Zamrznuti pri startu Windows

Muj kamarad ma u me svuj nootbook a problem je v tom ze pri nacitani do Windows se pc sekne a prestane reagovat,udela to i v nouzovem rezimu a je jedno pokud spustim normalni nebo v Ms-dos ,kdyz tam hodim cd Windows XP proff. abych preinstaloval windows tak vse probiha normalne modra obrazovka a kopirujici se soubory a u posledniho souboru kdyz se objevi Windows starting [hned potom ma byt myslim licencni ujednani] tak se to sekne taky,resil sem hodne veci ale tohle je na me ubohe znalosti moc :] Ted zkousim Memtest ,co by to mohlo zpusobyt?
Acer Aspire 5100
AMD turion 2Ghz
Ati radeon 1100
512 dDD2

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[41690] :[

Memtest probiha v pohode bez erroru tak nevim :[

Obrázek uživatele harryharry

V jaké části se sekne načítání? Přímo při loadingu s logem windows? Můj Asus to dělal taky, měl vadný HDD.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[41692] ;]

jj presne tak doufam ze to neni hdd sou tam dulezity data ,v biosu se ale hdd zobrazuje tak nevim mam i jinou moznost jak to zjistit?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[41693] nic...

Podarilo se mi tam rozjet Linuxi ale nedostanu se na zadnej disk hlasi to chybu.Coz asi bude tim ze disk je NTSF.Nejak nam dochazej napady.....neni nejakej program se kterym bych mohl ten disk zkontrolovat?Ze bych ho vypalil na CD a nabootoval?Je to nootbook takze disk tezko vyndam :[

Obrázek uživatele harryharry

Příliš ti neporadím, data jsem maximálně obnovoval z poškrábaného DVD. Moje vada HDD byla fatální, disk se nakonec poškodil mechanicky a je na vyhození (problém jsem tu kdysi řešil).

Každopádně jde HDD vyjmout z notebooku snad snadněji než z desktopu :-) stačí odstranit ochranný kryt na spodní straně a disk pomocí takového pruhu plastu vytáhnout. Pokud máš navíc disk SATA (doufám, že se nepletu a není to IDE) můžeš disk klasicky připojit do svého desktopu.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ano, větší NTB by měly mít sata konektor (pokud nebudou mít sata s integrovaným napájením (desktop ho má zvlášť), na to bys musel sehnat redukci.. ale po zapojení disku jako druhého bys snadno zálohoval všechna data, ale obávám se že disk bude poškozen..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[41696] ;]

Ted tam instalujem Linux disk je v pohode tak aj uz nvm :D

Obrázek uživatele TheALuminium

http://www.ultimatebootcd.com/ Díky této utilitě můžete otestovat HDD.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Mam neco podobnyho, nemrzne to teda pri startu, ale kdykoli behem pouzivani kompu, prakticky to ma mrznouci interval mezi 10s-rok .... proste to zmrzne kdy (ne)chce .... jednou to nabootuje, jednou to ani nenabootuje .... nekdy pustim i hru, po 10ti minutach to cipne .... nechapu.

Obrázek uživatele TheALuminium

Tak zkuste otestovat operační paměť viz. http://www.pcporadenstvi.cz/memtest-86

Obrázek uživatele Michal Čížek

ahoj, tohle mrznutí jsem řešil také u dvou NB v jednom se přehříval procesor, byl tam z prachu pěkně tlustej filc na výfuku ventylátoru a druhej měl vadnej HDD. Po různejch testech odešel úplně a data jsem zachránil tak, že jsem ten HDD připojil k normálnímu PC a programem (GetDataBack for NTFS) jsem ho nechal projet. Byl jsem nadmíru spokojen s výsledkem, jen je to trochu časově náročné, páč ten program sbírá data po clustrech.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[41701] Re: ;]

Falcon wrote:
Ted tam instalujem Linux disk je v pohode tak aj uz nvm :D

Prosím vás,vyřešil někdo tenhle problém? Mám úplně to stejné...Pokud spouštím různé testovací programy s CD,tak to chodí.Když ale začne bootovat vindows,tak se sekne.Začlo to postupně.Někdy se to stalo.Stačilo restartovat a rozjelo se to.Taky se mi zdálo,že když bylo v místnosti chladněj,byla větší pravděpodobnost že se to rozjede...Teď můžu pustit do ventilace kompresor a systém nenaběhne...Zkusím otestovat taky ten hard.Je to prozatím nejlevnější varianta.Snad budu mít štěstí a hard bude vadný...

EDIT by TOBiAS: drobná úprava textu

Obrázek uživatele Michal Čížek

Jestli si jseš jistej, že to neděla nějakej vir, nebo nakopnutá instalace windows drastickym odebráním nějakejch instalací, tak ho rozeber a vyčisti. Ale spíš to vypadá že windows klekly uplně, otázka je jakou to má příčinu, takže bud viry nebo hadr. Zkoušel jsi to přeinstalovat, když z cd to rozjedeš?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Zkoušel jsem to přeinstalovat.Kouslo se to.Hard jsem měl venku a na druhým PC,jsem ho zkontroloval a žádnýproblém.Taky jsem si udělal Acronicsem zálohu celého disku.Ještě před tím,než to takhle kleklo.Těch záloh mám několik.S instalací čistých Windows,potom s přiinstalovanýma základníma programma a dál s dalšími přiinstalacemi.To jsem si udělal pro případ,že něco klekne.Ze záchrannýho CD Akronis v pohodě rozjedu.V pohodě také nainstaluji kteroukoliv z instalací.Ale po spuštění Win.se to vždycky sekne.Je pravda,že notebook je po pádu.Ten ale byl dávno před kolapsem.Měnil jsem tam LCD.Taky jsou popraskané plasty.Budu to muset celé otevřít a podívat se,jestli tam není nějaká mechanická příčina.To se mi ale nezdá.Protože to by nejspíš nejelo vůbec...

EDIT by TOBiAS: poslední příspevek není nutno citovat, zbytečně by se tak stránka prodloužila, i když je každému jasné, na co je reagováno..

Obrázek uživatele Michal Čížek

pak by možná pomohlo dát novou teplovodivou pastu na procesor a zkontrolovat všechny uvolnitelné komponenty, paměti a i uchycení procesoru ikdyž je to nepravděpodobné že by povyskočil z patice, ale tím otřesem klidně mohl poodskočit chladič, pak ktomu se za čas zanese prachem ventylátor a může to dělat to zamrzání. tohle co popisuju já dělám preventivně po roce, takže to neni ztracená investice vyčistit střeva NB, ale jestli to z cd naběhne a pak z disku zatuhne asi bych vyzkoušel jinej HDD, tohle je už na vylučovací metodu

Obrázek uživatele Michal Čížek

vyčisti ještě kontaktolem konektor u HDD

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Vyzkouším a napíšu,jak jsem dopadl.Jsem celkem zaneprázdněn,tak nevím kdy se k tomu dostanu.Ale prozatím děkuji za snahu pomoci... :-)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.