zamrznutí PC po instalaci AVG (*VYŘEŠENO*)

Dobrý den,
potřeboval bych poradit. Sestavil jsem si v pořadí již druhý PC. S prvním jsem problém neměl a tak jsem si řekl, že zkusím i ten druhý si postavit.
Objednal jsem si komponenty :
MB - ASUS P8Z68-VLX
CPU - intel i5 3,30 + chladič Arctick cooling Freezer 13
Paměť - Kit 2x4G DDR3 1333 CL9 Transcend
Řadič IEEE 1394
HDD - WD 1TB 64 MB cache
CD ROM LG - SATA
navíc ze starého PC jsem dodal GK ATI RADEON HD4670 a televizní kartu AVER media.

Nainstaloval jsem na rozdělený disk WD Win7 Home premium 64 bit verze.
Instalace proběhla bez problému i ostatní programy šli instalovat, ale zdálo se mě, že je PC pomalej a přidáváním programů docházelo i k zatuhnutí PC, kdy pomohl jen tvrdý restart. Měl jsem podezření na paměti a tak jsem jednu z nich zusil vyndat. Trochu to pomohlo. PC fungoval znatelně rychleji. Docházelo však k zamrzutí PC při obnově systému při delší nečinnosti. Zkusil jsem tedy zaměnit paměťové moduly a problém se vyřešil. PC fungovalo bez problému do té doby, než jsem nainstaloval AVG 2012 free. Od té doby to zase tuhne a musel jsem ho nakonec odinstalovat. Tak nevím co to může být za chybu.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

www.PCPoradenstvi.cz/memtest-86 takže se dej do práce, každý modul v každém slotu 4-8h (resp do prvního erroru), pak nahlaš výsledky všech kombinací. Potřebujeme vyloučit ramky, potřebujeme vyloučit samotné paměťové sloty na desce a pak se pustíme do SW.. Kdybys měl i jiné ramky, bylo by to fajn..

Obrázek uživatele TomasML

Tak jsem zkusil ten test pamětí.
Nejdřív jsem nechal proběhnout 2x test pamětí každé zvlášť a pak jsem spustil 4x test obou dohromady. Všechny testy proběhly bez závad.

Obrázek uživatele Michal Čížek

PC teda vytuhne i při odinstalovaném AVG? Použij návrat je to OBNOVIT POČÍTAČ DO DŘÍVĚJŠÍHO STAVU vyhledej datum, před instalací AVG, nebo programů, kdy se PC ještě nesekal.

Obrázek uživatele TomasML

PC s odinstalovaným AVG netuhne, dokonce jde i zpracovávat video a PC pracuje svižně. Bod obnovy nejde použít neboť nejde vytvořit. Možná je to tím, jak se mi to i několikrát vytuhlo, dokonce i několikrát se objevila modrá smrt. Už jsem ten počítač asi čtyřikrát přeinstalovával a pokaždé se stejným konečným výsledkem. Těma nekolika reinstalacema jsem pak zjistil, že to dělá to AVG. Nejdřív jsem měl podezření na paměti a i jsem se nechal uchlácholit, když jsem jednu z nich vyndal a ono to pak fungovalo, právě až do doby než jsem znovu nainstaloval AVG. Po odistalaci, PC zase funguje normálně. Novou reinstalaci systému bych chtěl udělat, až budu vědět, že HW je vpořádku. V PC mám nainstalované další dva disky ze starého PC, jeden je 80GB a druhý 250 GB oba jsou SATA a Seagate. 80GB disk jsem zformátoval a myslel jsem, že ho budu využívat pro zálohy systému. Zkoušel jsem i zálohy provést, ale vždy to nedošlo až do konce. Někdy před koncem záloha spadla. Vypsalo to chybu že mám použít při zápisu na disk příkaz ( teď nevím, jestli to nenapíšu blbě) "chekdisk\r". Jediný co mě ještě napadá, je že nechávám PC zapnutý i přes noc. Pokud bylo AVG počítač zamrznul a nešel ukončit jinak než tvrdým restartem. Po-té, co jsem AVG odinstaloval, tak PC po dlouhé nečinnosti normálně najede. Jednou se stalo, že jsem k němu přišel a normálně se spustil. Otevřel jsem mail, zprávy šli bez problému, pak jsem hned spustil internet a v tomto okamžiku systém zkolaboval a objevila se modrá smrt. Stalo se to jen jednou a od té doby je to zase OK. Včera jsem zkusil znovu nainstalovat AVG v zápětí se hned začalo projevovat tuhnutí systému. Je to taková záhada.

