Acer,Toshiba nebo Sony?

Dobrý den,chtěl bych poprosit o pomoc při výběru notebooku.Mám předběžně několik typů,ale pořád nevím.Jsou to :
ACER Aspire 7551G-N834G64MN

ACER Aspire 7745G-434G64MN

ACER TravelMate 7740G-434G64Mn

TOSHIBA Satellite L670-105

TOSHIBA Satellite Pro L650-10H

SONY VAIO EC2M1E/WI
Měl by být pro běžné domácí použití,tak trochu "na všechno". :-) Díky Jirka U.

Obrázek uživatele petapl

to SONY určitě NE !
a ossobně bych bral
ACER Aspire 7551G-N834G64MN

Acery jsou vpohodě a člověk se jich dnes NEMUSÍ bát... teď z jednoho píšu a vše OK

Jestli je nutná 17" obrazovka uvaž sám... (myslím,že stačí 15,6")

Obrázek uživatele petapl
Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

smekám, poměrem cena/výkon vládne, ale je to pro mě stále Acer a ačkoliv věřím, že i Acer má lepší kousky (už i to méno se mi hnusí), když se kouknu na tu břečku, co mám na stole před sebou (tety Aspire 5101 AWLMi), jeho neschopnost a nevyváženost podporují ještě už totálně rozprasené Visty..

samozřejmě výkonem je tento přístroj trochec jinde, ale nikdy nedostaneš více za stejně, vždy to musí být ošizeno někde jinde, v tomto případě bych se bál chlazení, i když CPU a GPU jsou nové úsporné komponenty.. nejvíc bude asi topit nechlazený harddisk, jemuž jeho výsledná pracoví teplota nebude vyhovovat..

Obrázek uživatele petapl

je to jen o model vyšší notebook,než mám já... tedy 5551G...
Komponenty mám stejné,akorát 15,6" displej
HDD chlazeno JE!!!
jsem na 200% spokojen (viz. moje recenze)
a jediný vadný kus,který mám doma je 5720ZG s pos*anejma vistama a politej kafem !
Takže si myslím,že nová generace řady Aspire je OK a bez chyby !!!

//edit už si připadám jako kolovrátek,kterej mele furt 1 a to samé dokola!

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

nevím, jak je možné, že ti ty Acery tak drží, měl jsem v ruce všehovšudy 5 různých kousků a jediný nefungoval jak by měl (proto jsem ho taky měl v ruce :)) ), pak jsem měl i drahý MSi GX720 (nebo 630?? Core i5 a HD5870) a také mě o kvalitách nepřesvědčil, je 2 měsíce starý a už se sype.. já holt duvěřuju ASUSu a jelikož mi ještě nekleklo nic od ASUSu (dobrá, fan na grafice ano, ale ten byl z dílen Arctic Cooling), tak kde to pude a vim, že má ASUS již letité zkušenosti, tam ho budu doporučovat.. a zatím jsem ještě ani od známých neslyšel, že by zklamal..

každopádně samotný hardware toho Aceru je stejný a parádní.. možná jsou ale použity nižší revize komponent, které jsou levnjší, ale horší.. někde se ta cena vzít musela..

Obrázek uživatele petapl

njn asi vím jak se k aceru chovat a co od něj čekat...

Obrázek uživatele Jirkus7

Tedy pánové,vaše diskuze je pěkná smršť.. :-) Je fajn,když člověk,naprostý laik,konečně má pocit,že "poslouchá" někoho,kdo se asi vyzná.Když jdeme někam na radu do obchodu s počítači,každý propaguje něco jiného a nebo spíš dělá,že tomu děsně rozumí a přitom čte z cedulek.Ještě stále nevíme....

