upgrade z 970 na 1070gtx

ahojte...

moja zostava je:

doska - MSI H97 GAMING 3
https://www.alza.sk/msi-h97-gaming-3-d1530088.htm

procesor - i5 4460
ram - 8gb
zdroj - 600w

v blizkej dobe planujem zakupit msi gtx 1070 /mna v uk to vide 430 libier/

mal by som otazku ci mi to zoberie doska a ci nato bude stacit aj procesor???
v doske si myslim ze problem nie je ale stym procakom som si neni 2x isty...
brzdil by moc ten procesor kartu alebo to nie je az tak podstatne???

prevazne tu kartu vyuzijem len v hrach....

ak mate nejake rady ohladom karty alebo celej zostavy ako to co najlepsie vyvazit tak sem s nimi :) dakujem pekne ;)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ahoj,

Když to zestručním, jo, bude tě to trochu brzdit - aj procesor, aj deska - ale bude to fungovat a měl bys zaznamenat zhruba padesátiprocentní nárůst.
Záleží však na situaci. Většina her není náročná na procesor a dosáhneš třeba i na 70% nárůst, ale jsou hry jako Battlefield 1, WatchDogs 2, GTA V a podobné, kde tě ten procesor může brzdit více a nárůst FPS může být i pod 50%.

A teda záleží kterou verzi konkrétně chceš, neb 430 gbp není zrovna závratná cena, v Česku je máme od 380 gbp.

Obrázek uživatele Saajt18

chcem presne tuto

https://www.alza.co.uk/msi-gtx-1070-gaming-x-8g-d4305009.htm?o=1

su tam aj ine a drahsie...ale ja v tom nevidim rozdiel...resp neviem v com rozdiel byt moze...

https://www.alza.co.uk/cheap-gf-gtx1070/18859192.htm#f&cst=null&pg=1&pn=...

skus sa pozriet ak mas cas a chut a povedat mi to jednoducho ci sa oplati radsej uz nejaka drahsia...stym ze ten procesor ted menit nechcem a toto bude moja posledna kupa potom uz nato kaslem :) cize chcem na tu dosku co mozno najlepsiu grafiku nech mam par rokov pokoj...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ok, ta je dobrá. V Čechách je dražší o necelých 20 gbp, takže to není "megadeal" jak jsem čekal, ale je to dobrá grafika.
Jak jsem již řekl, zejména v nejnovějších hrách tě asi procesor bude brzdit, jinak je to určitě dobrá koupě, pokud 970 nestačí. Dražší bych nekupoval, pokud nechceš jít do Core i7.

Obrázek uživatele Saajt18

no ta cena je normalna nepisal som to preto ze by som mal mat nejaku vyraznejsiu zlavu po prepocte...no kedze zistujem ze ta 970 je asi vadna /stale som neprisiel nato ako je to mozne a co v tom je/ tak rozmyslam nad novou...este som chvilku premyslal nad 1060 rovnako od msi 6gb ale to uz dam to kilo navyse a kupim rovno 1070...procak to utiahne verim tomu :)

a este mam otazku...aky monitor k tomu ? mam ted ten benq 27palcov...ale rozmyslam nad 29 ultrawidom....

http://www.tesco.com/direct/dell-ultrasharp-u2913wm-29-inch-ultra-wide-l...

https://www.alza.co.uk/29-lg-29um68-ultrawide-d4064895.htm?o=1

alebo potom nad klasikou 27

https://www.alza.co.uk/27-aoc-g2770pf-d4016004.htm?catid=18853364

to sa tiez moc neviem rozhodnut co by bola najlepsia volba :)

Obrázek uživatele Stiletos

Jako nejdřív bych zjistil jestli je ta GTX 970 na vykur a pak resil teprv novou.Vem tu GTX 970 do nějakýho Pc obchodu at ji ji otestujou za mirnej poplatek když nemáš možnost otestovat.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Pokud je vadná, tak je to jasný.
GTX 1070 je o 50% výkonnější a dražší jak 1060, takže je to jedno. Ale asi nemá smysl kupovat novou grafiku stejně výkonnou, jako máš teď.
Co se monitoru týče, určitě Samsung, má nejlepší displeje. Vybral bych si tady: https://www.czc.cz/monitory/produkty#q-c-0-producer=s4infur2v7mecbbfc9rf...