Ještě jedna taková otázka. Protože jsem měl podežření na chybné paměti a i u dodavatale jsem si domluvil jejich reklamaci výměnným způsobem, tak že oni mě poslali nové, které jsem musel zaplatit a až pak když jim pošlu ty reklamované zpět mě vrátí dobropisem peníze, napadá mě jestli si ty nové paměti nemám nechat a osadit je. Nevím jestli je vůbec využiju. Dohromady by pak bylo osazeno 16 GB paměti. Mám si je nechat a nebo je vrátit, poraďte. Chtěl bych občas si udělat nějaké video.

Díky za radu

Obrázek uživatele TomasML

Dobrý den,
tak jsem nechal PC i s nainstalovanými oběma paměťmi přes noc puštěnej. Ráno byl v režimu spánku, kdy blikala dioda napájení na PC. I ventilátor byl vypnutý. Když jsem poklepal na myš, PC se rozjelo a onovilo. Zkusil jsem spustit e-mail a internet a v tom se zase seknul. Programy zůstaly v procesu otvírání a ani nešly zavřít. Zkusil jśem se odhlásit. Odhlášení po dlouhé době proběhlo, ale už jsem se znovu nepřihlásil. Při přihlášení to opět vytuhlo a musel jsem to zas vypnout natvrdo. Jinak včera celej den jsem na něm dělal bez problému. Nemůže být problém s diskem, nebo že mám v PC prakticky nainstalované 2 disky SATA II, jeden systémový SATA III a CD mechaniku SATA II.

Obrázek uživatele Michal Čížek

AVG osobně nepreferuji, dříve jsem vysledoval velké problémy a cca 6 let mi AVG nesmí na PC. Jak je to nyní netuším, ale nějaké zjevně negativní ohlasy nezaznamenávám. AVG mi vždy děsně brzdilo PC.
SATA disky tento problém nejspíš nezpůsobí pokud nejsou vadné, kontrolu můžeme udělat
HD Tune http://www.slunecnice.cz/sw/hd-tune/
Crystal disk info http://www.slunecnice.cz/sw/crystaldiskinfo/
záložka HEALTH
SATA II,III se liší pouze v rychlosti přenosu dat, připojí-li se SATA III disk ke sběrnici SATA II bude pouze nevyužita možnost rychlosti přenosu disku, nic víc nic mín se nestane.
Dál by jsne se mohli mrknout na výpis z Hijackthis http://www.pcporadenstvi.cz/hijackthis po spuštění zvol první možnost a výsledek sem nakopíruj jako text.
RAM - celkem 16GB je moc, těch 8GB je dostačující i pro práci s videem, moduly RAM je správné osazovat stejného výrobce a označení, měli by mít stejné parametry.

Obrázek uživatele TomasML

Díky za rady,
všechny testy jsem provedl, výsledky přikládám v příloze. Moc jim však nerozumím.

AVG me doporučil brátránek programátor, že s ním má dobré zkušenosti ohledně testů na viry.

Jinak bych se ještě zeptal ohledně instalace systému. Mám pak systém nainstalovat na ten novej HD SATA III a nebo mám jej nainstalovat na tu 250 GB SATA II. Deska podporuje SATA III a ten novej HD mám i na ten port připojený dodaným kabelem. Ramky tedy vrátím. Ty nainstalované ramky byly zakoupené v KITu od stejného výrobce.

Zatím díky

Obrázek uživatele TomasML

Ještě ten dokument.

Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 17:39:18, on 19.1.2012
Platform: Unknown Windows (WinNT 6.01.3505 SP1)
MSIE: Internet Explorer v8.00 (8.00.7601.17514)

