vypalovačka v notebooku (*VYŘEŠENO*)

Zdravím. mám problém s vypalovačkou v notebooku. zničeho nic přestala vypalovat dvd. včera trvalo jedno dvd přes tři hodiny, dneska už to neveme nic. při diagnostice v neru mi to napsalo :
[10:40:01] Jednotka: PHILIPS DVD+-RW SDVD8441 PX41
[10:40:02] Typ disku:: Blank DVD, DVD+RW, PHILIPS RW8
[10:40:52] Vytvořit datový disk
[10:41:07] Chyba - NO ADDITIONAL SENSE INFORMATION (000000)

cd to vypaluje v pohodě. Nevíte někdo co s tím?

Díkes

Obrázek uživatele TheALuminium

Jelikož je to notebook, tak asi nemáme šanci s tím něco moc dělat. Já bych to viděl bohužel na reklamaci. Snad budou kolegové vědět více.

Obrázek uživatele Honza

Čau, zkoušel si Alcohol 120 ? Zkus to v něm....

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Zkusil jste i jiná media, nebo stále provádíte a vypalujete na jedena ten samý disk? Určitě zkuste i jiný vypalovací program, jek radí kolega ...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

tak malá oprava, tu chybu způsobilo asi vadné dvd, nicméně rychlost vypalování jde nastavit max. na 8x ale skutečná rychlost je okolo 200 Kb/s.
Zkoušel jsem víc programů, je to stejné.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Tak jsem se dobře trefil s tím vadným diskem... :-)
Co se týče té rychlosti, tak ne všechny disky snesou vypalování maximální rychlostí. Záleží na typu vaší mechaniky a na disku, na který vypalujete. Třeba DVD-RW a DVD-R jsou na vypalování úplně odlišné, i když výrobce bude stejný. Berete tohle v potaz? Můžete nám sem když tak napsat typ vypalovačky a typ disku, na který vypalujete (tedy jeho rychlost z obalu), abyste měl klid…

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

vypalovačka je PHILIPS DVD+-RW SDVD8441 PX41
a vypaluju na 16x verbatimky, ale poloviční rychlostí (teda 8x). Zpomalilo se to najednou. Jedno dvd to vypálilo a v pohodě a druhé už šlo hrozně pomalu. Bylo to odpojené i od netu, takže vir to snad není.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Teda já jsem při svém pátrání se dočetl, že u DVD je rychlost 8x a u CD je 24x. Možná jsem to špatně pochopil, ale právě ta 8x by měla být správná.
Jediné co můžeme zkusit, jestli není mechanika připojena přes PIO rozhraní. Jak postupovat naleznete již v podobné diskusi zde: http://www.poradna.pcporadenstvi.cz/viewtopic.php?t=789&highlight=pio
Pokud by to tím nebylo, zkuste jistě provést v neru test rychlosti vaší mechaniky, výsledek pak uložit jako html a nahrát nám ho sem na fórum ...
Nevím, zda kolegy napadne ještě něco jiného ...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Pánové mít klobouk tak smekám. To by mě nenapadlo. Bylo tam PIO. Podle návodu v diskuzi už to hlásí DMA. Bohužel u sebe teď nemám prázdný disk, ale doufám, že to bylo tím. Písnu zítra.
Moooc díkes

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Všechno je OK. Ještě jednou moc děkuji.

Obrázek uživatele TheALuminium

Tak skvělé, tohle mě opravdu nenapadlo
LOCK