Saphire HD5670 a 3 monitory

Dobrý den, neví někdo, jak přesvědčit grafickou kartu Saphire HD5670, aby zobrazovala obraz na třech monitorech? Mám nainstalováno na winXPP, karta funguje bez problémů, je nainstalovaný CCC (catalyst manager), ale nicméně jsou aktivní vždy jen 2 monitory ze tří.
děkuji

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

přiznám se, že nevím, potřeboval bych vidět screeny z CCC v možnostech toho eyefinity..

jakou verzi grafiky máš (jaké výstupy)?

Obrázek uživatele mac099

tak nyní jsem vyzkoušel již druhou verzi. první byla HDMI,DVI,VGA. Nyní zkouším MSI ATI Radeon 5670 s výstupy HDMI,DVI,Display port a situace je stále stejná. V CCC manageru vidím všechny tři monitory, ale zvolit si k zobrazení mohu kteroukoliv dvojici z nich.
Jsem poněkud bezradný.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

// koukám, že nám trochu pohaproval server dneska a některé příspěvky jsou fuč //

bohužel já s Eyefinity praktické zkušenosti nemám, ani mít nemohu, nemám potřebnou grafiku ani potřebný počet monitorů.. zkoušel jsi goolgit, zda nemá někdo stejný problém?

hoď mi sem screeny z nastavení CCC, možná něco vykoumám..

nainstaluj si nejnovější CCC z www.ati.com

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

vyjádření tehnika společnosti CZC:

Quote:
Dobrý den. Eyefinity jsme na prodejně nakonec neměli, protože sestava co nám AMD zaslalo na tyto účely byla nefunkční.

Co se 5670 týče, tak na eyefinity to není vhodná karta. Respektive jste mi neuvedl jakou přesně jste si koupil. Také bych potřeboval vědět jak to eyefinity přesně myslíte. Eyefinity totiž znamená, že se vám v 3D zobrazení více monitorů chová jako jeden, ne že můžete připojit více než 2 k jedné grafiké kartě. Pokud to zamýšlíte na hry, budete potřebovat jinou kartu (alespoň 5850). Pokud pouze na rozšíření desktopu, tak je třeba si dát pozor na pár věcí.

Jednou z nich je ten fakt, že ačkoliv nové Radeony podporují více než 2 monitory, mají stále jen 2 ramdacy. Pokud signál tedy vyvádíte přes VGA, DVI, nebo HDMI, potřebujete na to ramdac. A ty má karta pouze dva. Tudiž pro eyefnity je třeba použít display-port.

Dále převodník DP-na VGA/DVI/HDMI musí být aktivního, ne pasivního charakteru, jak je uvedeno zde: http://support.amd.com/us/eyefinity/Pages/eyefinity-dongles.aspx

A v neposlední řadě je třeba 64-bit windows 7. Pod 32 systém funguje také ale tento ovladač je všeobecně mnohem méně propracovaný a více problémový. Toto se velice liší od klasických herních ovladačů kde je na tom 32-bit verze zpravidla vždy lépe. Samotný afinity driver pak není kompatibilní s klasickým ATI catalyst, je to speciální verze co musíte stáhnou zvlášť. Doporučuji stahovat ovladač určený pro Radeon HD5870 2GB eyefinity six edition.

Poté by se již monitory měly ukázat normálně a mělo by na ně jít rozšířit pracovní plochu.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.