Running processes:
C:\Program Files (x86)\ASUS\AI Suite II\AsRoutineController.exe
C:\Program Files (x86)\ASUS\AI Suite II\AI Suite II.exe
C:\Program Files (x86)\ASUS\AI Suite II\Sensor\AlertHelper\AlertHelper.exe
C:\Program Files (x86)\Skype\Phone\Skype.exe
C:\Program Files (x86)\Common Files\LightScribe\LightScribeControlPanel.exe
C:\Program Files (x86)\Common Files\AVerMedia\AVerQuick\AVerHIDReceiver.exe
C:\Program Files (x86)\Common Files\AVerMedia\AVerQuick\AVerQuick.exe
C:\Program Files (x86)\InterVideo\Common\Bin\WinCinemaMgr.exe
C:\Program Files (x86)\Intel\Intel(R) Rapid Storage Technology\IAStorIcon.exe
C:\Program Files (x86)\InstallShield Installation Information\{E6931688-DA2B-4E16-8539-3D323D69C677}\AiChargerPlus.exe
C:\Program Files (x86)\SilverCrest MTS2219-SL Driver\KbClient_FD2.exe
C:\Program Files (x86)\SilverCrest MTS2219-SL Driver\MouClient_FD2.exe
C:\Program Files (x86)\Creative\Creative Live! Cam\Live! Central\CTLVCentral.exe
C:\Program Files (x86)\CyberLink\Power2Go\CLMLSvc.exe
C:\Program Files (x86)\lg_fwupdate\fwupdate.exe
C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox\firefox.exe
C:\Users\Tomas\Downloads\hijackthis.exe

