zapnutí a vypnutí pc

dobrý den, chtěl bych se zeptat jesli někdo netuší com mám s pc.neustále se mi zapíná a poté po chvíli se opět vypne nikdo neví čím to je, internetem ne.nezahřívá se a vůbec nevím co mám dělat dělá mito hodně velké problémy při práci velice bych ocenil odpověd dík.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

tak především bychom asi potřebovali vědět, o jaký se jedná počítač (konfigurace + stolní či notebook) ..

A jestli si rozumíme, tak vypnutý počítač se sám od sebe zapne? je skutečně vypnutý, není ve stavu "spánku", prostě skutečně vypnutý ?!

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

tak je to stolní počítač AMD sempron, 1,83 GHz, 256 Mb RAM.porvé sem mi to stalo asi ve 2 ráno kdy se mi sám od sebe zapl, je vypnutý.ted mi dělá problémy abych např. napsal tuto zprávu neboť se mi 2x vypl.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Kolega je teď trochu mimo dosah a myslí si, že by jste měl hledat problém ve zdroji a já s ním souhlasím. Podle popisu, jistě nebude se jednat o sw záležitost a problém, který by to mohl způsobovat, je nekompatibilní či rozbitý zdroj ...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Může to být i špatně nastavený BIOS. Mám s tím určitou zkušenost, jen nevím co přesně to v biosu způsobovalo ale jinak kdyby to nebyl bios, tak se taky přikláním k variantě špatný zdroj. Nic jiného to snad ani nemůže být

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

nj to jsem si taky zprvu myslel jenže když se mi vypína tak je to obdobné jako kdybych ho vypnul normálně přes START naběhne mi odhlašování, a následně vypínání.Kdyby to bylo tím zdrojem nevypl by se mi hned?

Obrázek uživatele TheALuminium

Jo to určitě, tak zdrojem to nebude, podle mě to bude vnitřní chyba v systému, tedy je možné, že máte ve Windowsu nějaký vir, spy-wary, nebo snad máte v PC nabořeného hackera, anebo jste jen nainstaloval nějaký software, který si pohrál trochu s jádrem Winů a dělá to tuto chybu. Doporučuji nejprve spustit scandisk, pak spustit nějaký antivirus, pokud se to bude stále vypínat, tak vemte HDD, zapojet ho u někoho jiného, který má silný antivirový program a tam jej projeďte zda tam není virus, nebo spy-ware. Toť mé poznatky, pokud má někdo lepší nápad, nebo s tim má jiné zkušenosti tak sem s tím :-) :???:

Obrázek uživatele Jones
[9789] RE:

Rekl bych ze problem je zcela jasny. Neco zkratne a tim se spusti PC, zkratne to znovu a PC se vypne. Odstranit problem s vypinanim pujde zrejme snadno a to v BIOS nastavit, aby se PC nedal vypnout power buttonem. Posli tip desky, poslu presnej postup na nastaveni ale najdes ho v manualu k desce.

Tohle muzou zpusobit vadne tlacitko power, zkrat na pinech, vadny zdroj. Cili zkontrolovat power button, zkontrolovat kabliky mezi buttonkem a zakladni deskou, zkontrolovat kabely mezi zakladni deskou a zdrojem, zkusit jiny zdroj.

Doporuceny postup: zcela odpojit a znovy zapojit nahore zminene kabely. Rozebrat skrin a zkontrolovat button. Vsechny kabely promerit multimetrem, kontakty prostrikat Kontaktolem.

Problem by mohla take zpusobit zakladni deska, ktera zkratuje obvody a vysle tak zdroji signal pro start/vypnuti, ale to je dost nepravdepodobne.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

podle me power cudlik + kablik, proste hw zalezitost. nikdy sem to poradne nezkoumal, protoze sem to nepotreboval, ale pc se samo nezapne, nebo jo?

Obrázek uživatele TheALuminium

Zish tak co sem to tu pak psal za hlouposti LOL

Obrázek uživatele Jiří Molnár

TheALuminium wrote:
Zish tak co sem to tu pak psal za hlouposti LOL

Bylo to k věci kámo :lol: Ale je to ve správné sekci HW :D :D

Zajímavý problém, také by mě ani ve snu nenapadlo, že se počítač může sám od sebe zapnout. Ještě že mám přímo na zdroji také "power button", který vypínám, když jedu pryč z domova na delší dobu :o

Obrázek uživatele sage

jenom tak mmchodem diskuze o automatickym zapinani compu je tu :-)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.