Obrázek uživatele petapl

;-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

jistě, oni prodávají to, na čem mají největší marži :) já to neprodávám, takže mi může být srdečně jedno, o co jde.. já sám vím, jak do na tom je.. a popravdě hodně vybírám spíše srdcem, nežli rozhumem.. i když ne vždy je to, co doporučím lepší, ale morálně lepší je to dozajista.. proto třeba dávám přednost ASUSům před Acery, AMD před Intely, Ti před nVidií, Westernu před Seagatem, Fortrnu před Eurocasem i Seasonicem..

ovšem z mé rady mám zisk stejný (hmotně nulový, ale morální), ať poradím, co poradím, takže bych musel být vážně na někoho naštvaný, nebo na nějaký hardware/firmu zasedlý (nVidia), abych poradil i hůře :) v případě nVidie ale nejprve musím počkat, až se objeví i něco výhodnějšího, o čem už by se dalo pochybovat..

Obrázek uživatele Jirkus7

Tak ještě jeden dotaz.Když tedy dáváte přednost AMD před Intelem,je tříjádrový mobilní procesor AMD Phenom II N830 lepší než Intel Core i5 430M ?

Obrázek uživatele petapl

jj každopádně oproti i5 to je o hodně lepší... já ho mám v noťasu a 100% spokojenost... s grafikou ati 5650 jede i GTA IV na medium detaily...

Obrázek uživatele Peca

To, že ho máš neznamená, že je lepší. i5ka má více výkonu jak zmíněné 3jádro a to celkem o dost.
Zde můžeš klidně porovnat
http://www.notebookcheck.net/Intel-Core-i5-430M-Notebook-Processor.23750...
http://www.notebookcheck.net/AMD-Phenom-II-X3-N830-Notebook-Processor.30...

To Tobi: už se přeci objevilo něco o čem už se dá uvažovat (GTX460). Osobně si myslím, že když se soustředíš pouze na tvé oblíbené značky, tak se ti dost zužuje obzor, třeba např. ten Seasonic patří mezi nejlepší značky zdrojů a Fortron se na něj vůbec nechytá (druhá věc je zase cena za daný typ). Co se týče těch Acerů, tak bych je taky nedoporučil, to zpracování stále není nějak slavné i když to spoustě lidem stačí bohatě, na časté nošení to však není.

Obrázek uživatele petapl

a nej. by byla i7... Já tedypreferuji sestavu ati+amd ...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

na dotaz, zda raději vzolím slabší procesor a lepší grafiku (Phenom) nebo lepší procesor a horší grafiku (Intel) vybírám to první.. Core i5 je lepší, ale ukoaž mi případ, kdy ntb s i3 má srovnatelnou grafiku s HD5650.. zatím jsem jich moc nepotkal, Intel je lepší, ale taky dražší a to se musí projevit na ostatních komponentách, ale ještě dlouo bude nejpodstatnější parametr vzhledem k využití NTB grafika..

asi tak, dokud mi jedna značka stačí na cokoliv si vzpomenu a nezklame mě, jsem loajální.. kor pokutd třeba ASUS sbírá tisíce ocenění za své produkty, patří k tahounům trhu a on je ten, kdo neustále vymýšlí větší a větší nesmyslnosti až se z toho zrodí nová technologie.. co se Fortronu týče, pokud má zdroj 801 Bronze (například), tak splňuje naprosto stejné parametry, jako stejně oceněný Seasonic. cenově jsou blízko u sebe, a kvalitativně také, to zdrovna v případě Seasonicu uznávám.. zde volím už jen podle preferované značky, protože v případe Fortron/Chieftec/Corsair/Seasonic je to jedno :) Enermax už si napájí jinou ligu.. stejně tak je to ASUS/Gigabyte/MSi v případě desek a grafik, kam se ještě přidá Sapphire/PowerColor, v případě ramek pak nejspíš Kingston, ostatní nemají příliš rozsáhlou nabídku..

