Reinstalace PC

Dobrý den,
prosím o radu. Chtěla jsem provést reinstalaci PC. Instalace win xp home se mi spustí, poté se začne restartovat pc a dostanu se k instalaci ovladačů apod. na dolní liště. Dále se mě to zeptá jestli chci provést instalaci a po kliknutí na enter se zobrazí hláška "Systém nenalezl žádný harddisk". Zatím jsem dostala radu, že se mám přihlásit do BIOSu a provést tam nějakou změnu. Když jsem se dostala do BIOSu, tak jsem v něm, ale nemohla nic udělat....ani posunovat šipkami na další stránku nic. Jen tam blikalo červěně upozornění. Bohužel v angličtině a tak nevím o co se přesně jedná. Prosím o informaci, jak se správně dostat do Biosu, abych v něm mohla pracovat a co tam musím změnit, abych mohla provést reinstalaci - aby mi to našlo HDD?
Moc děkuji za informace.
luptice :))

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

angličtina nevadí, opič nám sem co to "říkalo" pokusíme se to přeložit :)

Obrázek uživatele luptice

tak jsem to zkusila a dnes jsem se do Biosu dostala v pohodě. Prosím, co mám tedy změnit, aby mi to našlo HDD při instalaci?
díky

Obrázek uživatele psychocowboy

no...tak chce to vedet par veci - jak stary je pc? xp uz tam bezely doted predpokladam... v BIOSu se podivej jak je nastavene AHCI (musi byt OFF nebo mod IDE)... provadis cistou instalaci? jedna se o pc nebo notebook...

Obrázek uživatele petapl

kdyby se jednalo o ntbk tak asi nemáš ovladače disku (stahnes ze stranek vyrobce ntb) sám jsem tímto prošel a přes nlite jsem vytvořil novou instalačku a vše O.K.

Obrázek uživatele luptice

jedná se o stolní počítač. Reinstalaci jsem už prováděla asi 2x a proběhlo to v pohodě. Teď mi to hlásí, že nemůže najít žádný harddisk. A AHCI jsem v Biosu nenašla.....byla by jiná rada? díky


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.