zaseknutí instalace Win XP

Dobrý den,
Mám problém při instalaci Win XP. Koupil jsem si novou základní desku ASUS http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=0AvsBb7WBZe2i9zK# nějaký ten procík do toho, nové RAMky OCZ 1Gb Gold edition. A když začnu onstalovat nové XP tak dojde při kopírování souborů na disk k zamrznutí kopírování a už se nerozeběhně (někdy to zkončí na 11% někdy na 50%...). Zkoušel jsem i jiné grafiky (ASUS 1600 pro, HD 4350) i různé HDD ale vždy se stejným výsledkem kopírování souborů se zasekne.. Dokázal by mi někdo poradit?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

bylo by fajn, kdyby jsi se zmínil i o tom, co jsi do toho PŘESNĚ narval.. může být problém v instalačce samotné, může být problém v zapojení mechanik či něčeho jiného, problém v základní desce.. nejpravděpodobnější by byl problém s diskem, ale ten jsi vyloučil..

Obrázek uživatele Peca

Tipnul bych taky disk nebo paměti. Zkus projet Memtest86+ alespoň 3x pass

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Jestli je HDD SATA, tak najed do BIOSu a tam u něj přepnout na režim IDE. Mnohdy to pomůže.

Obrázek uživatele kewinnek

tak pro upřesnění proc je CPU AMD Phenom II X2 545 (3.0 GHz, 7MB, s. AM3, 80W) BOX ramky RAM OCZ 2x1GB DDR3 1800 MHz CL9 (OCZ3G18002GK) Gold XTC základní deska MB Asus M4A77TD PRO - AMD 770, DDR3, s. AM3 ATX... O grafikách jsem už psal.. zkoušel jsem disky SATA i IDE později jsem jeden z těch disků IDE použil do jiného PC a instalace proběhla normálně.. ten Memtest jsem ještě nezkusil, ale zkusím ho... pak dám vědět...

Obrázek uživatele kewinnek

Tak jsem vyzkoušel ten memtest (provedl jsem ho za pomoci teto vychytavky pres USB http://www.xn--ek-mja1kox.eu/news.php?extend.2) 5x a program nenahlasil ani jednu chybu :((
Už opravdu nevím zkusil jsem i jinou mechaniku a už mi docházejí nápady :((
Nevytáhnete ještě něco z rukávu? (Zdroj je také nový..)
Děkuji všem za případné rady

Obrázek uživatele kewinnek

ještě dodatek všechny disky co jsem zkoušel jsem nainstaloval později do jiných PC bez problémů...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

snad jen chyba desky - řadiče disků.. :shock:

Obrázek uživatele kewinnek

a dá se nějak tato chyba detekovat.. jelikož pokud přinesu desku na reklamaci to bude těžké vysvětlovat.. nebo jestli nejsou ještě nějaké nástroje pro detekci chyb základních desek :???:

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ano, jde to.. ale je to složité.. můžeš vzít komponentu za komponentou a zkusit ji v jiném počítači.. později by chtělo ulpně jiné komponenty dát do tvé desky (správný procesor ale asi těžko seženeš)..

ale co takhloe problém v ramkách? tvoje deska podporuje 1800MHz jen po přetaktování.. kontroloval jsi v BIOSu, jakou frekvenci, napětí a časování máš pamětem přiřazenou?

Obrázek uživatele kewinnek

No to je spíš docela těžké jelikož jiné komponenty se dají sehnat pro mě těžko..
V BIOSu je vše nastaveno na autovlastně vše je nastaveno na auto jak časování tak napětí... (ručně v BIOSu se nedá nastavit frekvence na ramky na 1800 lze jen ručně nastavit 1600, 1333, 1067, 800 (BIOS je nejnovějšího data)),.
Jak je to myšleno po přetakotvání? jako pžetaktovat procík?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ne.. musíš se přes JumpFreeMemoryConfiguration dostat ke změně frekvence pamětí a nastavit ji 1800.. deska si bude myslet, že jsi ramky přetaktoval, ale ramky pojedou na frekvenci, na které by měly jet.. samozřejmě zjisti přesné specifikace ramek, protože podle toho jim musíš nastavit napětí a CL.. to co deska nastaví jsou atomatické hodnoty, které se ale většinou liší, pokud máš vylepšené paměti..

Obrázek uživatele kewinnek

jj jak říkám když dám JumperFree Configuration tak tu je DRAM Frequency ale je tu jen možnost výběru 800, 1067, 1333, 1600 MHz, ale volba 1800 MHz tu chybí :shock: .. Bios jsem upgradoval na nejnovější.. 8-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ta tam cyhbět bude :) protože možnost, jak to nastavit je jen přes OC.. a na to je jiné menu.. u mě na mém ASUSu je to pojmenováno JumpFree device configuration.. zkus pohledat, prostě tam je OC nebo další možnost podrobnějších změn a je to nastaveno na auto.. to dáš na manual a odkryjou se ti další možnosti..

pokud máš možnost udělat fotky BIOSu, udělej, nahraj na imageshack.cz a kouknem :)

Obrázek uživatele kewinnek

i když jsem to zkusil tedy přetaktovat na nejvíc co šlo tak 1800 MHz tam pak na výběr není.. fotky jsem uložil http://uloz.to/5790405/bios.zip ..

Obrázek uživatele kewinnek

zkusil jsem to tedy s tou frekvenci 1760 zel naběhla modrá smrt :(

Obrázek uživatele kewinnek

na druhý pokus se to zasekává na černé obrazovce a dál to nepokračuje.. myslíš že by to tedy vyřešily jen jiné ramky?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

bohužel, já se u své desky nepodívám, protože moje podporuje 1600MHz OC.. každopádně máž možnost si od někoho na chvíli půjčit ramky s frekvencí do 1600MHz??

Obrázek uživatele kewinnek

bohužel :( jinak bych to už zkusil.. ..našel jsem způsob jak to přetaktovat aby tam šlo zadat 1800MHz... dal jsem ne Overclock Profile Manual pak CPU Bus Freguency z 200 na 225 šlo pak zadat DRAM Freguency na 18000 MHz Tzn. už by měly pracovat na své freguency.. i tak to nešlo zase modrá smrt a po druhé černá obrazovka... Pak jsem zkusil nastavit i napájení na těch 1.9V jak doporučují ale výsledek stejný modrá smrt podruhé černá obrazovka.. pak tam ještě zbývá časování ale na RAMkách píšou 9-9-9 v BISU je nastavení na 8 viz foto... :(
:shock: :shock: :shock: 8-) 8-)

Obrázek uživatele kewinnek

jo nedal jsem Overclock Profile ale Manual... :???:

Obrázek uživatele Peca

Nastav tam, co mají paměti předepsáno na 1800MHz, takže 9-9-9-26. Pokud to nepojede, tak je zkus podtaktovat na 1600MHz a dej jim časování 8-8-8-24 (časování ocz gold 1600).
Když zvedáš CPU bus frekv. tak se ti zvedá i frekvence CPU, pak tam nastavuješ CPU ratio, kde udáváš poměr mezi frekvencí sběrnice a frekvencí CPU.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.