Acer M3

Ahoj, jsem rozhodnutý koupit si Acer M3, s procesorem i5 (sandy bridge), zasílám odkaz:
http://www.czc.cz/ultrabook-acer-aspire-timelineu-m3-581tg-52464g52mnkk-...

,ale narazil jsem ještě na jeden, s procesorem i5 (ivy bridge), který bude v prodeji od července, zasílám odkaz:
http://www.czc.cz/ultrabook-acer-aspire-timelineu-m3-581tg-53314g52makk-...

Vyplatí se mi počkat na ten s procesorem Ivy bridge? Jde mi čistě o herní výkon, na počítači budu hrát převážně hry. Děkuji za odpověď :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[73320] Acer M3

Týjo, to je ultrabook? První s mechanikou snad :D A docela i tenký, musím říct. Výkonem ale nic moc - GT640M, alias GT540M se dá sehnat podstatně níže a s procesorem tomu odpovídajícím. Rozdílná bude asi velikost a výdrž baterie, a také hmotnost, pozitivním rozdílem bude ale pevnost šasi.

IB a SB se liší jen minoritně ve výkonu, primárně se liší ve spotřebě, ale spíše jsou to změny kosmetické a za ten cenový příplatek proti SB moc nestojí.. Nehledě na to, že výkon ve hrách stále stojí a padá na grafické kartě

Obrázek uživatele Mikynka
[73321] Acer M3

No s tím výkonem by to mělo být hodně dobrý :), co jsem četl různé recenze, tak to má být nejvýkonější notebook v cenové relaci do 25. tisíc a vzhledově je taky opravdu pěkný :)
Takže na to, jestli je to IB nebo SB a na mírně zvýšenou frekvenci procesoru nemám koukat, u her to nebude mít žádný vliv, jo? Co jsem slyšel, tak u některých notebooků, brzdí procesor výkon grafické karty, proto jsem se raději chtěl zeptat :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[73322] Acer M3

Kde jsi četl, že má být nejvýkonnější? GT640M je přejmenovaná GT540M, která je rozhodně poražena i starší GTX560M, která se vyskytuje v noteboocích kolem 25K, včetně ASUS G74SX.. Takže nejvýkonnější notebook to věru rozhodně není.

Obrázek uživatele Mikynka
[73323] Acer M3

Posílám ti recenzi, kde ten notebook hodnotí:

http://extranotebook.cnews.cz/acer-aspire-timelineu-m3-stylovy-156-ultra...

Ještě jsem četl jeden článek, kde srovnávali 5 notebooků a vyhrál to ten Acer. Který notebook je podle tebe nejvýkonější do ceny 20.000,-Kč?? :)

Mikynka wrote:
Posílám ti recenzi, kde ten notebook hodnotí:

EDIT: A když se podíváš na http://www.notebookcheck.net/ a srovnáš gt540M a gt640M, tak je mezi nimi veliký rozdíl, protože 640M má v sobě nové jádro Kepler


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.