R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.seznam.cz/
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,SearchAssistant =
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,CustomizeSearch =
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page = C:\Windows\SysWOW64\blank.htm
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName =
F2 - REG:system.ini: UserInit=userinit.exe
O2 - BHO: Pomocná služba pro přihlášení ke službě Windows Live ID - {9030D464-4C02-4ABF-8ECC-5164760863C6} - C:\Program Files (x86)\Common Files\Microsoft Shared\Windows Live\WindowsLiveLogin.dll
O2 - BHO: SkypeIEPluginBHO - {AE805869-2E5C-4ED4-8F7B-F1F7851A4497} - C:\Program Files (x86)\Skype\Toolbars\Internet Explorer\skypeieplugin.dll
O2 - BHO: Java(tm) Plug-In 2 SSV Helper - {DBC80044-A445-435b-BC74-9C25C1C588A9} - C:\Program Files (x86)\Java\jre6\bin\jp2ssv.dll
O4 - HKLM\..\Run: [IAStorIcon] C:\Program Files (x86)\Intel\Intel(R) Rapid Storage Technology\IAStorIcon.exe
O4 - HKLM\..\Run: [ASUS AiChargerPlus Execute] C:\Program Files (x86)\InstallShield Installation Information\{E6931688-DA2B-4E16-8539-3D323D69C677}\AiChargerPlus.exe
O4 - HKLM\..\Run: [StartCCC] "C:\Program Files (x86)\ATI Technologies\ATI.ACE\Core-Static\CLIStart.exe" MSRun
O4 - HKLM\..\Run: [Launch SilverCrest MTS2219-SL-K] C:\Program Files (x86)\SilverCrest MTS2219-SL Driver\KbClient_FD2.exe
O4 - HKLM\..\Run: [Launch SilverCrest MTS2219-SL-M] C:\Program Files (x86)\SilverCrest MTS2219-SL Driver\MouClient_FD2.exe
O4 - HKLM\..\Run: [Live! Central] "C:\Program Files (x86)\Creative\Creative Live! Cam\Live! Central\CTLVCentral.exe" /mode2
O4 - HKLM\..\Run: [NBAgent] "C:\Program Files (x86)\Nero\Nero 11\Nero BackItUp\NBAgent.exe" /WinStart
O4 - HKLM\..\Run: [UpdateLBPShortCut] "C:\Program Files (x86)\CyberLink\LabelPrint\MUITransfer\MUIStartMenu.exe" "C:\Program Files (x86)\CyberLink\LabelPrint" UpdateWithCreateOnce "Software\CyberLink\LabelPrint\2.5"
O4 - HKLM\..\Run: [CLMLServer] "C:\Program Files (x86)\CyberLink\Power2Go\CLMLSvc.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [UpdateP2GoShortCut] "C:\Program Files (x86)\CyberLink\Power2Go\MUITransfer\MUIStartMenu.exe" "C:\Program Files (x86)\CyberLink\Power2Go" UpdateWithCreateOnce "SOFTWARE\CyberLink\Power2Go\6.0"
O4 - HKLM\..\Run: [UCam_Menu] "C:\Program Files (x86)\CyberLink\YouCam\MUITransfer\MUIStartMenu.exe" "C:\Program Files (x86)\CyberLink\YouCam" UpdateWithCreateOnce "Software\CyberLink\YouCam\2.0"
O4 - HKLM\..\Run: [LGODDFU] "C:\Program Files (x86)\lg_fwupdate\fwupdate.exe" blrun
O4 - HKLM\..\Run: [UpdatePSTShortCut] "C:\Program Files (x86)\CyberLink\DVD Suite\MUITransfer\MUIStartMenu.exe" "C:\Program Files (x86)\CyberLink\DVD Suite" UpdateWithCreateOnce "Software\CyberLink\PowerStarter"
O4 - HKLM\..\Run: [PCLEPCI] C:\PROGRA~2\Pinnacle\PPE\PPE.EXE
O4 - HKCU\..\Run: [Sidebar] C:\Program Files\Windows Sidebar\sidebar.exe /autoRun
O4 - HKCU\..\Run: [Skype] "C:\Program Files (x86)\Skype\Phone\Skype.exe" /nosplash /minimized
O4 - HKCU\..\Run: [LightScribe Control Panel] C:\Program Files (x86)\Common Files\LightScribe\LightScribeControlPanel.exe -hidden
O4 - Global Startup: AVer HID Receiver.lnk = C:\Program Files (x86)\Common Files\AVerMedia\AVerQuick\AVerHIDReceiver.exe
O4 - Global Startup: AVerQuick.lnk = C:\Program Files (x86)\Common Files\AVerMedia\AVerQuick\AVerQuick.exe
O4 - Global Startup: InterVideo WinCinema Manager.lnk = C:\Program Files (x86)\InterVideo\Common\Bin\WinCinemaMgr.exe
O9 - Extra button: Skype Click to Call - {898EA8C8-E7FF-479B-8935-AEC46303B9E5} - C:\Program Files (x86)\Skype\Toolbars\Internet Explorer\skypeieplugin.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Skype Click to Call - {898EA8C8-E7FF-479B-8935-AEC46303B9E5} - C:\Program Files (x86)\Skype\Toolbars\Internet Explorer\skypeieplugin.dll
O10 - Unknown file in Winsock LSP: c:\windows\system32\nlaapi.dll
O10 - Unknown file in Winsock LSP: c:\windows\system32\napinsp.dll
O10 - Unknown file in Winsock LSP: c:\program files (x86)\common files\microsoft shared\windows live\wlidnsp.dll
O10 - Unknown file in Winsock LSP: c:\program files (x86)\common files\microsoft shared\windows live\wlidnsp.dll
O11 - Options group: [INTERNATIONAL] International
O13 - Gopher Prefix:
O16 - DPF: {D4B68B83-8710-488B-A692-D74B50BA558E} (Creative Software AutoUpdate Support Package 2) - http://ccfiles.creative.com/Web/softwareupdate/ocx/15113/CTPIDPDE.cab
O16 - DPF: {E705A591-DA3C-4228-B0D5-A356DBA42FBF} (Creative Software AutoUpdate 2) - http://ccfiles.creative.com/Web/softwareupdate/su2/ocx/20015/CTSUEng.cab
O16 - DPF: {F6ACF75C-C32C-447B-9BEF-46B766368D29} (Creative Software AutoUpdate Support Package) - http://ccfiles.creative.com/Web/softwareupdate/ocx/110926/CTPID.cab
