Rozdíl mezi grafickými kartami podle frekvence

Dobrý den, skládám levnější herní počítač a chtěl bych se zeptat, jakou grafickou kartu byste mi doporučili - Sapphire ATI Radeon HD 2600 Pro OC 256MB DDR3, PCI-E s frekvencí čipu 700MHz a grafické paměti 1400MHz nebo Sapphire Radeon HD 2600PRO, 512MB, DDR2, PCIe s frekvencí čipu 600MHz a frekvencí grafické paměti 1000MHz.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

záleží, co stojej, ale já bych z těhle dvou byl pro tu první, ale nevím, jesi tydle dvě jsou zrovna ta pravá volba, on se vyjádří ještě alu..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Obě stojí stejně. Taky jsem přemýšlel více nad tou první, v testech byla výkonnější jak ta 512MB verze. Ale třeba tady v diskuzi k výrobku má několik lidí problémy s "tuhnutím" systému v náročnějších hrách i v jednoduchých 2D aplikacích. Bude tato karta vhodná do počítačové sestavy, i když ji nebudu taktovat (jedná se o OverClocking verzi)?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

já s toudle grafikou nemám zkušenosti a ani jí neznám, nevím co na ni řekne alu, ale ta první má lepší frekvencí, a ta paměŤ je ok, ta 256 je dost, víc nebude potřeba, to nevyužije žádná dnešní hra a nový hry už budou na direkt 10a to už budou o něčem jnym, za rok, +- si stejnak každej koupí novou, protože bude muset...zatím doporučuju tu první.. a myslim že nebudu sám..

Obrázek uživatele TheALuminium

Tyhle ty řady bych nikdy nebral a to kvůli hrozně malý sběrnici, podívejte se na řady ATI 3850 ...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

TheALuminium wrote:
Tyhle ty řady bych nikdy nebral a to kvůli hrozně malý sběrnici

Myslíte
Quote:
Šířka paměťové sběrnice [bit]: 128
?
Takovou sběrnici mají skoro všechny GK v téhle cenové kategorii. Nebo myslíte něco jiného?
Ještě bych se chtěl zeptat, jestli má někdo zkušenosti s problémy této grafiky, které se objevují na různých fórech, viz např. odkaz výše.

Obrázek uživatele TheALuminium

Ano myslím přesně to, ano v té kategorii to mají, také jsou to pěkně .... low-endy :)) být Vámi trochu bych si připlatil a koupil novou řadu. Pokud chcete hrát nějaké slušné hry, tak o tom nemluvě ... Pokud chcete ale jen počítač pro práci, tak to klidně řadu 2600 ...


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.