Záměna grafických karet

Dobrý den. Mám drobný dotaz. Nedávno jsem měl PC v reklamaci kvůli závadě na grafické kartě. Když nyní hraji hry připadá mi, že grafická karta není tak výkonná, jako před reklamací. Může to být tím, že jsem tyto hry dlouho nehrál a tak se mi to jen zdá, nicéně po shlédnutí správce zařízení v ovládacích panelech jsem zjistil, že místo předchozí grafické karty Ati radeon x1650 pro mám nyní Ati radeon HD 2400 pro. Přál bych si vědět, jaký je rozdíl mezi těmito grafickými kartami a taky jestli bych neměl zažádat o navrácení původního typu karty.

Obrázek uživatele TheALuminium

HD2004 - http://www.czechcomputer.cz/cat_tree.jsp?bpath=Grafick%C3%A9+karty%5CPCI...
X1650 - http://www.czechcomputer.cz/cat_tree.jsp?bpath=Grafick%C3%A9+karty%5CPCI...
sám zde uvidíte, že je různá škála grafických karet se shodným názvem. Ten výkon může být různý, ale je dokonce i možné, že Vaše stará grafika byla výkonnější.

Obrázek uživatele chomin

je take mozne, ze nektere hry vice podporuji jiny typ grafickych karet. stalo se mi dvakrat, ze jsem s vykonem(resp. s grafickou odezvou) ve hre nebyl spokojen a pritom jsem k tomu pouzil "lepsi" kartu. ono to slovo lepsi se nekdy muze vyskytovat jako relativni pojem. muze se totiz vyskytnout chyba nekde jinde(napr v systemu - manualni pretaktovani, ci manualni zmena virtualni pameti - je toho dost), ale pokud vim, tak v pripade chyby v hardwaru v servisu nehrabaji do softwaru. muzete prosim upresnit, kterych her se tento problem tyka?

Obrázek uživatele TheALuminium

Jo jenže tohle je grafická karta od stejné firmy, tudíž drivery jsou od jedné společnosti a podpora her je stejná. U HD2400 bude i dokonce větší, protože už má PS v4.

Obrázek uživatele chomin

ovsem problem to neresi.

je rozdil az tak znatelny, ze by jste mel dojem, ze nektere hry jely drive plynuleji? nebo je to pouze zdani? :-)

Obrázek uživatele tatik

Já bych tu otázku položil jinak.
Jak jste poznal, že grafická karta není tak výkonná? Dochází k trhanému pohybu? Rozkládá se obraz? Nejde vyšší rozlišení?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Rozlišení lze nastavit stále stejně vysoké, jako předtím. Ovšem u některých her jsem nucen snížit detaily a to velmi razantně, aby jsem dosáhnul plynulosti. Někdy se mi dokonce stává, že vykreslovací vzdálenost i u velmi blízkých objektů klesne téměř na minimum. Zbytek her běží podobně plynule jako minule, ovšem je nutno lehce snížit detaily.

Obrázek uživatele tatik

Pak bych to viděl na reklamaci. Dal jsem něco opravit a dostal jsem zpět něco, co mělo horší parametry než před opravou.

Obrázek uživatele chomin

pozor. vsiml jsem si na obrazku, ze tohle neni vina vykreslovani(ty bedny a nadrze a buhvi jeste co). navic pokud musite vsude nastavit mensi rozliseni a snizeni detailu, tak je take mozne, ze je spatne nainstalovan ovladac ke graficke karte. tohle se mi stalo jednou. vsechny objekt, ktere mely mit odlesk - mirror objects - najednou byli bile. a navic se nekdy ztmavila obrazovka. prisli jsme po nejakem case na to, ze to bylo driverem.

a ty bendy a nadrze bych videl asi taky nastavene jako mirror objekty.
pokud jste to jeste nezkousel, tak bych urcite preinstaloval drivery ke graficke karte a pokud by ani to nepomohlo, tak mi napiste, jakou verzi mate a mohli bychom na netu najit novejsi verzi techto ovladacu.

mozna, ze se hneme kupredu. pokud ne, jasna reklamace.
ale zatim bych tu reklamaci neuspechal.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.