O18 - Protocol: skype-ie-addon-data - {91774881-D725-4E58-B298-07617B9B86A8} - C:\Program Files (x86)\Skype\Toolbars\Internet Explorer\skypeieplugin.dll
O18 - Protocol: wlmailhtml - {03C514A3-1EFB-4856-9F99-10D7BE1653C0} - C:\Program Files (x86)\Windows Live\Mail\mailcomm.dll
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\Alg.exe,-112 (ALG) - Unknown owner - C:\Windows\System32\alg.exe (file missing)
O23 - Service: AMD External Events Utility - Unknown owner - C:\Windows\system32\atiesrxx.exe (file missing)
O23 - Service: ASUS Com Service (asComSvc) - Unknown owner - C:\Program Files (x86)\ASUS\AXSP\1.00.14\atkexComSvc.exe
O23 - Service: ASUS HM Com Service (asHmComSvc) - Unknown owner - C:\Program Files (x86)\ASUS\AAHM\1.00.14\aaHMSvc.exe
O23 - Service: Stavová služba ASP.NET (aspnet_state) - Unknown owner - C:\Windows\Microsoft.NET\Framework\v2.0.50727\aspnet_state.exe (file missing)
O23 - Service: ASUS System Control Service (AsSysCtrlService) - Unknown owner - C:\Program Files (x86)\ASUS\AsSysCtrlService\1.00.11\AsSysCtrlService.exe
O23 - Service: AVerRemote - AVerMedia - C:\Program Files (x86)\Common Files\AVerMedia\Service\AVerRemote.exe
O23 - Service: AVerScheduleService - Unknown owner - C:\Program Files (x86)\Common Files\AVerMedia\Service\AVerScheduleService.exe
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\efssvc.dll,-100 (EFS) - Unknown owner - C:\Windows\System32\lsass.exe (file missing)
O23 - Service: @%systemroot%\system32\fxsresm.dll,-118 (Fax) - Unknown owner - C:\Windows\system32\fxssvc.exe (file missing)
O23 - Service: Úložná technologie Intel(R) Rapid (IAStorDataMgrSvc) - Intel Corporation - C:\Program Files (x86)\Intel\Intel(R) Rapid Storage Technology\IAStorDataMgrSvc.exe
O23 - Service: InstallDriver Table Manager (IDriverT) - Macrovision Corporation - C:\Program Files (x86)\Common Files\InstallShield\Driver\11\Intel 32\IDriverT.exe
O23 - Service: @keyiso.dll,-100 (KeyIso) - Unknown owner - C:\Windows\system32\lsass.exe (file missing)
O23 - Service: LightScribeService Direct Disc Labeling Service (LightScribeService) - Hewlett-Packard Company - C:\Program Files (x86)\Common Files\LightScribe\LSSrvc.exe
O23 - Service: @comres.dll,-2797 (MSDTC) - Unknown owner - C:\Windows\System32\msdtc.exe (file missing)
O23 - Service: @C:\Program Files (x86)\Nero\Update\NASvc.exe,-200 (NAUpdate) - Nero AG - C:\Program Files (x86)\Nero\Update\NASvc.exe
O23 - Service: @%SystemRoot%\System32\netlogon.dll,-102 (Netlogon) - Unknown owner - C:\Windows\system32\lsass.exe (file missing)
O23 - Service: @%systemroot%\system32\psbase.dll,-300 (ProtectedStorage) - Unknown owner - C:\Windows\system32\lsass.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\qwave.dll,-1 (QWAVE) - Unknown owner - %windir%\system32\svchost.exe (file missing)
O23 - Service: @%systemroot%\system32\Locator.exe,-2 (RpcLocator) - Unknown owner - C:\Windows\system32\locator.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\samsrv.dll,-1 (SamSs) - Unknown owner - C:\Windows\system32\lsass.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\seclogon.dll,-7001 (seclogon) - Unknown owner - %windir%\system32\svchost.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\snmptrap.exe,-3 (SNMPTRAP) - Unknown owner - C:\Windows\System32\snmptrap.exe (file missing)
O23 - Service: @%systemroot%\system32\spoolsv.exe,-1 (Spooler) - Unknown owner - C:\Windows\System32\spoolsv.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\sppsvc.exe,-101 (sppsvc) - Unknown owner - C:\Windows\system32\sppsvc.exe (file missing)
O23 - Service: TuneUp Utilities Service (TuneUp.UtilitiesSvc) - TuneUp Software - C:\Program Files (x86)\TuneUp Utilities 2011\TuneUpUtilitiesService64.exe
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\ui0detect.exe,-101 (UI0Detect) - Unknown owner - C:\Windows\system32\UI0Detect.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\vaultsvc.dll,-1003 (VaultSvc) - Unknown owner - C:\Windows\system32\lsass.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\vds.exe,-100 (vds) - Unknown owner - C:\Windows\System32\vds.exe (file missing)
O23 - Service: @%systemroot%\system32\vssvc.exe,-102 (VSS) - Unknown owner - C:\Windows\system32\vssvc.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\Wat\WatUX.exe,-601 (WatAdminSvc) - Unknown owner - C:\Windows\system32\Wat\WatAdminSvc.exe (file missing)
O23 - Service: @%systemroot%\system32\wbengine.exe,-104 (wbengine) - Unknown owner - C:\Windows\system32\wbengine.exe (file missing)
O23 - Service: @%Systemroot%\system32\wbem\wmiapsrv.exe,-110 (wmiApSrv) - Unknown owner - C:\Windows\system32\wbem\WmiApSrv.exe (file missing)
O23 - Service: @%PROGRAMFILES%\Windows Media Player\wmpnetwk.exe,-101 (WMPNetworkSvc) - Unknown owner - %PROGRAMFILES%\Windows Media Player\wmpnetwk.exe (file missing)