Obrázek uživatele Saajt18

1. no co spravim prve je ze preinstalujem win...kedze mam ten novy ssd disk tak sa mi to aj hodi len som to odkladal lebo sa mi nechcelo :) teraz uz to ma vacsi zmysel :) potom zistim ci to stale nejde alebo uz ano...ak nejde budem muset tu kartu niekde zaniest...a uvidime...

2. ak by ta 970ka nakoniec predsa len sla tak novy monitor by som bud nekupoval alebo by som skusil nejaky lacnejsi 29 ultrawide...ak by som kupoval tu 1070 tak by som porozmyslal o nejakom predvepodobne uz lepsom a vacsom...mozno aj 32 ale tie budu uz asi drahsie pri nejakej dostacujucej kvalite...

kadopadne dik za rady ;)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

No, 32" Samsungy už stojí 12K. Však už se taky dostáváš na úroveň televizí. :))

Obrázek uživatele Saajt18

prave som aj rozmyslal kupit rovno nejaku 4k 40palcovu telku...ale vraj je tam to hranie natom nic moc co sa tyka fps...velka odozva a nic moc frekvencia mam pocit...aj ked ozaj si tymto nie som isty :) ...ale tak 27micka staci uplne...popripade ta 29 ultrawide ma laka dost...

Obrázek uživatele Stiletos

Tak levný 4 K tv jsou šmejdy s 50Hz panelama a za druhé na 4K potřebuješ ta min GTX1080. :))

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

4K se teprve rozjíždí, ještě je brzo.
Ultra-wide je jeden z velkých omylů tohoto průmyslu. Zbytečné rozlišení, které nikdo nepoužívá. Navíc rozhodně ne ultra-wide rovný. To by bylo k prdu. :)

Obrázek uživatele Saajt18

no cital som ze hry na tom su uzasny zazitok :) tak ted neviem...a ked som videl nejake videa tiez sa mi to zdalo super...aj filmy napr...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Super to je, ale je to 4x více pixelů než na FHD, takže potřebuješ zhruba 4x lepší grafiku pro stejné FPS.. :)) 

Obrázek uživatele Saajt18

ved FHD co mam napr aj ja ted ma max 1 920 x 1 080 a ultrawide ma 2 560 × 1 080...cize to nie je az taky rozdiel :) ci sa mylim ? :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Myslel jsem že mluvíme o 4K. Ultra-wide má "jen" o 35% více pixelů, takže 1070 by byla OK tam, kde je 970 OK teď.
Ovšem jestli ultra-wide, tak určitě zahnutý. Taková placka je nepoužitelná.

Obrázek uživatele Saajt18

4k nechcem to je ted zbytocneeee....a 29 palcov ultrawide zahnuty som zatial este nevidel :)

Obrázek uživatele Stiletos

Quote:
Co se monitoru týče, určitě Samsung, má nejlepší displeje.

To není pravda je to úplně na stejno ty jejich PLS vs IPS od LG navíc BenQ má sice čínský, ale kvalitní 8bit panely i v těch levnějších monitorech kolem 4,shrnuto podtrženo je to na jedno brďo.Můj názor že bych nekoupil ani LG ani Samsung protože stáhli záruku na dva roky je vidět jak svejm výrobkům věří. :))
V ceně do těch 7000 bych jednoznačně volil iiyamu,BenQ,Dell vejš pak Eizo,NEC.

Jinak nějaký divoký kam to sklouzlo od "vadný" GPU ke koupi monitoru a GPU za 20000 + to bych si nechal monitor co má a koupil komlet novej komp na Kaby Lake. :))

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Samsung je v tuto chvíli špička ve všem co dělá, snad kromě vybuchujícího Note 7. Nejlepší ARM procesory, storage a SSD, samoled displeje.. I jejich PLS jsou barevně lepší jak IPS. Ale to je taková žabomyší válka, nikomu nic nevnucuju. :) Sám bych si koupil jedině Samsung.

