Chci poradit s notebookem

Čaute, chtěl bych si pořídit nějaký "herní" notebook. Cena tak do 25tis.
Aby měl aspon 17" lcd. Chtěl bych si na tom zahrát třeba Mafiu2 , GTA4...na slušné detaily.
Našel jsem tenhle na czc ale nemá trošku slabej procesor?
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=82127

Jinak za další rady díky :-)

EDIT by Mozek: URL..

Obrázek uživatele Jiří Moos

Moc pěkný kousek, zvlášť ta grafika je teda hukot.. :) Je vidět, že jsi si dal práci s vybíráním.. ASUS je poměrně kvalitní značka, co mám zkušenost, tak se objevuje někdy problém s monitorem, ale to prostě záleží kus od kusu..

Procesor - nic moc, ale za tu cenu.. Grafika - super, netuším jaká bude notebooková verze, ale desktopová je high-end. Paměti klasika, 1066MHz. Disk dobrej, stačí, ale vydrží ti to fakt jenom 2,5 hodiny ( a to je max) - budeš to muset mít pořád píchlý do zásuvky. 4 kila je celkem dost na notebook - bacha na to.

Obrázek uživatele Magdon

JJ myslím že je to solidní volba, no hledal sem dlouho. Tenhle se mě zdá jako dobrý poměr cena/výkon. Výdrž baterky mě moc nevadí, stejně to bude furt zapojené v síti a váha taky neva.
Jen mám největší obavy o procák, třeba aby u nějakých her nenastala sekačka :))
Nemá někdo zkušenosti s tímto procesorem ?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak tahle grafika je něco na úrovni HD5750 v desktopu, tedy 50% HD5870, o níž Mozek mluví, takže je to poměrně slušná grafika, ale zase žádnej luxus.. nutno říct, že je to téměř nejlepší grafika, kterou dneska v NTB uvidíš..

procesor však opravdu není žádný silák, bývalo by bylo lepší to Core i5, jenže ten z trhu už před delší dobou zmizel.. každopádně ani tohle není tak strašné a je jen lehounce poddimenzovaný vzhledem ke grafice.. takže v některých hrách, které jsou více na grafiku problém nebude, ale třeba GTA IV je hodně na procesor, tam by problém být mohl.. jenže takových jako GTA moc není, to už zase spíš ty uplně "highend" hry, které na NTB prostě nepatří..

vzhledem k tomu, že grafika je určující prvek výkonu ve hrách, raději bych investoval do ni a podcenil procesor, než si tam narval i5 a "jen" HD5650.. rozhodně tenhle bude ve hrách nejlepší ze všech NTB do této částky..

navíc je to ASUS ROG série, žádná kalkulačka.. šasi pevé, chlazení masivní - proto taky ta váha.. baterie u herního NTB se moc nežeší, ale pro takovýhle výkon je i hodina na baterii úspěch :)

Obrázek uživatele Magdon

Díky za postřehy. Jako nechci se upínat jen na tenhle notebook. Já si klidně možu počkat ještě jednu výplatu a pořídit nějakou mašinu do 35tis. Ale to už by neměl být s konfikurací problém ne. Co by ste vybrali do této ceny?
Chci notas který bude na úrovni.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

já bych se ASUSu ROG nevyhýbal, nevím teď přesný název, ale jak řikám, drž se téhle grafiky a najdi si ho s lepším procesorem, nejlépe Core i5, jestli ho najdeš.. Core i7 na nízké frekvenci 1,6GHz je poměrně málo, ve hrách, které to umí jen s dvoujádry a přesto jsou náročnější by i tak drahý a silný procesor byl jistým limitem.. ale lavně na i7 verzi by jsi musel čekat ještě jednu výplatu..

soudě podle toho, co jsem našel je to jediný NTB s touhle grafikou v téhle ceně.. myslím bezkonkurenční...

ještě před pul rokem se však daly sehnat kombinace této grafiky a Core i5 za 26K, jak ten ASUS, tak i kamarádův sypajícíe MSi..

Obrázek uživatele Magdon

Okej budu o něm přemýšlet. Jinak sem hledal nějaký notas s i5 a gk 5870 ale to nikde taky nemůžu najit. Všude jsou gk cuda gt 330m a to nevím jestli je slušná grafika, co myslíš? Jinak se ještě zeptám ten i3 a i5 mají stejný cache 3mb takže v čem je ten zásadní rozdíl? Nejsem moc velkej znalec. Vím že i7 má 6mb cache ale cenově je to trošku někde jinde.. :-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak 330tka už je staré železo.. výkonem neni sice moc pozadu za HD5870, ale je to stará bačkora, která neumí DX11, příšerně topí, příšerně žere.. nevyplatí se o ni ani uvažovat.. celkově nVidie prostě nikdy nebyly mobilní..

tak ono výkon procesoru není určován Cache.. jde o to, že i5 má větší jádro - více výpočetnách jednotek - a také vyšší frekvence a funkci Turbo.. je holt podstatně výkonnější..

Obrázek uživatele Magdon

OK, tak díky moc za radu. Já ještě pomřemýšlím ale myslím že aji ta i3 by mohla zvládnout nějakou tu hru aspon na střední detaili :???: Jinak kdybys věděl o nějakém notasu s i5 a gk 5870 tak dej vědět. Já taky popátrám třeba bo bazaru :-)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.