Windows 10 samovolné vypnutí pc

Zdravím
prosím o radu.poslední cca 2 týdny se mi při hraní her pc samo od sebe vypne.jak mam postupovat abych zjistil co zpusobuje chybu v pc děkuji moc

Obrázek uživatele Phox

zjistil jsem že občas tyto chyby zpusobuje zdroj.nedavno jsem do pc dal SSD disk a mam tudíž dva disk starej a SSD že by to nestihal zdroj ?

Obrázek uživatele Stiletos

Může to bejt i zdroj,napiš komplet HW co máš zdroj značka...Jinak těma HDD / SSD to stopro není. :-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Pravděpodobně to bude přehříváním. Čistil jsi někdy PC od prachu? Rozebíral jsi ho a sundával chladiče?

Obrázek uživatele Phox

tak muj HW
CPU- HexaaCore AMD FX-6200,4100 MHz
zakladní deska Asus M5a99X evo R2.0
Grafika AMD Radeon HD 7800
Ram 2x 4GB Cprsair Vengeance
Zdroj Fortron Black Power 550W
Počítačová skříň Zalman Z11 ona ma prachove filtry takže v pc prachu trochu je ale nic velkeho chladiču je to hodně všechny se točí pc funguje normalně.tak by asi stalo zato stahnout nějakej program a asi sledovat nějake hodnoty teploty ? děkuji za radu

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Jo, třeba HWinfo32, ve kterém si pěkně zobrazíš grafy teplot pro gpu a cpu, pustíš nějakou hru a po chvíli vypneš a koukneš na grafy. Komponenta s nejvyšší teplotou bude viníkem (nebo spíše obětí).

Obrázek uživatele Stiletos

Zdroj je křáp tak ten v první řadě,jako vypínání kvůli teplotám platí tak u ntb u desktopu bys musel mít blbě nasazenej chladič napatlanou pastu,to by se ti projevilo ale hned od koupě.

Obrázek uživatele Phox

ted to spadlo a zapnul jsem az na po 3 . cpu teplota minimum 59.8c a maximum 77.5 c napoví vam tohle neco ?

Obrázek uživatele Phox

gpu thermaldio min 47C max 75 C

Obrázek uživatele Phox

tak největší hodnoty CPU v grafu jsem viděl maximum 81C ja mam na procesoru dokoupenej velkej chladič **** GELID Solutions Tranquillo revize 2 *****

Obrázek uživatele Phox

http://www.imgup.cz/image/LF0G toto je největší hodnota co jsem viděl ale pouze tak na 3 sekundy pak se hodnoty pohybovali kolem 70c

Obrázek uživatele Stiletos

Teplota CPU je vysoká s ohledem na to že tam máš Gelid tj napatlal si tam hafo pasty nebo ti blbě sedí na tom CPU ten chladič,nicméně těch 80C stejně není aby se to vyplo.Můžeš přepastovat ,ale stejně to bude tím shitem zdrojem nebo eventuélně MB.

(předpokládám že hodnoty naměřený v zátěži)

Obrázek uživatele Phox

no ja to takhle už mam cca 2 roky a nikdy jsem stim cpu neměl problem a ano těch 81C bylo v maximalní zatěži kdy pc spadne. pak jsem to sledoval při hrani hry a hodnoty bylo kolem 70C.zajímavý je ze jsem pak udělal uplně stejnou situaci kdy to spadlo a vpohodě to šlapalo dal a nic se nestalo.jestli dobře rozumím situaci tak pokud něco nevyměnim tak se nehnu dal je to tak ? a nejlepší situace je začit u toho zdroje chapu to spravně ? vyměnim zdroj uvidim co to uděla a pak mužu pokračovat že ano ?? (https://www.alza.cz/corsair-cx650m-d4121228.htm?catid=18859883) tento zdroj se mi libí šlo by to ?

Obrázek uživatele Stiletos

Nejlíp si půjčit jenom zdroj na zkoužku než rovnou kupovat,jak jsem psal může to bejt čímkoliv což pokud neotestuješ tak nezjistíš.

Obrázek uživatele Phox

ano ale ja nemam takovou možnost.nemam kde si pujčit zdroj.takže jestli to dobře chapu tak bez vyzkoušení se dal nepohnu zadnej program mi neřekne tohle je špatne to vyměn a pujde to :D

Obrázek uživatele Stiletos

To neřekne,jako první ve většině případů když se to vypne je to zdrojem,eventuélně když se přehřeje CPU což na to u tebe nevypadá,jedině že bys tam měl třeba v BIOSu nastavenou nějakou ochranu či co že se to při dosažení určitý teploty vypne.Další to prkno nějaká vada,mě to připadá že když ti to spadne ve hře tak ten zdroj prostě dostane záhul a vypne se.Stáhni si nějakej 3D mark zapni akoukej na čísílka a teploty jestli to nějak vyletí a spadne nebo prostě když to zapneš vyletí to,klidně pak to může dělat i vadná GPU.

Obrázek uživatele Phox

tak je to asi vyřešeno koupil jsem zdroj Seasonic SSP-550RT teplota cpu nepřesahne 60C hral jsem už dvakrat a vpohode teplota je porad kolem 50-60 ve žlutem žadné červene číslo tak děkuji za spolupraci a snad to bude dobre.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Že může zdroj mít negativní vliv na stabilitu počítače je známá věc, ale že by způsoboval až tak vysoké teploty, to jsme asi nečekali. O.o To už s ním muselo být něco špatně a musel podávat velmi špatnou kvalitu napětí. Je dobře, žes jej vyměnil, tímhle stylem by něco brzy odešlo.

Obrázek uživatele Phox

možna jsem to uspěchal s tou teplotou.dal jsem tomu větší zahul a teplota se pohybovala kolem 70C ale vše běží jak ma nic nepada a vypada že to funguje.koukal jsem na výrobce že udava pracovni teplotu kolem 70C.dlouho jsem hledal jakej zdroj koupit a dočetl jsem se že Seasonic je moc dobra značka tak jsem dal trochu vic peněz a koupil to.jediné co jsem docela koukal na to balení v jake jsem to koupil.prostě zdroj na pohled 10 let starej v pytlíku od svačiny a hotovo :D

Obrázek uživatele Stiletos

Tak máš blbě napastovanej ten chladič nebo mizernou pastu která vyschla ,pády byli tím zdrojem když už to je Ok. :-)

Obrázek uživatele Jarda-For

1. Sice se říká, že by se pasta měla měnit každý rok a také vyčistit PC. Ale pokud se jedná o domácí PC, které nepoužíváš každý den 8- 12 hodin. Tak to stačí, i jednou za dva roky. Pokud ho používáš jen o víkendech. Tak klidně stačí i za tři roky, ale to je fakt maximum, myšleno pokud dost často luxuješ a utíráš prach v bytě. :-)

2. Že pomohla až TOLIK výměna zdroje mně také překvapilo !

3. Moje doporučení: Kup si už konečně NOVOU grafickou kartu Radeon !!!
Tahle co máš: Radeon HD 7800, je už fakt skoro muzejní kousek !
Pro hraní her už nedostačující !!! Proto Ti to padá !!!
(Před rokem a půl, mi to taky padalo při hraní WoT, se stejnou kartou co máš Ty !!!

Obrázek uživatele Stiletos

Quote:
Pro hraní her už nedostačující !!! Proto Ti to padá !!!

Seš dobrej srandista. :))


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.