RAM

Dobrý den, mám notebook a chtěl bych si upgreadovat paměti RAM. Ovšem naskytla se mi otázka kolik nejvíc RAM si koupit jestli jenom 4GB vedle té stávající nebo třeba 2x 8GB. Jde mi o to kdybych si to koupil aby to fungovalo. Výrobce totiž uvádí že tam můžu dát maximálně 2x8GB ale tomu Já nevěřím. děkuji za radu.

Technické parametry:
Intel Pentium Dual Core B940 s frekvencí 2 GHz
2 MB L3 Cache
2 jádra, 2 thready
Max TDP: 35 W
Intel HM65
1x 4 GB DDR3 1333 MHz

Obrázek uživatele sasha.cz
[71652] RAM

Dobrý den, pročpak tomu nevěříte? :D Pokuď to výrobce uvádí, tak si asi srandu nedělá, i tak mi přijde hodně podpora až 16GB na ntb. A opravdu netuším k čemu tolik RAM? Pokuď nepracujete s extrémně náročnými grafickými nebo výpočetními aplikacemi, více Ram určitě nevyužijete, více neznamená vždy rychleji ;)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[71653] RAM

A pokud máš 32bitové WIndows XP, tak víc ram nemá ani smysl. V technických parametrech jsi pak neuvedl grafickou kartu, takže počítám integrovanou, čili to není ani na hry - takže na co to tedy je?

Obrázek uživatele Jan Sladký
[71654] RAM

No 32bitovou verzi nemám, mám sedmičky ultimaty. Ptal jsi se na co mi to je, no když zapnu počítač tak bez jakéhokoliv přičinění mi ukazuje miniaplikace že využívá 40% ram a 1% cpu a když mám rozdělaných víc věcí tak se mi to trošku seká.

Obrázek uživatele Jan Sladký
[71655] RAM

A výrobci moc nevěřím protože společnost nokia uvádí že můžu rozšířit pamět maximálně 16GB a mě bezproblému chodí 32GB tak proto se ptám. Jsem v této věci úplný lajk takže jsem to považoval za nutnost.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[71656] RAM

K té Nokii - uvádí to proto, že třeba drtivá většina 32gb paměťovek tam nefunguje a je to spíše náhoda.. Nokia tedy zaručuje, že je podporována každá 16GB paměť. Správně by ale ani více, než 16GB nemělo být vidět.. To záleží, jak to mají řešené. Ale u NTB to platí - řadič pamětí neumí adresovat více, než 16GB..

Miniaplikace jsou k prdu. A systémové zdroje si řeší Windows. Ramka tam není proto, aby bylo co nejvíc volné, ale naopak, aby do ní Win daly co potřebují, protože načítání z ramky je rychlejší, než odkudkoliv jinud. O dost rychlejší. Proto Win stěhuje ve volné chvíli do ramky co ho napadne (jo, trochu se nad tím zamyslí), plus rezervuje paměť každému programu, co si o ni řekne - to můžeš vidět ve správci úloh jako "v mezipaměti".. Já mám třeba 6GB ramku, 2 GB mám plné po startu, další 1GB se mi naplní za chodu. Volnou mám toho času 100 MB a v mezipaměti 2,9 GB. A tak je to správně.
Pokud by si totiž nějaká aplikace řekla o více paměti, Win něco odstěhuje, nebo programu, který dostu ram nepotřeboval, ram sebere, atp.

To, že ti pak počítač "trochu seká" bude asi problém někde jinde - primárně tam, že se jedná o notebook, jehož procesor není zrovna dělo, případně že se přehřívá a podtaktovává díky mizernímu chlazení - ale to hádám.

Takhle: pokud na tom hraješ hry, koukáš na net a děláš běžnou práci, přestaň řešit miniaplikace a věř, že další operační paměť jsou vyhozené peníze..

Obrázek uživatele Jan Sladký
[71657] RAM

Děkuji moc.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.