ASUS G51 JX vs. LENOVO Idealpad Y560

Dobry den. Uz velmi dlhu dobu si pozeram na internete notebook do 1 000 eur (okolo 30 000 ceskych). Zo vsetkych mi nakoniec vysli tieto dva (vyssie uvedene). Problem ale je, ze sa medzi nimi neviem rozhodnut. Preto by som bol rad, ak mate s nimi skusenosti, aby ste mi poredili, ktory je lepsi na hry, vykonnejsi, spolahlivejsi, viac vydrzi baterka a pod.
Pokial by ste nasli nejaku alternativu, tak mozte pridat tiez :wink:
Chcel by som ale:
CPU: i5 / i7
VGA: lepsia / porovnatelna s ATI HD 5650
HDD: pokial mozno tak 7200rpm
RAM: 4GB DDR 3

znacka: aby to aj nieco vydrzalo, budem to mat na intraku

Ten asus ma zevraj nejaky mensi problem s klavesnicou, lenovo zasa tancujuce pixely a ine chyby displeja

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

existoval jeden krásný ASUS s Core i5 a HD5870 za 27K, ale bohužel není k sehnání, dokonce ani k nalezení (nepamatuji si přesný model) a to by byla na hry úplně nejlepší volba.. z těchto dvou bych si ale rozhodně vybral buď jiný ASUS (G53? G73? s Core i7 a HD5870), nebo to Lenovo (jako značku bych ho ale nechtěl, nemám s ním zkušenosti), protože GTX360 je zrovna zastaralá a žravá grafika.. HD5*** je plna technologií a slibuje největší výdrž baterie..

co se kvality týče, věřil bych jen Dellu, ASUSu, Toshibě a HP..

Obrázek uživatele Maot

preco prave iny asus? Lenovo je jedna z najkvalitnejsich znaciek

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

protože tenhle ASUS má GTX360, to je grafika docela nepoužitelná, hlavně je zastaralá a díky tomu dost topí, což znamená nižší výdrž baterie zejména při hraní..

s Lenovem nemám žádné zkušenosti, proto jeho kvalitu nemohu subjektivně hodnotit..

Obrázek uživatele Maot

v porovnani na stranke notebookcheck ziskala 360M viac bodov ako 5730 a aj hry na nej sli lepsie. mohol by si byt pre to trosku konkretnejsi o co presnejsie ide, ked vravis ze v reali je 360M horsia?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no, co do hrubého výkonu, je výkonnější, ale to se projevuje jednak na ceně NTB, resp ten ASUS už se neprodává, takže odkdud a za kolik by jsi ho měl? ono jich taky je odně verzí, ne každý mát u GTX360M, ale i GTX260M atd.. hodil by se nějaký odkaz na kus, který budeš kupovat..

každopádně obě ty nVidie jsou už staršího data a jsou jednak technologicky zastaralé a jednak spotřebou(=zahříváním) se nemohou HD5730 rovnat, myšleno že HD5730 je opravdu úsporná a chladná, přesto výkonná grafika, kombinující nové technologie, včetně DX11, který využiješ jen s touto grafikou a W7..
GTXko sice umí PhysX, ale při jejím herním výkonu je to věc, kterou bych se neopovažoval ani zapínat..

ze spotřeby pak vyplývá nižší výdrž na baterii a větší nutnost chlazení, které je také (větráček) napájeno z baterie.. vyšší teplota také nevyhovuje životnosti hardwaru..

Obrázek uživatele Jiří Moos

Momentálně máme doma jedno Lenovo a musím říct, že je to špice, jedná se sice o levnější notebook spíš do školy a do kanceláře, zase vydrží 7 hodin na baterce. Co jsem slyšel a můžu posoudit, tak lenovo je opravdu jedna z těch nejlepších značek, rozhodně se neboj do něj jít.

Obrázek uživatele Maot

no konkretne mi islo o model
http://www.asus-shop.sk/katalog/asus-podla-serie/asus-g-seria/asus-g51jx...
ktory je na slovensku stale bezne v obchodoch. Chcel by som sa ta este opytat, ci nemas priamu skusenost s Lenovo ideapad y560, pretoze bolo o tomto notebooku napisaneho velmi vela zleho, ale aj dobreho a teda je u mna niekde na rozhrani, kedze k asus-u som normalnu objektivnu recenziu nenasiel

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

já bych tomu ASUSu věřil :) ale jak vidíš, je to poněkud cenově jiná kategorie a to je způsobeno právě dost dražší, zato ale výkonnější grafikou..

Obrázek uživatele Maot

a ma tu istu grafiku, o ktorej si vravel ze je uz srarsieho data? mohol by si mi este povedat, o kolko je asi tak vykonnejsia od ati 5730 (ci je to daky velky skok, ktory by pri kupe zavazil).

