zamrznutí

Ahojik, před 2 dny jsem si koupila nový netbook Acer ASPIRE one, ale v prodejne mi prodavač řekl že ten počítač neni nový protože si ho prej koupil nějaký chlapík nechal si tam nainstalovat nějakej jejich antivirák ale nevyzvedl si ho., tak jsem si ho koupila a antivirák mi prej byl odinstalován přímo v prodejně. počítač je v pohodě a já jsem si sama nainstalovala avast, jenomže se mi stává že mi comp během dne tak 6 krát zamrzne, takže ho musím natvrdo vypnout protože je upně mrtvý,. Chtěla jsem se zeptat jestli náhodou neví někdo co s tím? Jen chci zmínit že se mi seká nejen když jsem na internetu, ale ikdyz jsem v officu a dělám něco ve wordu.:( :( :(
prosím o radu děkuji. :)

P.s takhle to dopadne když si ženská jde koupit sama něco čemu vůbec nerozumí :(

EDIT by TOBiAS: upravena integrita textu

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[42021] zamrznutí

tak pro příště budeš vědět, že se předtím přijdeš zeptat sem :))

co se týče toho NTB, stihla jsi vypozorovat, jestli se sekal ještě před instalací Avastu?

já bych to vyřešil snadno - donesl bych jej do prodejny a počkal, až mi to před očima naformátují a přeinstalují.. já tedy ne, já bych si to udělal :)) ale nevím, zda se ti do toho chce a zda by jsi to zvládla (nic těžkého to není), a tak bych to raději udělal takto..

nemá asi smysl štrachat se v novém NTB, odinstalace antiviru většinou vždy zanechá bordel a nejlepší je čistá instalace, kterou v tom obchodě pánové neudělali jen z lenosti..

pokud by reinstalace nepomohla, řešil bych to dále s pány, může být problém přímo v instalovaném systému, ale spíš to vidím na něco co v něm provedli sami..

předpokládám, že se jedná o Win XP.. ovladače hardwaru by tam pánové také měli nainstalovat sami..

každopádně je to malý nevýkonný NTB, takže od toho nemůžeš mnoho očekávat..

Obrázek uživatele niklin
[42022] zamrznutí

no každopádne to tomu prodavači asi hodim na hlavu, ja počítačům á instalacím rozumím asi tak na 3 procenta, takže se raději do instalace nebudu pouštět sama, a zkusím jim to tam zavézt,
ale třeba dneska se mi to nestalo ani jednou aby mi zamrzl, za celý den, tak nevim no. :( jen nechápu jak můžou prodat nový počítač , a přitom nový asi nebude, protože jsem zapoměla napsat že jsem našla v programech spoustu her, které bylypoužity někdy v červenci roku 2009 :(

Obrázek uživatele niklin
[42023] zamrznutí

jo a avast jsem si instalovala hned ten den, takže jsem to nestihla nejak vypozorovat. :( jestli se to seká

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[42024] zamrznutí

jo tak hry.. :D škoda, že nevím, jak zjistit datum instalace OS, ale tohle bych jim tam donesl, pěkně je seřval a žádal slevu, tohle si zmetci nemají dovolit.. ne pokud ti ho prodali v plné ceně..

ta instalace na NTB je poměrně složitější, jelikož tam není CD rom ale pouze flasdisky.. jen ať se kluci snaží, řekni jim že bez formátu a nové instalace pod svým jménem chceš raději vrátit peníze ;)

Obrázek uživatele niklin
[42025] zamrznutí

a víš co je uplně nejhorší? že jsem to koupila v Datartu :( no a odinstalovával mi to tam mladej prodavač, tak snad tam nekdo bude kdo tomu aspon trosku rozumí :D ale tobe děkuji za nejake info, horší bude to, že já nejsem moc průbojný typ člověka, tak snad se mnou nevydrbou :(.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[42026] zamrznutí

no Datart a podobné jsou obchody s elektronikou, nikoliv počítači primárně, takže moc s odborností nepočítej, pošlou to do servisu a ten to udělá, jinak nevím.. ale datart se krásně chlubí v reklamách profesionalitou, tak jim dokaž, že ta reklama lže :))

Obrázek uživatele niklin
[42027] zamrznutí

no každopadne se te zeptam na tvuj nazor, protoze me napadly dve veci a nevim která bude lepší, takže bud tam zajdu a zkusim dostat nejakou slevu a necham si to sama u známeho preinstalovat, protoze muj strejda je programátor, no a nebo jim to necham at to nekam pošlou, a sami s tim neco udelají? nejlepsí by pro me bylo kdyby mi vrátili peníze, ale to asi v Datartu nehrozí :(

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[42028] zamrznutí

tak záleží, kdo to udělal, al pokud oblboval datart, tak asi moc nečekej, pokud je ale seřveš a oni nebudou na vině, budeš jim křivdit.. :))

zkusil bych z nich dostat slevu..

každopádně strejda by si s přeinstalováním systému určitě poradil ;)

rozhodnutí jsou ale na tobě, případně tvém strýci, na mě ne :P

Obrázek uživatele niklin
[42029] zamrznutí

jj to vim, tak aspon dekuji za radu :)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.