Obrázek uživatele Saajt18

tak ja neviem...mne to tiez pride vsetko jedno a to iste...pokial to ma takmer rovnake parametre bolo by mi asi jedno ci je to orava alebo trabant :D ak by to malo aj dobre uzivatelske ohlasy...mal som napr ten acer 27 za 160 libier cca /neviem aky to bol nieco ako kh272cosi/ a bol celkom fajn akurat pri najvysom moznosm rozliseni sa strasne moc rozziaril do biela a bilo to do oci :) neviem to lepsie pomenovat...ako by ste dali gamu vyssie...inak bol super...a tento by bol asi tiez super keby tam neni problem s tou GPU ale KURVA s cim :D kazdopadne ak zajtra dam novy win a bude to stale robit tak nevim co spravim...tu 1070gtx nie je az taky problem objednat skor sa obavam aby to nerobilo aj s nou...to potom ma drbne uz uplne :D ...ale zase neviem kde by som ju otestoval...skusim ist jedine do nejakeho pc shopu nech to otestuju ale nejak tomu neverim a platit zato mozno aj 50 libier ked nad tym strava 3 4 hodiny sa mi nechce...

ak by to slo tak sa na tu 1070 vyserem...aj tak mi doteraz vsetko islo skoro na max a aj tak som okrem diabla 3 skoro nic ine nehraval :D ...a ten monitor ked uz kupim uz ho chcem nejaky ten rok mat...tak isto aj tu grafiku...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Přestože bych si už koupil Samsung, mým primárem je stále ASUS, je mu 8 let, TN panel, ale má lepší barvy jak ta levnější polovina IPS. :)) A drží, drží. Nedával jsem mu ani pět let, tak se rozhodl, že dá deset.
U monitorů je nejlepší jít se na ně podívat do showroomu, tam ten rozdíl poznáš. Acer má většinou humusné panely, záleží ale samozřejmě na ceně - ty levné jsou strašné od všech.
Ta grafika bude cajk, beztak, po reinstalu OS. :) Ale co se stalo? :))

Obrázek uživatele Saajt18

pytas sa mna co sa stalo s tym monitorom alebooooo nieco ine ? :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Pytam se řečnicky, protože si myslím, že reinstall pomůže, ale pokud ano, tak nemám nejmenší tušení, co tohle divné chování způsobilo. :-)

Obrázek uživatele Saajt18

ja si aj tak stale nejak myslim ze ta karta nie je v poriadku...pretoze logicky...jeden den vypnes PC...v ten den ked rozbijes monitor...ides na 2 tyzdne domov...prides...kupis novy monitor...zapojis ho...pocitac dovtedy bol vypnuty...nic nikde nemenis...ziadne ovladace ani v ziadnej hre ani niiiiiiiiic...zapnes nejaku hru aby si videl pripadny rozdiel medzi starym a novym monitorom...a zistis ze ide zle :) ...

Obrázek uživatele Stiletos

Jako je to na jedno brďo a když už tak TOP výrobci monitorů Eizo,NEC,Dell dávaj panely od LG do svejch monitorů. :-) Jinak proč chceš další monitor když máš ten BenQ kterej je nejspíš v pořádku jsem nepobral. :))

Obrázek uživatele Saajt18

no najskor som si myslel ze je chyba v monitore...tak som ho uz dopred "slubil" ako darcek spolubyvajucim ze to budu mat ako telku :D ...ale ak ta karta pojde tak novy monitor kupovat nebudem...ten kupim jedine ak kupim tu 1070 :) ale to neviem ci sa mi chce investovat 700 - 900 libier...to si este dobre rozmyslim pri flaske vina :D

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

V práci máme třeba "Dell Professional P2417H" a ty jsou fakt strašný. LG obecně není žádný zázrak. Teď prezentovali "strop z televizí" na CES a každá měla jiné barvy. Trolol. U Samsung modular displej nikdo ani nepozná, kde končí jedna televize a začíná druhá. :)
A ty už to konečně otestuj ať přestaneme vařit z vody a konečně něco víme. :)

Obrázek uživatele Saajt18

preberem sa a idem robit ten novy win :)

Obrázek uživatele Saajt18

pred chvilkou som rozobral PC a zistil som ze nemam kam zapojit ten moj ssd disk :) nemam dalsi teraz neviem ci ata ci sata kabel...su tu len 2 jeden ide do disku druhy do mechaniky...a aj keby idem kupit tak zapojit ho mozem jedine tam kde je graficka karta cez dalsie 4 volne :D cize by som ju musel nejako ohnut alebo fakt neviem...cizeee...existuje nieco ako rozdovjka ? ze z jedneho ata ci sata ktoreho slot je na doske by isli dve koncovky a jednu by som mohol dat do disku druhy do druheho disku ???

