Sapphire 290x referent

čus, včera se mi podařilo vyhrát na alze v black friday grafiku http://www.alza.cz/sapphire-r9-290x-battlefield-4-d506261.htm název topicu. Kámoš mi dneska řekl celkem zajímavou informaci, že je hodně poruchová... nemáte s ní někdo zkušenosti? :shock:

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Není poruchovější než "srovnatelné produkty". Všechno se občas rozbije, všechno má v sérii kazové produkty.
Výsledná životnost záleží na provozních teplotách, a s referenčním chladičem bohužel nejsou ty provozní teploty nijak příjemné. Já proto hrál o lehce slabší 290 Tri-X s adekvátním chlazením. :-) Jinak ale není nijak výrazně poruchovější ve smyslu že zrovna tahle Sapphirka nebo zrovna tahle řada 290X. Ani čísla na internetu nelze brát směrodatně - spousta lidí vrací zboží ve 14denní lhůtě a spousta jej reklamuje protože jej neumí přetaktovat.

Obrázek uživatele Stiletos

No to co píšou k tomu chlazení ,teploty v zátěži 90C tak to je opravdu mizerný,takže bych k ni dokoupil jinej chladič,tak ta poruchovost je taky dobra u tech AMD,celkem vysoká a pak z ničeho nic neznámá😁

Obrázek uživatele kolomlyn

No já mam teď 5850 a byla jediná reklamace po roce snad, že se mi uvolnil ventilator a hučela... to bylo vše :) takže s AMD mam velmi pozitivní zkušenosti. Taktovat nepotřebuju, mám fullHD monitor a myslim že ten výkon stejně nevyužiju, ale za ty prachy... :) mam to přípravu pro gta5. No když tam dám nějakej chladič teda, tím mi padne záruka ale co? Jo... a mam black fortron 550W zdroj, doporučený na tu grafiku je 750W ... v pohodě bych to měl utáhnout což?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Noo, 290X už si o nějaké ty watty řekne, ale ano, měl bys to zvládnout.
hoď na to Accelero Extreme IV, můžeš ho pak použít i pro další grafiky...

Obrázek uživatele kolomlyn

a když to namontuju sám, spadne záruka? Nechtěl bych o ni přijít

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Nebudu ti nic slibovat, ve většině případů záruka padá. S referenčním chladičem ale dlouho přes záruku nepřežije.

Obrázek uživatele Stiletos

Bys to musel provést decentne a při reklamaci to pak vrátit do původního stavu,a pak kdyby něco tak tvrdit zes ji takto dostal,jelikož nebyla funglovka tak by to mohlo projít.

Obrázek uživatele kolomlyn

právě že to je funglovka :)

Obrázek uživatele Stiletos

A proc byla tak levná ? Jsou tam podobný a unich použitý zboží.

Obrázek uživatele kolomlyn

protože alza měla black friday :) v listopadu jsem chtel koupit 280x za tyhle prachy tak jsem využil týhle akce no... uvidim jak to s ni pujde, kamos ma taky sapphire ale 5870 a ma ji 5 let a ani jednou ji necistil, neprepastovaval a nemel s ni problemy... snad budu mit taky dobrej kus :)

Obrázek uživatele Stiletos

To jo jenže tahle má i v ofic recenzích uváděný mizerný chlazení takže bych tu GPU hned pořádně testnul jestli jede jak má a pak dal jinej chladič,jinak ti natuty nevydrží ani do konce záruky.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Pokud jí nečistil, tak je to vůl. :)) Zjisti si co dělá MSI Kombustor a MSI Afterburner a pěkně jí testni tak na půl hodinky a sleduj teploty.. Pokud se dostaneš přes 95°C, tak buď podtaktovat, větrat nebo novej chladič.

Obrázek uživatele kolomlyn

No... já tu objednávku stornoval recenze fakt řikaj, že teplota je v zátěži NAD 95°C... já nějak nečetl recenze prostě jsem ji koupil, protože byla stejná cena jako za 280x ALE nereferenční... takže si koupim nějakou nereferenční 280x. Takhle ještě koupit za dvojku chladič, to by se mi nevyplatilo :D sand do tý doby bude k mání ta od MSI :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

jak jsem již psal, chladič bys použil později na další grafice.. Jinak ti rozumím. Jdi pro Tri-X od Sapphiru :)

Obrázek uživatele kolomlyn

jakej je rozdíl mezi uefi a bez uefi u grafik? Týká se to taky BIOSU jako u procáku? Jinak asi půjdu do ty MSI... teploty vypadaj příznivěji :) http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-r9-280x-third-party-round-up,... stačí update biosu

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

uefi bios je lepší a rychlejší, ale u grafik je jeho vliv na výkon nulový.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.