouk, ale tohle http://okcomputers.cz/usb-dvbt-antena/d-77671/ neni DVB-T tuner, ale anténa se zesilovačem, která využívá USB jen k napájení, ne pro komunikaci s PC. Jestli má Mikynka na koleji signál dobrej a ví, že mu bude stačit ta malá anténka v balení, pak samozřejmě neni nutná anténa se zesilovačem, pokud bude DVB-T využívat na cestách, bez zesilovače se neobejde ani s drahym a kvalitnim DVB-T jako je Aver Volar HD. Nevěděl jsem, že to má jen na kolej v Praze.

Aver Volar HD ti taky můžu doporučit, přesně tenhle jsem kupoval dědovi na chalupu, jen jsem si nemohl vybavit název :D a musí kněmu používat zesilovač, ikdyž chalupa je dnes už v Praze

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

pardon, špatný odkaz.. měl jsem namysli zařízení podobná hhttp://www.digitalrepublic.cz/digitalni-televize/sencor-sdb-501t-hd-dvb-t-tuner-pro-pc/
ono se to sice chlubí, co všecko to neumí, ale musíš to brát se stejnou rezervou, jako 500W EuroCase.. :))

Obrázek uživatele Michal Čížek

:)) jj ve všem musí bejt rezerva


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.