Obrázek uživatele Saajt18

tak hosi preinstaloval som to a vsetko ide zda sa...zatial som skusil len hru prototype2 lebo sa nemusela instalovat a predtym mi sla 20 fps teraz 60 so zapnutym vsync cize by isla aj viac ;) ...len jedna vec ma sere ze som akosi nemohol zapojit SSD disk kedze som nemal ata kabel a navyse aj keby mam neviem kde by som ho pripojil kedze moja grafika mi skovavala presne tie dalsie volne sloty :) ale to uz ma ted nejako moc nezajima :)

teraz mam dilemu co stou gtx 1070 a novym monitorom :) mam zalozit novu temu alebo to prebereme tu :D ???

Obrázek uživatele Stiletos

To máš jaký dilema když ti to šlapalo do teď jak má a zase šlapat bude? GTX970 pořád dobrá GPU na FHD ,ten monitor taky takže pokud nevíš co s prachama kup si novej HW na Kaby Lake. :))

Obrázek uživatele Saajt18

preco by som mal chciet HW na Kaby Lake ? je to taky dobry procak ak som pochopil ze to je nejaka nova rada i7 alebo co :) ...nie ale ja uz som bol v tom ze - najskor ze je zly monitor a teda pojde prec...tak som pozeral nove :D a potom ze je zla GPU tak ze pojde prec a pozeral som nove :D ...cize som taky rozpozerany a ted akoze nic ? :D ...

Obrázek uživatele Stiletos

Pokud je vše jak má bejt nekupuj nic. :))

Obrázek uživatele Saajt18

pozri na toto....

https://www.alza.co.uk/32-samsung-s32d850t-d2144537.htm?o=1

https://www.alza.co.uk/32-benq-bl3200pt-d1529260.htm?o=1

oba su v celkom dobrej zlave a myslim ze za tu cenu je to clekom slusne nie ? :)
4k moc nechcem aj ked aj tie som nasiel nejake 27micky za celkom fajn cenu...
ale asi to ted nevyuzijem a tie 2 vyzeraju dobre aj ludia to celkom dobre zhodnotili :)

Obrázek uživatele Saajt18

niekto tu nieco zmazal ci preco mi prisiel meil a nic tu neni ? :D

Obrázek uživatele Stiletos

Z těch dvou BenQ má lepší 8bit panel,jinak to jsem byl já neřeš to. :))

http://www.ddworld.cz/pc-a-komponenty/periferie/test-32-benq-bl3200pt-va...

Obrázek uživatele Saajt18

nooo ten vyzera podla toho pana naozaj super :) myslis ze ta odezva je dostacujuca ? ze si to JA pri hrani akychkolvek hier nevsimnem ??? nie ze by som si to doteraz nejako vsimol :D

Obrázek uživatele Stiletos

Odezvu 4 ms si teda nevšimneš a pochybuju i o tý jak uváděj u Tn 1ms protože těch odezev je vícero a BenQ uvádí třeba u monitorů někdy jak ty 4ms tak i tu druhou naměřenou 14ms,což vychcánkové co se snaží prodávat starý Tn plečky jaksi neuvedou.Navíc tam máš jasně napsaný horší odezva (tj vs starej Tn) jenže taky bezproblémová v nastavení High. :-)

Obrázek uživatele Saajt18

no dobre a ted este dalsich par veci...mna to vide 380 libier co pozeram na Alze...inde to je drahsie cize keby...tak to kupim odtial...do tej ceny cca 400 libier nie je nic lepsie v 32palcoch ? :) ...