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ten výkonový rozdíl dělá nějakých 15-30% v závislosti na hře.. vzhledem k přidané hodnotě ceny to ale není tak výhodné v poměru cena/výkon.. zde hrají proti ní cena a teplota/spotřeba, pro hraje výkon.. PhysX nemá smysl uvažovat, při jejím výkonu je nepoužitelný.. stejně tak Eyefinity na konkurentce, když nemá dostatečný počet výstupů..

jak říkám, za 30K se dají najít i NTB s HD5870 a Core i5/i7.. MSi s HD5870 a Core i5 stálo 25K, ale je to už pulrok zpátky, zkus prohledat trh, jestli se u vás ještě prodávají podobné kousky..

Obrázek uživatele Maot

a bol by si este schopny mi povedat, ci je na hry vykonnejsi:
CPU: Intel Core i7 720QM
RAM: 4 GB DDR3 1366
VGA: ATI Radeon HD 5730

alebo

CPU: Intel Core i5 520M
RAM: 4 GB DDR3 1066
VGA: GeForce GTS 360M

? kazdopadne OBROVSKE DAKUJEM ZA SNAHU

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

po všech směrech druhý zmíněný.. čtyřjádro je smrt zejména pro "středně staré" hry, které jsou náročné, ale umí jen dvoujádra, protože jako dvoujádro na 1,6MHz nestojí i7 za moc.. v případě, že by hry uměly 4 jádra by byl ale daleko výkonnější.. ale grafika je výkonnější ta GTX360 a o dost a vliv proesoru je zde malý.. taže na plné čáře vítězí druhá varianta.. ale jak řákám za tuhle cenu se musí dát sehnat NDB s HD5870, ještě před pul rokem se daly sehnat za 25K.. a HD5870 to je zase jiná třída proti GTXku..

Obrázek uživatele Maot

moc nechapem tejto vete:"čtyřjádro je smrt zejména pro "středně staré" hry, které jsou náročné, ale umí jen dvoujádra" .

tu 5850(ci tak dako) som nasiel len u MSI a tie mi neodporucal kupit asi ani jeden predajca kvoli velmi zlym skusenostiam s reklamaciami a celkovou kvalitou produktov

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

MSi bych ti nedoporučil ani já :)

no.. teď si žádnou nevybavím jmenovitě, protože moc hry nehraju, ale je spoustu her, které jsou poměrně hardwarově nárocné, ale umí používat jen dvoujádrové procesory.. ty nové hry už umí čtyřjádra vpohodě.. záleží, jaké hry chceš hrát, to jestli porporují nebo nepodporují čtyřjádra se dá snadno dohledat..

Obrázek uživatele Maot

v top pripade by sa mohlo stat, ze nejaku hru nespustim len kvoli tomu, ze nie je na stvorjadro?

mohol by si mi este prirovnat ati 5730 ku adekvatnej desktopovej grafickej? neviem si ju totizto takto zaradit do akeho vykonu patri

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ne, to ne, ale hry pro čtyřjádra už jsou většinou náročnější, ale na dvoujjádru pujdou taky.. vtip je v tom, že čtyřjádro je v ideální situaci (mysleno aplikace, tkerá umí využít 100% všecky 4 jádra) 2x ryhlejší, než stejné dvojjádro na stejné frekvenci..

stále ale platí, že výše taktované dvoujádo na hry je lepší, než níže taktované čtyřjádro, biť má turbo..

HD5870M je totožná s HD5770, HD5770M je na úrovni HD5670, takže tahle je o nějaký tětší chloupek pozadu.. ke známějším by se to dalo přirovnat někam k HD4670, GF9600GT, GF8800GT

Obrázek uživatele Maot

dakujem ti velmi pekne za venovany cas, velmi si mi pomohol. zatial ma nic nenapada, pokial by sa este nieco vyskytlo, s cim by som si nevedel dat radyl, tak budem vediet kam to smerovat :-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

takže ohledně těchto dvou NTB je to vše, nebo by se ty otázky měly ještě vztahovat k nim?

Obrázek uživatele Maot

ked uz otazky, tak k nim. ale zatial nic take suce nemam...vyhrava u mna Lenovo Ideapad Y 560 i7 verzia, je o viac ako 100 eur lacnejsi od asus-u a ma od neho lepsi procesor aj RAM. Horsiu graficku a displej uz nejako len prezijem...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak výkonnější grafiku právě poznáš více.. nerad bych, aby jsi se rozhodl špatně.. ve hrách bude určitě ASUS lepší, ale jak říkáš, rozdíl se projeví na ceně.. a také na tom, že na baterku nevydrží tolik.. ale to se u herního NTB dá čekat a na koleji budeš většinou u zásuvky, což? ASUS vidím také jako lepší značku než Lenovo.. každý z těhle NTB má jiná pro a proti, záleží která pro preferuješ více..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.