vypinani pc pri hrani

DObry vecer,chtel bych se zeptat,Pri hrani hry obzvlast jenom a pouze pri narocnejsich se mi pc zamrzne zcerna a vypne se a napise mi to entering sleep mode,tak musim resetovat pc.Mam zdroj 500w 24A/+12v SEASONIC.Koupil jsem si novej zdroj protoze jsem si myslel ze to bude zdrojem,delalo me to i kdyz jsem ho chtel zapnout ze me to nenaskocilo a psalo entering sleep mode ale to je ted pryc ted je to jen u narocnejsich her,tohle se mi stalo u her mass efect a call of duty,u mafie 2 zatim vubec.Tak mam podezreni bud na grafiku nebo zakladni desku.Ale podle me bude problem v grafice mam grafiku ati radeon hd 3870.ram DDR3,Procesor intel core2duo 3:0 Ghz.,zakl. deska Asus P5P43TD.

Obrázek uživatele lopo

Teploty jsou v poradku sestavu mam chvili,delal jsem ji skoro celou komplet krom grafiky,mechaniky a harddisku.Tak jsem myslel jestli si grafika nerozumi s deskou ale to bych vyloucil nejspis.I kdyz je to mozny na stary sestave grafika bezela.Problem co mam nastal az po rekonstrukci pc.Na memtestu zadna chyba nebyla s ramkama.Kamos si mysli ze asi problem bude s deskou.

Obrázek uživatele Jiří Moos

Nemáš možnost si půjčit třeba grafiku od kamaráda? Vyřadili bychom její chybu.. Když se podíváš do skříně někdy během velkého výkonu PC (nejlépe těsně před tím, než ti to zamrzne), není něco nápadné? Monitor funguje normálně?

Obrázek uživatele lopo

Monitor je fukcni pracuje na normal.Grafiku chci koupit novou vykonejsi a chci prejit na g-force GTX 460.Ted delam jeste testy pres FurMark grafiky.Nejdriv udelam test za normalniho chodu a pak behem hrani tam kde me to zamrzne.Kez by to bylo jenom grafikou na moji smulu to bude deskou.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ty teploty bych nevylučoval, pokud se to vypne v zátěži.. grafika, proceso, deska nebo ramky se mohou přehřát.. i zdroj by po zátěži mohl.. záleží na kvalitě chlazení.. co jsou podle tebe "teploty vpořádku?" jde o teploty v zátěži pozorované nejlépe nějakým grafem, protože teploty všech komponent s aktivním chladičem spadnou za 10 sekund bez zátěže i o 20°C a to se pak nic moc nevodíš.. dobrý je graf MSi Afretburner/Kombustor a GPUz..

EDIT: co do upgrade, tenhle procák by GTX460 nestíhal

Obrázek uživatele lopo

A nic napadnyho me neprijde.Pc mam otevrenej a nic jsem nezjistil.Je nejaky test na zakl. desku?

Obrázek uživatele lopo

Mno U mafie 2 to taky dostane zatez a nepadne to.

Obrázek uživatele Jiří Moos

Koukni na ty teploty v Everestu a napiš jaké jsou při zátěži..

Obrázek uživatele lopo

teplota grafiky pri zatezi je 75 stupnu

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

po jak dlouhý zátěži? nejlepší je otestovat to MSi Kombustorem, alespoň těch 15 minut v nejvyššim možném nastavení (rozlišení, MSAA, post process, DX10/11)

Obrázek uživatele lopo

Tak dlouho dokud me to nespadlo teda tech zhruba 12 minut ale kdyz hraju cokoliv jineho tak to jede dobre napr,GTA,fifa,far cry

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

může to dělat i jná z komponent, než grafika.. jenže těžko to zjistit bez vylučovací metody a výměny hardware.. mezi hrami, které to dělají nevidím podobnost, ani mezi těmi, které to nedělají! nějak mě nenapadá, kde by mohl být ten zakopaný pes..

Obrázek uživatele lopo

To se uvidi az vymenim grafiku za lepsi jestli to byla grafika

Obrázek uživatele lopo

A ramky jsou taky dobry,Tohle je tak mesic a pul nova sestava.Procesor je taky v normalu spis to bude grafika nebo deska

Obrázek uživatele lopo

tak teplola zakl.desky na tech 40,CPU 1.jadro 40 a 2 jadro 43 ,GPU dioda 88 Stupnu.Ted chvili po hrani ma GPU dioda67 stupnuStahnul jsem si jinej program na teploty a to GPU dioda je grafika myslim.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

to by chtělo mít prostředky k tomu, abychom pořádně zjistili ty teploty, ale to mají jen ve specializovaném servise.. protože očividně programy a interní senzory nás nechcou správně informovat..

ale tedy pokud můžeme teploty vyloučit, musíme na to vylučovací metodou - nejsnazčí je grafika, ramky a zdroj.. říkáš, že je to nové, ale ani tak nemůžeme automaticky nové považovat za vpořádku..

Obrázek uživatele lopo

ramky jsou dobry zkousel jsem memtest ,zdroj je dnes novej ten jsem zapojoval problem je porad stejny jako pred tim co jsem mel zdroj.Ale grafiku budu tak ci tak davat novou pac tahle uz je slaba na nove hrzdroj ma 24a/+12.Pak zbejva deska,nebo muzou ty hry byt (ktery me padaj) spatny jsou to kopie.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.