dalsie vec...utiahne max rozlisenie ta moja 970ka ? niektore veci urcite ano ale takeho witchera 3 uz asi nie :) ...

a nakoniec...pre tu pripadnu 1070ku je to dostacujuci monitor ? :)

Obrázek uživatele Stiletos

Jako rozlišení k tý GTX1070 je Ok u GTX970 prostě budeš muset někde ubrat,u jaký hry nevím .

https://www.alza.co.uk/27-asus-mx27aq-d2305513.htm?catid=18842948

Jinak nevím pokud hraješ hry a tu GTX tak vzít monitor s technologií G-Sync jenže ten něco stojí. :))

https://www.czc.cz/acer-predator-z271bmiphzx-led-monitor-27/195664/produ...

https://www.czc.cz/nvidia-g-sync-technologie-ktera-vas-zbavi-trhani-obra...

Obrázek uživatele Saajt18

na tom asuse je co specialne prosim ta ? :) a ten acer je jeba ale drahe uz...stym Gsyncom som si neni celkom isty...je to urcite super...ale za tu cenu pre mna ako nie nonstop aktivneho hraca je to skor nieco co asi nevyuzijem...skor mi ide o celok ako taky...dobre si natom pozret film...porno na takom obraze je uz skoro ako nazivo :D :D :D ...a ja pri hre okrem fps asi moc nevypozorujem...aj ked som to ste nazivo nevidel...a ked mam ted 27mu tak by som uz dalsiu 27mu asi nekupil...ale uvidim :) zatial AK tak tu 32ku benq :)

Obrázek uživatele Stiletos

Asus jenom alternativa recenze jsem nelouskal ,ale má kvalitní 8bit IPS panel takže taky dobrá volba i když na filmy bych raději volil ten VA panel.Jinak ten Acer má frekvenci 144 Hz takže na online hry asi ok i když ty prachy bych za to taky nedal. :))

Obrázek uživatele Saajt18

ak by som za tie prachy mal ted ten isty acer ale 32 a 4k tak by som ho asi kupil :) no zatial vyhrava ten benq :) mas tam este cosi ine ? :)

a prave to ja neviem...ci odozva 1ms a frekvencia 144hz su az taka bomba...potreboval by som to vidiet...lebo pozeral som aj take 27micky a daju sa kupit do tej mojej ceny pomerne lahko...

Obrázek uživatele Saajt18

pozri toto...to som vcera pozeral a celkom ma to dostalo az tak ze som nato zabudol :)

https://www.alza.sk/28-iiyama-g-master-gb2888uhsu-d4026508.htm?catid=188...

ma to sice freesync ale asi by mi to nevadilo :) co ty nato ?

Obrázek uživatele Stiletos

Opakuju 4 K ti je k hovnu ničím to jen tak nenakrmíš ohledně filmů a ohledně her si pak připrav prachy na tuhle jinak 4 K nemá cenu. :))

https://www.czc.cz/asus-geforce-rog-strix-gaming-gtx1080-oc-directcu-iii...

Free sync je pro AMD to ti bude na dvě věci,navíc mizernej Tn panel. :))

Obrázek uživatele Saajt18

ja viem ze pre amd ale sak zapat to nemusim :D ja viem ze k hovnu ale samito zda bomba za tu cenu ci nie ???? ostatne su podstatne drahsie...

zatial stale ostavam pri tom benqu 32ke :) hladam dalej ;)

Obrázek uživatele Stiletos

Pokud chceš kvalita vs cena tak jasně ten BenQ nebo Asus,Samsung,pokud nechceš kupovat tu GTX1080 nak na 4 K s klidem zapoměň. :))

Obrázek uživatele Saajt18

4k kaslem to je jasne...a co ten gsync ? ako moc to je dolezite ? kedze 27ma s gsync zacina od 450 euro...

