Zamrznutí PC ve furmarktestu

Zdravím všechny nadšence a prosím o radu. Předem Sestava mého PC.

CPU: Intel i7 950, MB: Gigabyte GA-X58A-UD7, ZDROJ: Corsair HX850, RAM: Kingston DDRIII 6x2GB 1066MHz, CHLADIČ: Noctua NH-C12P SE 14, VGA: Sapphire HD5870 Vapor x, HDD: WD640GBCaviar Black, WD1000GBCaviar Black OS: Win 7 64bit

Tak ten problém. Při 3DMark Vantage asi tak třeba skoro před koncem testu jsem pohnul myší a obrazovka zůstala šedá a pc jsem musel tvrdě restartovat, to samé udělalo při hře BBC2 akorát tam byli oranžové pruhy přes monitor. Tak nevím co je špatně. Jo a když pohybuji myší, tak z pc jdou slabounké bzučivé zvuky. No jsem celkem nešťastnej.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ty pruhy signalizují problémy s grafikou - dělaly to jak ovladače (stahni nové na www.ati.com) tak i možné vysoké teploty (změř je), tak i možné počkození grafiky..

taktováno asi nemáš..

to bzučení ale může signalizovat problém s myší.. jakou máš? jinde nebzučí?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tak grafika vrácena z reklamace od czc a prý nebyla zjištěna žádná závada. Myš mám Razer Imperator

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

zkus ještě ty ovladače..

můžeš zkusit jinou mš, tim vyloučíme nějaké rušení, způsobené touto myší.. ale moc bych tomu nevěřil, spíš bych viděl problém ve zdroji, který je něčím rušen aniž by měl být..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

No uvidíme, počkám až dorazí deska z reklamace. Zase tam všechno naházím. Přeinstaluji W7 a pak budu testovat do nevidim. Pokud budou problémy přetrvávat, jsem rozhodnutý dát to do specializované diagnostické firmy, bohužel zatím nevím do které. Nikdy jsem se s takovými problémy při skládání pc nesetkal. Hrůza. PC za majland a nemaká. To je prostě k ........ .

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Ahoj všem, je možné, že by byl problém v špatném připojení napájení GK od zdroje? Ze zdroje vedou dva PCi-E kabely ty jsem připojil ke GK pak jsem se dočetl. Tak nevím či to je dobře připojené.

The PCI-E connectors supplied with your 750W/850W PROFESSIONAL power
support video cards with both 6-pin and/or 8-pin PCI-E power sockets. Connect
the appropriate PCI-E cable(s) to the power socket(s) of your PCI-E video card if
required. If your video card requires two PCI-E power connectors, do not
connect a hard-wired/captive PCI-E connector and a modular connector to the
same video card. It is recommended to use either hard-wired/captive cables or
modular cables, but not both on the same video card.

Co vy na to?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak není na tom nic, co by majitel takové karty neměl vědět..

pokud má grafika PCIe konektory napájení (jakože má a dva šestipiny), musíš je připojit.. a to tak že celý kabel vedoucí od zdroje musí být přpojen přímo ke grafice.. a ne přes rozdvojku, do každého konektoru samostatný.. aby dostala grafika dostatek šťávy.. pokud to tak nemáš, snadno bude mít grafika málo šťávy a ano, pak zmrzne, padne, zhasne, restartne,..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Jo to chápu, to jsem nemyslel. Myslel jsem použití modulárního PCI-E kabelu a toho pevného. Píšou tam, že se nemá kombinovat modulární s pevným. Tak jsem zjistil, že jsem to měl dobře. Dva pevné PCI-E do GK. Tak v tomhle problém také nebyl. Musím hledat dál.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

modulární s nemodulárním se klidně kombinovat může, měl by každý podávat stejný výkon (50W) . záleží ale na zdroji.. pokud to tak nedělá, je to zdroj naprd..

jaký jsou teploty grafiky v zátěži v CPUz a Everestu?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

No čekám zatím na základní desku až se vrátí z reklamace. Vzal jsem jak grafárnu tak desku do reklamace, neb jsem si nebyl jist, čím to mohlo být. GK už mám zpět a prý na ni není žádný problém, nyní čekám na desku. Jinak zdoj bych řekl že je fakt dobrej a v recenzích vyšel také jako jeden z hodně kvalitních zdrojů, a který ze zdrojů má 7let zárku :-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ano, jedná se o jeden z lepších zdrojů, divil bych se, kdyby měl všechny větve spojené..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Foto pc

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Ahoj, tak mi dorazila z reklamace deska. Přesně 30tý den. Údajně opravena a funkční. Když jsem přijel domů, nestačil jsem se divit. Byl jsem totálně vopařenej. Na paticy procesoru vypálené 2 piny. Volám do Alzy cože to má jako znamenat. Odpověď byla, abych desku dovezl zpět, že bude reklamace vyřízena na místě. Hle? Chyba lávky, bohužel jsem se nedostavil do 5ti hodin, tak musí být deska opět reklamována. To že jsem desku předával do reklamace bez poškození patice CPU už nikomu divný nebylo a tak zase čekám, jak to dopadne. Dost divný postup od prodejce jako je Alza. Prý jsem si měl zkontrolovat desku při převzetí, ale nikde jsem tam neviděl antistatickou podložku ani antistatický pásek. Tak nevím, takhle se s HW asi manipulovat nemá řekl bych. No přiložím nějaké to foto. Mm chuť to dát do Černých ovcí.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tedy, přiznám se, že jsem ještě neviděl socket Intelu zblízka a nevěděl jsem, že má piny takto odkryté.. nebo jsi to nějak odkrytoval? jak se na to teda ten CPU dává? :D

každopádně ať tak či tak, je to solidně vypálený a vylámaný, tahle deska ti fungovat nebude :D

já jsem alze nikdy nevěřil..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[42597] :-)

