Teplota procesoru, přehřívání?

Dobrý den,
mám notebook MSI GT628 series. Při jakékoliv zátěži mi vyskočí teplota procesoru z 57 stupňů až na 92 stupně a grafika nVidia GTS 160M z 60 stupňů na něco kolem 90
Stačí si pustit 3DMark06, dát test na 10 minut a teplota procesorů okamžitě vyskočí na 90 stupňů. Při zapnutí turbo (tj. přetaktování procesoru z 2.2 na 2.5) dochází k snížení výkonu, než při běžném 2.2 ghz.
Jsou takto vysoké teploty důvodem k reklamaci? [/b]

Obrázek uživatele Michal Čížek

Jak je NTB starý? Tyto teploty jsou opravdu vysoké a v servisu by ti ho měli v záruce opravit, možná se jedná jen o ucpané chladící kanály, přinejhoršim o špatně usazené chlazení na CPU a GK.

Obrázek uživatele MMn

Je starý cca rok, u počítače provádím pravidleně údržbu. Už byl jednou v reklamaci, také kvůli přehřívání, ale to teploty grafiky přesahovaly 100 stupňů, že se počítač sám vypínal. K aktuálnímu problému jsem si vzpomněl, že pokud je pár minut zatížený začne "bzučet" u větrací mřížky.

Obrázek uživatele Michal Čížek

tak to je na reklamaci a jestli bzučí u mřížky, bude to nejspíš vetráček.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Bzučení myslíš že se klasicky roztočí větráček na větší otáčky, nebo že doopravdy rezonuje?

Ucpané chlazení je typický problém, zanáší se velmi rychle, kor když používáš NTB "na klíně" nebo na posteli.. Ovšem MSi patří k topivějším značkám, nic nového pod sluncem. Ne že by 90°C byla ideální hodnota, ovšem pro tyhle NTB komponenty je to obvyklé.

Pokud nahodáš turbo mód, cpu se přehřeje a podtaktuje směrem dolu, proto nižší výkon. Možná i grafika. Podtaktování je jejich druhý stupeň "ochrany", první je větráček chlazení.

Asi bych ho dal na reklamaci, ale tohle nebude závada, pouze zanesení, takže ti ho vyčistí, za což obvykle zaplatíš, možná vymění ten větráček..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.