Obrázek uživatele Stiletos

Si proštuduj ten odkaz já ho nemám a mít nebudu tak ti ktomu víc neřeknu. :-)

Obrázek uživatele Saajt18

tak jasne ze ked to sponzoruje nvidia tak spravia super video ;) ...no zatial ten benq stale vedie :D a potom k tomu tu 1070 a bude mi to musiet stacit na 4 roky aspon :D

Obrázek uživatele Stiletos

Tak jsou i fóra kde píšou majitelé těch monitorů,já bych za to ty prachy nedal mě bohatě stačí FHD VA 24 co mám. :))

Obrázek uživatele Saajt18

teoreticky aj mne staci tento co mam...skusal som dnes witchera 3 a nejako az moc dobre mi to ide a je to krasne :D neviem asi ta skurvena ludska tuzba ist stale niekde dalej a vysie a lepsie :) ale tak ak mam cosi kupit tak jedine ten benq...27micku novu kupovat nebudem...a 32ku som este nazivo zapnutu ani nevidel :D

Obrázek uživatele Stiletos

Jako a to chceš koukat z jaký vzdálenosti na tu 32 klasicky u stolu je 27 už tak na hraně.

Obrázek uživatele Saajt18

neeee ja to mam trosku inak :) ...ja ziadny stol nemam :) mam postel...nalavo od nej mam kvazi policku ktora stojich na 4 kbelikoch :D a natom je monitor...vzadu je bedna a mys a klavesnicu mam na predlzovackach lebo inak by mi to nedociahlo :) v noci lezim a divam sa a cez den ked som pri pc tak sedim na posteli :D na stolik v izbe miesto nemam :D ...musel by si vidiet...a tu je aj ta pricina preco sa mi rozbil monitor :D ...a vzdialenost je cca meter a pol...a cosi viac by som povedal...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Kruci, člověk jde vydělávat na novej 4K monitor a vy to tu takhle rozjedete... :D
Hele, pokud ti GTX 970 stačí, tak neblázni. Čím později grafiku koupíš, tím lepší bude. Třeba GTX 1270 za 2 roky...
Stejně tak s monitorem. Teď jsi koupil novej a už chceš jinej? :)) No měl ses zeptat, než jsi koupil.
WQHD je mrtvý, tohle nikdy nebylo rozlišení, je to paskvil, na kterém filmy v nativním FHD vypadají mázle. Takže spíš už počkej a jdi do 4K, to je nový standard. 4K monitory už teď padají pod 300 GBP od Samsungu, který je prostě TOP. :-)
Jinak k těm latencím. Mám ASUS VH226H - jeden z nejlepších TN monitorů vůbec. Dodnes se mu ty sračky kolem pěti tisíc nevyrovnají a má 1ms GtG (šedá -> jiná šedá = noční můra = většina monitorů jde přes bílou nebo přes černou -> vidíš šmouhu). I na tom jsou Samsungové PLS velmi dobře.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Jinak teda pro ten 144hz monitor už bys potřeboval naozaj GTX1080, abys hry, kde máš teď 90 FPS rozjel stabilně na 144 FPS.
144 Hz je super, ale je to asi stejně očividní jako 4K na 22" monitoru = není. Nevyplatí se to, jenom pro ostříží oči ve hrách jako Hawx nebo CS:GO

Obrázek uživatele Saajt18

tak asi budem musiet neminat peniaze a nechat si vsetko to co mam teraz :D ...lenze kde tie peniaze mam davat ? :D :D :D ...nechce niekto ? :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Já bych věděl co s nimi, nový mobil mamce. :) Zkus to taky.
Ještě k tomu 144 Hz atd.. Tady už to chce koupit monitor s Gsync (nVidia) nebo FreeSync (AMD), jinak je ti 144 Hz úplně k ničemu. Takže se fakt poraď než něco náhle koupíš. :-)

Obrázek uživatele Saajt18

jako ja som zatial nic nahle nekupil :D kupil som podla mna teraz dobry monitor na tu moju 970...ale zacal som o lepsom resp inom premyslat len preto ze som myslel ze tento je zly alebo ze ta gpu bude zla :) cize ak by bola gpu zla kupil by som 1070 a to by som hadam nemal tento monitor nie ? :D

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

No abys nepřekombinoval. 1070 je jenom o 50% výkonnější, než ta tvoje. Jenom 50%. WQHD (2560x1440) je o 80% náročnější, takže ve výsledku ti FPS s takovou grafikou klesne a ještě budeš mít neostré filmy, protože ty se ve WQHD netočí. Stojí to za to? :)

