Zmizení nastavení plochy

Ahoj, mám takový zvláštní problém :o . Koupila jsem si nový notebook Asus K50IJ s Windows 7 Home Premium. Pokaždé když si chci změnit nastavení plochy (např. motiv, tapeta ...) tak se mi po restartu nebo po znovu zapnutí počítače nastavení smaže, je tam opět klasické nastavení. Už jsem to zkoušela všemožně uložovat ale nefunguje to.

Prosím nevíte někdo co stím? Už mi to leze pěkně na nervy! Děkuji ;-/

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

občas je na vině problém s ovladačem grafické karty, který odpadne..

zkus přeinstalovat ovladač grafické karty, použij nejnovější z http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&DwnldID=19227&lan...

Obrázek uživatele Adynka

Nejsem si jistá jestli to zvládnu sama, nemůže to počítači nějak ublížit? Je to jenom jakoby obnovení novější verze? po zmáčknutí download stáhnu nějaká instalační balíček nebo se to samo "přehraje" ? neumím moc sama s těmito věci zacházet...

když naběhne po zapnutí windows tak tam ta tapate, kterou chci je, ale hned v zápětí začnou nabíhat miniaplikace a jakoby se plocha aktualizuje už je ta ta původní :(

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

stát se může ledacos, dojde k chybě a bez někoho, kdo tomu rozumí, kdo by přišel a mrknul na to z blízka, to už nerozjedeš, ale nechci tě strašit :) ve většině případů se jedná o banální nahrazení starého oladače novým.. vzhledem k nejistotě toho, co jsem nalezl je ale i šance, že ti instalátor řekne "ne, já se instalovat nebudu, není proč" - v takovém případě budeme potřebovat jiný instalátor..

pokud je NTB v záruce a ty si příliš nevěříš, doporučil bych buď se obrátit na ějakého známého, nebo to dát rovnou do servisu.. je mi jasné, ja bys vypadala zoufale, kdyby to najednou nešlo vůbec..

Obrázek uživatele Adynka

takže co se přesně stane při zmačknutí download? samo by se to mělo přehrát? vůbec nevěřím tomu, že hned po koupi mám s ntb ptoblémy 8-)

ani se nejsem jistá jestli to je tou grafickou kartou, protože když to tam po zapnutí je a náhle to zmizí ... to mi rozum nebere :shock:

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

prohlížeč tě vyzve k uložení souboru.. ty ho uložíš a otevřeš, on se spustí a bude ti nabízet tlačítko "next" nebo "další" a ty jej budeš mačkat.. pak se to nainstaluje, pokdu to nevyhodí nějakou chybu a pak restartuješ počítač a mělo by to běhat..

každopádně NTB je úplně nový? pokud ano, tak bych to spíše svěřil obchodu, kde jsi to koupila, pokud do toho začneš hrabat jako někdo, kdo tomu nerozumí, ještě by ti to nechtěli pak ani spravit.. prostě dojdi na prodejnu, ať se na to podívají.. nejspíš ti na místě přeinstalují grafický ovladač a ono to bude chodit, nebo si to vemou na dýl a přeinstalují operační systém a pokud to nepomůže, asi to pošlou do ASUSu, aby to opravili (což bude trvat dýl)..

Obrázek uživatele Adynka

a kdybych ten intel(pentium) - grafický adaptér(jak sem se na svém pc dočetla) vytáhla a zpátky zasunula, to by nepomohlo?

a nemůže se to už zhoršovat, že by mi za nějaký čas to vypadlo )plně, ne?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Pentium je procesor - to je něco jiného.. a tvá grafika je integrována v základní desce, takže s ní nelze hýbat.. a nejspíš by to stejně nepomohlo.. bude lepší, dkyž se svěříš odborníkovi.. rád se toho osobně chopím, ale lepší bude, když si najdeš někoho z tvého okolí..

Obrázek uživatele Adynka

Takže je to nakonec naprosto absurdní chyba! :D pracovala jsem na administrátorovi kde nejde měnit nastavení plochy (jak jsem se dočetla) tak bych chránila ntb tak jsem si založila nový běžný uživatelský účet a vše maká jak má. Ale i tak děkuju za ochotu mi pomoct :-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

administrátorem myslíš účet v nouzovém režmu?

Obrázek uživatele Adynka

né, máš administrátora a běžný uživatelkký účet.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

v administrátorovi to samozřejmě jít musí! já jsem doposud v počítači byl pouze administrátor!


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.