samozřejmě, GTX460 je po době první věc, o které se dá uvažovat, ale doposud máme jne pár testů a ještě ne někoho, kdo by si ji opravdu koupil.. navíc na GTX460 v NTB si ještě chvilku počkáme, nehledě na to, že se bude jednat pouze o stejnéčíslo, ale čip bude úplně jiný.. ta karta má stále TDP přes 150W, což je v NTB nemyslitelné.. podívej se, jak vypadá derivát GF100 alias GTX480M, TDP přes 120W, jenže ta z GTX480 jen vychází, ale stejné jádro to také není..
kdyby použili jádro GF104, které je poměrně solidní, pro dosažení použitelného TDP by museli silně podtaktovat a pak se obávám, že by výkon padl pod HD5870M.. architektura Fermi sama o sobě je extrémně nevhodná pro NTB, zde má ATi s malými čipy výhodu.. samozřejmě GTX460 patří k nejvýhodnějšímu, co nám nVidia za poslední 2 roky předvedla a mám od toho také velká očekávání a to hlavně přímý konkurenční boj a pokles cen..

Obrázek uživatele Peca

Otázka zněla co je lepší z těch dvou CPU, tak to je i5, ale jak tu bylo už poznamenáno, je také dražší a odráží se to na ceně nebo na ostatních komponentech. Jde o to jestli se na tom NTB bude hrát, tam by pak lepší grafika na úkor CPU byla na místě.

Jen mimo téma:
No ono nejde jenom o certifikaci, jde o použité součástky, layout, hlučnost...atd.
Ač se to cenově nezdá, tak Enermax dělá sice jedny z nejlepších zdrojů, ale jiná liga než třeba ten Seasonic to není (cenově to jiná liga však je). Enermax se soustředí na vyšší třídu zdrojů a nezajímá se o ty "normální" (pro lidi), proto to vypadá, že to je jiná liga než ostatní, naopak třeba u toho Fortronu bych certifikaci 80+ Gold hledal.

Třeba např. u této 3ky vynikne Enermax jen cenou, kvalita je srovnatelná a ta částka za ten Enermax je příšerná. (ceny z CZC)
Enermax Modu 87+ 700W (5136,-) vs. Seasonic X-750 (3888,-) vs. Coolermaster Silent Pro Gold 700W (3432,-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ano, cena většinou odpovídá, ale v případě Enermaxu je nepoměrně vyšší.. ale pokud se bavíme o zdrojích "pro lidi", tak zde Seasonic, Fortron atd soupeří vyrovnaně a já z osobních preferencí volím právě Fortron, čímž ale neříkám, že ostatní jsou kšunty.. tedy dokud se nebavíme o OEM modelech, které bych si nekoupil ani od jednoho..

u využití "tak trochu na všechno" bch právě viděl na lepší grafiku, aby bylo vše celkově vyvážené.. NTB s Core i3 či i5 je sice silný, ale ta grafika je k němu nepomněrně slabší (bavíme se o stejné cenové hladině) a doma jsou i využití, kde by se ta grafika docela využila, zatímco procesor nevím nevím, na provoz téměř všeho stačí i ten slabší.. aspoň tak to vidím.. :)

Obrázek uživatele petapl

Je toto topic no notebooku ?? nebo o zdrojích...

Obrázek uživatele Jirkus7

Takže co tedy notebook s touto kombinací:AMD Phenom™ II N830 a ATI Mobility Radeon™ HD 5650.A nebo i5-430M a ATI Mobility Radeon™ HD 5650?Která kombinace je podle vás lepší? :-)

Obrázek uživatele petapl

Podle kluků i5 a 5650

podle mě phenom 5650...

Obrázek uživatele Peca

s i5kou bude lepší a taky dražší, jestli ty peníze do toho chceš investovat tak tu i5ku vezmi, ale na domácí použití bude stačit i ten Phenom a něco i ušetříš, jen bych nebral ten Acer a jinou značku s touto kombinací jsem neviděl, tedy ani jsem se po tom nepídil.
Kolik je tedy max. investice do toho NTB? Podle těch notebooků z prvního příspěvku jsem usoudil max. 22000,- nebo i víc?