Obrázek uživatele Saajt18

asi ani nie :D ...

a tento zato stoji ? :)
https://www.alza.co.uk/32-benq-ex3200r-curved-d4615388.htm?o=1

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Takhle vypadá to nejlepší od LG: http://www.ces.tech/News/Photo-Gallery/Day-4/LG-OLED-TV
Každý panel jinou barvou. Díky, raději Samsung. :-) Takže ne, za mě i BenQ a Sharp má jí smůlu. Máme doma 4 TV sharp, HD i FHD, levné i drahé. Všechny jsou hnus a po pěti letech jsou pomalu do háje. Na to nemam nervy. :)

Obrázek uživatele Saajt18

tak mi najdi nejaky dobry zahnuty samusng 29 ale radsej 32 :P

Obrázek uživatele Stiletos

Je vidět že si fanda do Samsungu to by mě zajímalo co máš za modely ten Sharp kámoš má a obraz perfektní,tatík 2x Tv Panasonic (panel 100Hz LG) obraz luxus.

Quote:
Každý panel jinou barvou.

Ten tvůj odkaz nádhera soudit podle fotky,Samsung má co v Oled nic jako co je moc to je moc . :))

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Od Samsungu bohužel na zahnuté monitory ještě čekáme. Resp mají bezkonkurenční 27" zahnuté FHD a rovné 4K za bezvadné ceny a s FreeSync, ale nad 29" mají zatím prohnutý jen 34" 4K za 20K. :))
Z toho vyplývá, že bych byl spokojen se tvým setupem a trpělivě počkal ještě minimálně rok, až budou 4K prohnuté monitory standardem za 10K. :) 

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ne, Samsung nic nemá... :))
https://www.youtube.com/watch?v=jfT5v6KQjGQ
Nejen, že jsou bez okrajů, ještě dokonale lícují, a ne jako LG..

Obrázek uživatele Saajt18

tak zas toto podla mna vramci nejakej ukazky dokaze urobit aj orava ked chce :D ale do normalnej vyroby sa to asi nedostane ;)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ale dostane, protože tohle trh chce. Stejně jako OLED. Je fakt že na OLED od Samsungu zatím čekáme, ale jeho SAMOLED jsou totální špička v segmentu mobilů. OLED TV jsou už ale na cestě pod označením QuantumDot.
Ano, jsem fanda Samsungu, protože jsem fanda toho nejlepšího. Shodou okolností jsem právě zjistil, že můj osmiletý ASUS VH226H má na 85% LCD Samsung.

Obrázek uživatele Stiletos

To nemění nic na tom že posuzuješ něco podle fotky, jinak myšleno že slavnej Samsung ještě neprodává OLED Tv jako Lg,nějaký videa na YT je opravdu super důkaz o nějaký kvalitě navíc jestli ti neušlo srovnáváš malou rovnou plochu s půlkruhem úplně jiiných rozměrů. :))

Obrázek uživatele Saajt18

ja za seba poviem ze v takomto multimilionovom segmente je rozdiel medzi znackami bezvyznany....moze byt len v tom ze ten ci onen vymysli resp sa mu podari dostat do obehu nieco nove...ale to sa aj tak nas normalnych ludi netyka pretoze v zaciatkoch su tie ceny nepredstavitelne...po par mesiacoch aj tak kazdy ma to iste co ma ten druhy...preto je asi aj jedno co by som kupil...pokial nehladam nieco presne pre moju pracu alebo zalubu...co nehladam :) proste chcem nieco velke a pekne...ako moja frajerka :D :D :D

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

No my ti tu nic nenutíme žejo. :) Ale Samsung je jasný favorit. Někdy se podívej, co všechno vyrábí a v čem jsou jedničky. Postavili třeba nejvyšší budovy světa. Samsung nejsou jenom mobily za 1500. :))
Druhá strana mince je že LG/Sharp si naše peníze už ani nezaslouží. :))
Třeba SAMOLED mobilní displeje ještě nikdo okopírovat nedokázal. Kam se hrabe Sony s jejich Bravia Mobile Engine...

