Zasekne se obraz a nic nejde provést pomůže až restart

Ahoj,

Když hraju náročnou hru tak 30 min zasekne se obrazovka a nic nejde dělat. Jakmile dám restart a po 5 sek. co se systém načte zapnu google chrome tak se to zase sekne. Občas mi to zamrzne i na méně náročných hrách jako GTA SA nebo dokonce i při videu na youtube.Dělalo to ještě před přeinstalování systému z XP na W7 ultimate x64
Sestava:
Ram:A-DATA4 GB KIT Extreme Edition Vitesta
Procesor: Intel Core2 Quad Q9550 2.83GHz
Grafika: Asus nVidia GTX260
Základka: Asus P5N-T Deluxe
Zdroj: vůbec nevím je na něm napsáno FSP group MODEL NO:AX550-60APN (550W)
CPU chladič:Scythe ANDY SAMURAI MASTER

Obrázek uživatele MirekPluskal

Zkuste projet poč. na havěť,spyware,malware.Pokud to půjde stáhněte si program Everest a diagnostikujte,jaké jsou teploty za klidu a při zátěži.

Obrázek uživatele hrc

Projeto Avastem i Combofixem nic kromě pár cookies

Obrázek uživatele MirekPluskal

Tak ještě ten program-Everest a potom se uvidí,co dále.

Obrázek uživatele harry

Zdravím, nedávno jsem narazil na podobný problém a jsem si skoro jist, že to je RAM, tudiž doporučuji otestovat RAM memtestem. Taky by bodlo zkontrolovat log, jestli tam není nějaká hláška, která by nám mohla pomoci. Taky to můžeš otestovat tak, že jeden modul vyndáš, zkusíš nasimulovat problém a pokud se neprojeví, je vymalováno :-)

Obrázek uživatele Peca

Ano, zkus nejprve projet memtestem86+ (alespoň 3x pass) a omrknout ty teploty. Předpokládám že sestava je sestavovaná osobně nebo od někoho? Dělalo to hned od začátku nebo od nějaké doby?

Obrázek uživatele hrc

dělalo to už od začátku tak jsem si koupil nový zdroj a nepomohlo to
A můžu se zeptat je něáký jiný program který by to otestoval totiž těd nemam k dispozici žádnou vypalovačku v počítači se mi rozbila a odpojil jsem jí

EDIT by TOBiAS: citaci používej jen v případech, kdy není poznat, na co reaguješ, netřeba citovat poslední příspěvek ;)

Obrázek uživatele hrc

tady je screen teplot bez zátěže jenom sem se koukal na youtube http://yfrog.com/0cbezzatezep
a tady je po půl hodiny hraní gta iv na rozlišení 1680x1280
http://yfrog.com/iyffflhp

Obrázek uživatele hrc

Je to postaveno podle jednoho Wanta sestavil jsem ho sám

EDIT by TOBiAS: citace

Obrázek uživatele harry

takže:
1. může to být operačním systémem, doporučuji totální pročištění systému (spybot, cc cleaner) a poté start-spustit-cmd a zde napiš sfc /scannow (opraví knihovny systému)
2. jakýkoliv ovladač se takhle může chovat, takže doporučuji přeinstalovat ovladače zvukové karty, grafiky, chipsetu, pokud toto nepomůže, tak flash biosu na nejnovější verzi (toto jako poslední možnost).
A jako úplně první už tu měli být výsledky memtestu :/ ať můžeme pokročit.

Pěkný den

Obrázek uživatele hrc

Už sem řekl že nemůžu provést memtest o pár řádků víše

EDIT by TOBiAS: citace - pro odpověď použij tlačítkou "odpovědět" o kus níže

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ty zátěžové teploty jsi ofotil rychle? tj AltTab z plné zátěže? protože o 10-20°C klesne teplota během několika sekund bez zátěže..

každpádně teploty jsou vpohodě, až na to MCP, což bude nejspíš čipset základní desky, a ten se docela smaží.. deska je chlazena pasivně a chtělo by to aby ji alespoň trochu nějaký větráček z bočnice ofukoval..

tu grafiku máš referenční? ta tepota je totiž až moc nízká na pulhodinovou zátěž klasické referenční (zakrytované) karty..

ten memtest se dá tuším zprovoznit i z flash disku.. jak se mě ale neptej, nešlo mi to ani z CD :))

Obrázek uživatele hrc

mam tam větráček skoro větší než ten u cpu
je referenční
možná to bude tím smartdoctorem který mi dává větráček u grafiky na plno dokud nedojde k něaké teplotě a vyfotil jsem to asi 15 sec po hraní

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

15 sec po hraní už je moc pozdě! chce to plnou zátěž a z ničeho nic alt tab, i tak to zabere pár sekund.. nebo na pozadí spustit msi kombustor s grafem teplot, ale ukazuje jen grafiku.. ten větráček opravdu fouká na desku? nForce dycky hřály, ale daly se uchladit.. spíš bych věřil, že se něco stalo s pastou pod tím pasivem, ale to nezjistíš, pokud na něj nesahneš a neověříš si, že má opravdu přes 70°C.. pokud bude příliš "chladný" tak je pod ním pasta vháji.. a klidně se čipset může takto vztekat a zamrzat a klidně už může být poškozen.. stejně tak ale i grafika..

Obrázek uživatele Peca

JJ ta teplota MCP je už dost vysoká. MCP by měl být chipset nVidie na desce, teplota tak do 65°C je ještě dobrá na nForcáckých chipsetech, ale přes 70 je už hodně.
Zkus si alespoň na ten memtest tu mechaniku od někoho vypůjčit, bylo by to dobré. Z flashky by měl taky jít, ale já ho vždy dělal přes boot s mechaniky.
Ještě než rozjedeš ten memtest, tak si v biosu omrkni nastavení pamětí. Jestli máš správně nastavenou frekvenci, časování a příp. i voltáž. Zvlášť desky s "novějšími" chipsety nForce jsou na to citlivé.

Obrázek uživatele harry

Stáhni si prosím Hirens Boot Cd (google it), vypal iso, nabootuj a pod testing tools je memtest, zkus tuhle cestu :/ Pokud to neumíš vypálit, ideální je "ultra iso" - můžu pak dodat :-)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.