Problém je, že pokud reklamaci neuznaj, ikdyž nechápu proč by se tak mělo stát, budu muset šetřit na novou desku. Ale jsou to hajzlové. Už jsem psal i do USA do Gigabytu, ale tu se asi jen pousmějou. Stejně nevím, jak mám postupovat, pokud to neuznaj. Chyba je na jejich straně a já už jsem přes měsíc bez zboží. Fakt síla. To si asi neviděl CPU i7 950 neb ten žádné jehličky nemá jaktomu bylo dříve. Nyní patice 1366 vypadá takhle CPU má jen plošky.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

hele, neviděl, tak bohatej zas nejsem :)) tenhle systém se mi zdá poněkud naprd..

každopádně pokud to předtm nebylo a je to stále tvoje deska (má stejné SN - serialnumber), tak ji asi pěkně opravili :D

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[42599] :-)

Stejná deska, stejné číslo. Servisní technik zřejmě odborník. Ale fakt tomu nerozumím jak se to může stát, že to takhle vrátí ze servisu a ještě si dovolí napsat opraveno.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no asi záviděl :D

každopádně oni se vymluví na to, že jsi si to nezkontroloval při převzetí a pak se to bere jako tvé zavinění a na to se nevztahuje ani záruka výrobce ani záruka prodejce, k soudu je to nedovolatelné.. :( budeš muset mít teď štěstí na člověka, jemuž to budeš vracet, protože pokud bude mít blbou náladu, tak máš po poměrně drahé desce.. :(

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

No k soudu, nevím no. Je to částka těsně pod 8000kč. Zkusím zavolat na SOS a když to nepude, tak se přihlásím do Černých ovcí :-) Ale tak jako tak budu svůj příběh dávat kam se dá jako odstrašující příklad. Do reklamace dáš zboží a vrátí se ti nepoužitelné údajně opravené. Zarážející. Ale v téhle republice se není čemu divit. Tady jde snad úplně všechno.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no nejsi ani první, ani poslední případ.. každopádně v současném stavu desky asi nemás mysl zkoušet, jesi futuremark furt padá :D

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Ahoj, tak základní deska vyreklamována. Mám zcela nový kus. Bohužel po montáži ten samý problém. Spustím hru a při cca 60s oranžová obrazovka proužky a nutný tvrdý restart. Fakt už to je šílený. Zítra jedu reklamovat podruhé grafárnu. Koukal jsem na stránkách amd, že nejsem sám kdo má tento problém.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

o oranžových obrazovkách se ví, ale nové ovladače je opravily.. :shock: tam bude větší problém, než v grafice, ale počkáme..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

No, někde jsem četl, že mají nekvalitní paměti, tak nevím. No uvidíme co nám poví po reklamaci.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Ještě mě tak napadá, zda by nemohl být problém v Hyper Threadingu. Někde bylo psáno, že to grafika ve hrách nemá ráda. Tak uvidíme až se vrátí. Zkusím to vypnout co to udělá.

Obrázek uživatele Peca

Ne tím to nebude HT nemá s grafikou nic společného.
Nevím jestli v tom dlouhém vláknu mi někde uniklo jestli jsi zkoušel jinou grafiku?
Jinak k těm pamětem, myslím že je osazena moduly od Samsungu a ty jsou dobré.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Ne, bohužel jinou jsem nezkoušel. Nemám ji kde vzít. Jinak zde je ten článe http://extrahardware.cnews.cz/core-i7-920-d0-x58a-ud5-hyperthreading-pre... když ho přečteš, tak je tam odstavec kde se píše o problémech ve hrách, ale jakých, těžko říci. No Už jsem dělal reinstal OS a dal čistě jen ovladače bez ccc a jiné kousky, bohužel bezvýsledně. Jinak tedy, musím uznat že tvá pružnost je obdivuhodná. Nejspíš nejsem jediný kdo tě zatěžuje podobnými bla bla bla. I tak díky. Zatím se topím a výsledek v nedohlednu.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

s tím HT je to trochu jinak - ve hrách je s ním "problém" protože je zbytečné - hry nevyužíjí pořádně více než dvoujádro, natož pak aby potřebovali osmijádro.. pokud HT vypneš, dosahneš ve hrách mírně vyššího výkonu.. s oranžovými pruhy to ale nemá nic společného..

Obrázek uživatele Peca

Možná by nebylo od věci přeci jenom tu jinou GK vyzkoušet, aspoň bysme mohli vyloučit (nebo potvrdit) problém s grafikou. Takhle to zatím vypadá, že grafika je naprd.
Zkusit si někde půjčit, nebo dotáhnout bednu k někomu na odzkoušení přeci nemůže být takový problém.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[42611] paráda.

Tak VGA podruhé reklamována a vyreklamována. Nyní PC šlape jako hodinky. Po 4,5 h hraní teploty o.k. a vše na nejvyšší nastavení. Konečně spokojenost.

Odpověď z reklamace. Závada opravitelná, z ekonomických důvodů vyměna za jinou.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

jo, stejnou odpověď jsem dostal taky :D

nu nechám odemčeno, za týden se ozvi, jak to jede..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.