Obrázek uživatele Stiletos

Jako že někdo dělá všechno neznamená že je jednička viz Sencor třeba bouchali jim ty slavný mobily ,pračky,atd opravdu špička.Jinak TOP monitory jedině panely od LG,v tv Panasonic patřil s panelama od LG k špičce stačí project recenze,Tv od Philipse dávali panely jak LG, tak Sharp tak Samsung.Jinak mám mobil Samsung za 5 a žádná sláva,tablet od nich za 5 sračka první třídy co zadupal levnější Acer do země.No já posuzuju model od modelu ,ale zarytě tvrdit že Samsung je jednička ve všem může jenom agent Samsungu. :))

http://samsungmania.mobilmania.cz/bleskovky/cesky-samsung-se-vyjadril-k-...

http://samsungmania.mobilmania.cz/bleskovky/problematicke-baterie-u-s4-p...

https://mobilizujeme.cz/clanky/samsungu-vybuchuji-nejen-telefony-ale-uz-...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Všechno má nějaké vysvětlení. Když do pračky na 5 kg dáš 8 kg, tak se z milionu praček prostě pár desítek rozbije. Navíc je to chtěná kampaň, samozřejmě se rozbíjí i jiné pračky. A hlavně v tom množství.
K Baterkám se Samsung včera vyjádřil, mohl za to vendor baterek, který nedodržel zadané parametry. Samsung to vyřešil opravdu chlapsky a vzal všechno na sebe, tohle nikdy neudělala žádná firma. Podívej se jak řeší Apple bouchlé ajfouny.
No a telefony/tablety za 5K snad nemyslíš vážně. Snad nečekáš, že za 5K to bude super kvalita. Za tu senu je shit všechno od všech značek, stejně jako monitor za 3K.

Hlavně u monitoru/TV jde o jedno - jak se na to kouká. Zajdi si do Alzy ideálně notebookem, HDMI kabelem a vlastním obsahem. Požádej obsluhu a pusť si Sharp a Samsung vedle sebe. A pak si vyber to, co ti přijde lepší. :-)

FYI http://techbrain.cz/2017/01/23/samsung-uvedl-presnou-pricinu-ktera-pusob...

Obrázek uživatele Stiletos

Quote:
Požádej obsluhu a pusť si Sharp a Samsung vedle sebe. A pak si vyber to, co ti přijde lepší.

No to mě psát nemusíš známá věc,jenže když chceš porovnávat musíš mít TV/monitory vedle sebe což jaksi nikde nehrozí moc protože to do regálů naflákaj na cik cak a další věc oni sami si to nam nastaví tj můžou vyladil horší lepší obraz/nebo to přijde už takhle z výroby to je jedno ,takže porovnáš kulový pokud jde o výrobky jinejch značek v obchodě,obsluha ví o Tv max tak jak zapnout a s ohledem že v některých ovladačích je umění najít kde co v menu tv je a nastavuje tak to jen tak nenastavíš když je tam někde zaplá nějaká funkce co kurví obraz a je v menu zaplá.A další v přesvíceném marketu poznáš kulový jaký má Tv neduhy,jinak abys moh porovnávat musel bys mít stejný "řady" a ne Tv za 30 a nějakou šlupku za 15.Jako nemá cenu se dohadovat každej má jinej názor jenže kdybys to bral objektivně tak máš ověřený fóra kde posuzujou/recenzujou TV a je to model od modelu ne značka vs značka bo Samsung je schopnej dělat taky shitový Tv ohledně obrazu. :))

Postni co máš za ten Sharp model doma když se ti nelíbí obraz on totiž levnější řady dělá v Turecku a to pořádný v JPN,nejseš jedinej co nadával na značku a měl doma levnej křáp z Turecka.:lol:

Jinak k baterkám ano zmiňoval si jenže proto sem postoval že to nebylo poprvé teďko,ale srali se jim už dřív.Pračky a všechno má své vysvětlení ano když někdo něco dosere tak pak se ohání vším možným a u konkurence nikdo pračku nepřervává proto jim nebouchaj,super.Intel u Skylake osral CPU na matroši že se lámou a taky má vysvětlení můžou si za to jenom výrobci chladičů a jejich přítlak :))


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.