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=78350
nebo tento, je to dost přes limit nicméně má snad už všechno a o kvalitě u VAIA nemusíme asi mluvit.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=78343

Jen ještě mi není jasné to domácí použití, jak to je s těmi hrami? Pokud by měl být pouze multimediální a skoro nepřenášen, tak bych klidně vzal ten 17" ASUS co psal Tobi. i5 + 5650 (N830 + 5650) je zbytečné pro nějaký internet a filmy.

Obrázek uživatele petapl

osobně bych znovu doporučil acer 5551G ze kterýho teď píšu...

ale jestli chceš investovat 20K tak doporučím tento:
http://www.alza.cz/acer-aspire-5553g-n936g64mn-d172558.htm

ten má phenom n930 (4x)

a nebo tedy s n830

http://www.alza.cz/acer-aspire-5551g-n834g50mn-d172557.htm

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

To Jirkus7: potřebujeme si to konečně ujasnit a znát finální rozhodnutí v ceně a využití.. podle toho se bude zbytek našich doporučení odvíjet..

ta i5 je samozřejmě o kus výkonnější, ale někde toho musí být v ceně docíleno.. na domácí aplikace je to však zbytečnost, ale u těch grafik ještě nenajdeme dost výkonu, aby HD5650 byla zbytečnost.. jako ano, na domácí aplikace stačí HD5145, ale když si budeš chtít cokoliv zahrát, vždy tě v případě NTB bude brzdit jen grafická karta..

za diskusi o zdrojích se omloiuváme, ale je to celkově diskuse o značkách, která si myslím s tímto tématem úzce souvisí..

Obrázek uživatele Jirkus7

Omluva není potřeba,diskuze je dost zajímavá,moc tomu nerozumím a tak hltám všechny vaše poznatky a doufám,že jednou budu stejný borec. :-) Tak tedy malé shrnutí: cenu bych rád udržel kolem +- 20 tisíc.Přenášet se noťas moc nebude,spíš vyjímečně a více méně spíš převážet autem.Chceme to na internet,fotky,nějaký ten filmeček a když dorazí synátor,tak aby si i mohl něco pěkného (novějšího) zahrát.

Obrázek uživatele Peca

Za mě jedna z těchto dvou Toshib, liší se pouze procesorem i3 vs. i5
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=78351
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=78350
Osobně bych si ten litr na tu i5ku připlatil. Zahrát na tom půjde slušně i nové hry.
Na filmečky by to chtělo píchnout na TV, i kdyby měly 18" display, tak to na koukání je stejně málo.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no ta patnáctka je na koukání ve víc než jednom člověku poměrně malá.. jenže zde je těžké najít kompromis, záleží, jak moc potřebuješ větší plochu..

nejsem si jist, zda se investice do Core i5 vyplatí, nebudeš dělat nic, kde bys ten proceosr poznal..

Obrázek uživatele Peca

Když ono na filmy je stejně málo i kdyby byl display těch 18". A nevyužít ten HDMI výstup by byl hřích. Ono se postupem času pro tu i5ku něco najde je jen o litr dražší než ta i3ka a když limit je 20k. Ono zase ty mobilní i5ky nejsou zase nějak extra výkonné, aby nebyly k využití.

Obrázek uživatele Jirkus7
[45328] Rozhodnuto

Dobrý den,zdravím všechny rádce a poradce.Tak po dlouhém přemýšlení,prohlížení,pátrání je konečně rozhodnuto :)). Trochu jsem přitlačil finance a nakonec vybral http://www.anacomp.cz/default.asp?cls=stoitems&catalog=scategory&fulltex...
Tak doufám,že jsem vybral dobře a že mi ho schválíte.Moc díky za
všechny rady a příspěvky do diskuze. :-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

co se HW/SW a zpracování týče, nemůžu nesouhlasit :)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.