Obrázek uživatele Michal Čížek

3 disky, nevidím záložku Health, jestli v ní nic neni použij ten druhý program crystal. odpoj všechny kromě systémového disku, jestli je to pořád stejné.
SilverCrest máš klávesnici a mouse z Lidlu vid? Máš možnost odzkoušet běžnou klávesnici a mouse? Né že by SilverCrest byl vadný, ale třeba baterky.
Dál ve správci úloh vyhledej CLMLSvc.exe a ukonči ho. Nebo v (WIN+R) zadej příkaz msconfig, otevře se ti okno, vyhledej záložku po spuštění kde odškrtni C:\Program Files (x86)\CyberLink\Power2Go\CLMLSvc.exe k čemu ho používáš? pokud kničemu odinstaluj ho.
Dál ukonči tento proces fwupdate.exe je zcela zbytečné aby běžel, stačí ho spouštět manualně jednou za čas, zase ho můžeš vypnout v konfiguraci systému v záložce po spuštění.
Předpokládám že SATA III je ten WD

Obrázek uživatele TomasML

Díky za typ,
spustil jsem ten druhý soubor a proved diagnostiku. Obrázek přikládám. Je tam nějaká chyba.
Baterky v kávesnici jsou vcelku nové.
Ty citované programy jsem zakázal, tak se uvidí.
Sata III je ten WD a je systémový, rozdělený na dva oddíly.

Až provedu pak tu reinstalaci, mám systém nainstalovat na tu Sata III WD a nebo mám pro systém radši použít buď tu 80 GB nebo 250GB.
Která varianta bude nejlepší.

Spolu s tím prográmkem se mě i nainstalval program Zrychlení počítače, tak ještě zkusím provést doporučené úkony tohoto programu.

Díky za info.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Tak ten WD je GREEN na systémový disk se nehodí ikdyž je v SATA III, kdyby byl BLACK, nebo alespon BLUE tak jo. Na systém bude stačit ta 80-ka. Koukám na to WD a vykazuje nějaké drobné anomálie, ten určitě na systém nyní nepoužívej. Zazálohuj si tu 80-ku na 250-ku nebo to WD a instalaci bych udělal tam, nech zapojenou jen tu 80-ku. Po instalaci přidej 250 a teru.
Jak to vypadá nyní při ukončení těch procesů?

Obrázek uživatele TomasML

díky za radu,

jakej je rozdíl mezi green, black a blue. Bral jsem ho proto že má velkej bufer 64 MB, ostatní mají jen 32 MB a taky je SATA III. Myslel jsm že tedy bude rychlejší.

Jinak zatím dobrý, ale ještě jsem neinstaloval AVG. Zatím se to ještě ani jednou nezahryzlo.

Díky za odpověď

Obrázek uživatele Michal Čížek

Black - rychlý , vhodný pro OS a dlouhodobou práci.
Blue - středně rychlý, nebo středně pomalý jak chceš. Většinou je cpou do NTB, taková střední cesta
Green - nejpomalejší z rodiny IntelliPower, vhodný pro ukládání dat
Pak hlučnost také hraje svojí roličku.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Doplním: Blue je cílený na dlouhou dobu provozu "životnost", takže je pomalý, ale vydrží. Green na spotřebu, takže je moc pomalý a díky tomu levný a vhodný jako datový prostor třeba pro filmy, instalačky her, zálohy, do externího boxu k televizi.. Black je na rychlost a dlouhodobou zátěž, je ale trochu hlučnější a s levnou skříní umí pěkně zavibrovat. Blue je asi ideální do domácího multimediálního PC.
Ne že by se ve spotřebě nelišily, ale je to rozdíl v řádu wattů, tedy nic podstatného a bylo by to poslední, na co bych koukal..

Jinak na systém/programy je 500GB zbytečně moc a díky cenám SSD se teď dovela vyplatí menší 60GB OCZ Agility, na který se vejde OS a základní programy/hry, lítá to jak šlak a na zbytek WDC Green RS/RX

Obrázek uživatele TomasML

Tak jsem systém nainstaloval na tu 80 a te 1T disk jsem vyreklamoval. Vše proběhlo rychle a v pohodě. Počítač už se neseká ani při nainstalovaném AVG. Děkuji všem za rady a podporu.

Tomáš

Obrázek uživatele Michal Čížek

:)) nemáš zač.