Shuttle AV42

Mám základní desku: Shuttle AV42 (5 PCI, 1 AGP, 1 CNR, 3 DIMM, Audio), čipová sada: VIA VT8753A Apollo P4X333:

http://eu.shuttle.com/archive/en/av42.htm

Jak se dá na zmíněné desce vypnout PC Speaker? Přesněji řečeno: Když zapnu PC, načte se ramka, pak to pípne (celkem nahlas) a pokračuje načítání Windows. Dle mě je to PC Speaker, ale ten je integrovaný na desce. V BIOSu jsem nastavení vypnutí Beep nenašel.
Zkoušel jsem taky:
1) Správce zařízení - Ukázat skrytá zařízení - Zařízení nepodporující plug and play - Beep - vlastnosti - Zastavit proces a zakázat
2) Instalovat Windows Control a tam je volba zakázat PC Speaker nicméně za tím je ještě doplněk (pokud je spuštěn Windows), takže to nevyřeší problém pípnutí při zapnutí PC a načtení ramky. Teprve po onom pípnutí se načítá Win.

Nepomohlo ani jedno.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[25041] Shuttle AV42

mno, někde ve skříni tam ten speaker bude zapojenej, někdy je pod čelem Casu, je to takovej černej váleček, tak centimetrovej, připojenej normálně kontekrorem.. zkus ho odpojit, ale nevim, jesi ho to nebude chtít zaplojenej, tak ybse to nemuselo spustit a msuel ybs ho tam dát z5..

Obrázek uživatele Castleback
[25042] Shuttle AV42

Jj je to černý centimetrový váleček. Ale odpojovat to po každém zapnutí PC jen aby to nepíplo neni zrovna efektivní. Právě o ono pípnutí mi jde. Na ten drát kouknu. Kdyby ale někdo věděl, jak to vypnout BIOSem nebo ve WIN, tak napište.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[25043] Shuttle AV42

já nemyslel pokaždý, ale prostě ho vyndat a vyhodit :D


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.