Reklamace

Dobry den, reklamoval jsem sluchatka a mely na to mesic... na internetu maji psano do dneska a tak se chci zeptat, na co mam pravo. Jestli mi maji vratit penize, nebo jak to probyha.

Obrázek uživatele Michal Čížek
[76932] Reklamace

Ahoj, dnes jsi se měl informovat, jestli je zboží opravené, pokud ne, máš zítra nárok na vrácení peněz. mrkni na § 19 Zákona 634/1992 Sb

Obrázek uživatele kolomlyn
[76933] Reklamace

Když jsem posílal grafiku na reklamaci (HD5850) protože se mi uvolnil ventilátor, tak to museli poslat dodavateli, takže reklamačka byla delší o cca měsíc, teď přesně nevim. Takže jestli jsou to nějaký starší sluchátka tak můžeš mít podobný problém, každopádně jim napiš - já reklamoval na alfě a v odpovědi mi toto vysvětlili.

Obrázek uživatele panda
[76934] Reklamace

už odepsaly ... ale je to reklamace u KOSS a je to placena, takze to trva dyl..

Obrázek uživatele Michal Čížek
[76935] Reklamace

reklamace není placená, tos to teda měl přímo na opravu, nebo sluchátka byla poškozena způsobem, co nepodléhá reklamaci, jestli jo, tak nárok na vrácení peněz není.

To kolomlyn: delší o měsíc? to jako se reklamovalo 60 dní? Dle zákona je na reklamaci 30 dní, pokud do této doby není reklamace vyřízena, je nárok na vrácení peněz. To že prodejce nemá uzavřenou smlouvu o délce reklamace mezi jím a dodavatelem, tebe nemusí zajímat.
Koncový uživatel se při reklamaci řídí obchodním zákoníkem, kde je jasně psáno 30 dní, Ale mezi dodavatelem a prodejcem platí jen obchodní zákoník, kde reklamace je založena na smluvním principu a neupravuje zákonnou záruční odpovědnost prodávajícího, což koncového zákazníka nemusí zajímat.

Obrázek uživatele panda
[76936] Reklamace

oni byly poskozeny i mechanicky... takze jim dam penize a oni je reklamujou a opravy/vymeni...

Obrázek uživatele Michal Čížek
[76937] Reklamace

ano, tato oprava, ale nepodléhá 30-ti denní lhůtě, takže můžeš jen čekat až se ozvou, nebo se budeš muset optat ty.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.