Zamrznutí PC

Dobry den,

po zakoupení zvukové karty Asus Xonar Xense mi při náročnějších hrách úplně sekne PC, zčerná obrazovka a nejde udělat nic jiného než tvrdý restart. Nevím,zda je to vinnou této zvukovky a nebo nedostatečného zdroje, protože tato zvukovka musí být napojena 4pinovým MOLEX konektorem do zdroje. Pc jsem zbavil prachu před instalací, to by problém byt neměl.

Kompletní sestava PC:
Základní deska: Gigabyte GA-MA790XT-UD4P
Procesor: AMD Phenom II X4 965 Black Edition
Graf. karta: Gainward GTX295 1792MB DDR3 (Požadavek na zdroj min. 680W)
Zdroj: Fortron Black Power 750W
Pamět 2x Kingston 4GB (kit 2x 2GB) 1333MHz, dohromady 8GB
Microsoft Windows 7 Professional CZ 64bit
HDD: WD Caviar Black 3.5" 750GB
Skříň: Cooler Master Dominator CM 690 KKN1
Repro: Logitech Z-5500

Když zapnu Battlefield Bad Company 2, tak do 5 vteřin po připojení do hry se mi to uplně sekne a musim to natvrdo restartovat, nic jiného nejde, PC nepřijme jiný příkaz. Před tím jsem měl zvukovku Creative X-Fi extreme audio a u této tento problém nebyl. Myslím si,že jelikož tato nová Asus zvukovka musí mít externí napájení a tak to zdroj už nemusí zvládnout. Nikde jsem na internetu nenašel,kolik si ta zvukovka Asus může vzít Wattů. Zkusil jsme dát zvukovku i do jiného PCI-e a stejně to nepomohlo,problem byl stejny.

Poradte mi prosím. Předem děkuji za jakoukoliv odpověd
ŠM

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Zdrojem to nejspíš nebude, ten má síly až až, ta zvukovka si neveme nad 20W, o moc víc jich ani samotný MOLEX neposkytne... Tedy pokud nemáš přetaktovanou sestavu do velké míry, tak ten zdroj musí bohatě stačit..

Nejlepší bude strčit zvukovku do jiného počítače, tím si jen ověříš, případně tedy iný zdroj zde, pokud máš nějaký ke zkušení třeba v kámošově PC.. Tomu co máš bohatě stačí 550W zdroj..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.