Problemy s Acer Aspire 5551G

Zdravim vsetkych

Mam problem s mojim notebookom.Ide o hranie hry Star Craft 2.Cital som si na tejto stranke aj recenziu presne na tento pocitac ktory mam ja.Graficku kartu ATI Mobility Radeon 5650...Proste vyberal som si pocitac s vykonnou grafickou kartou aby mi islo vsetko v poriadku.Uz ho mam rok aj par mesiacou.Neviem pricinu preco mi to robi ale ked hra SC 2 tak mi to dost laguje.Uz od zaciatku hry male lagy ale vela...eviem cim to je uz som ho preinstaloval aj cez particiu setko aktualizoval ale vysledok ziaden.Stale mi to robi.Nevadilo mi to doterazl lebo som nevidel bratrancov pocitac ktory ma graficku kartu horsiu ako ja a ide mu to lepsie...Lagy su pocas celeho hrania zo zaciatku to iba cloveka stve ale da sa to hrat..ale postupom casu ked hra nabere obratky je to nehratelne...Nemozem to poslat do servisu lebo som v zahranici a budem tu do konca semestra.Chcel by som sa len spytat ci by ste mi nieco nemohli poradit ak nieco by ste vedeli....Urcite viem ze sa mi pc dost prehrieva aj ked mam dosku akurat si idem kupit novu lebo ocividne stara nato nestaci..
Dakujem vopred.
Ked tak mozete odpisat aj na Rastislav.huba@gmail.com

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Takže nějaké jiné, náročnější hry, problémy nedělají? Nebo ano? Jaké je vytížení procesoru podle správce úloh? Stáhni si MSi Afterburner, proveď test alespoň 15 minut na nejvyšší nastavení, klávesou T zapni graf teplot.. Poreferuj kam se to vyšplhá a jaké bude avg FPS

Obrázek uživatele Rasto

No stiahol som si to...len som to zapol a teda spustil hru...mal som tam okna na grafy teplotu som mal 85 GPU usage som mal 99%(ale to som nastavil na maximum grafiku v tej hre..)Ale ako sekalo mi to rovnako ako ked som mal na tom najmensom rozliseni....

Obrázek uživatele Rasto

a avg FPS bolo 60

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

60FPS se nemůže sekat, to je naprosto plynulý obraz..
Jak na tom bylo využití procesoru?

Obrázek uživatele Rasto

.stiahol som novy catalyst na grafiku..je to lepsie...ale stale to robi...neviem cim to moze byt...to vyuzitie procesora najdem pod akou skratkou?:)

Obrázek uživatele Rasto

este taka vec..Mam nejake videa spravene ze ako to priblizne robi... ono ...teraz je to tak ze dokym sa nic v tej hre nepostavi alebo nerobi poriadne tak to ide plynule..Ale akonahle sa nieco nove vyrobi jednotka pbudova hocico tak to trhne...proste setko na sekundu zastavi a potom to rychlo dobehne obrazovka...ako keby to slo zrychlene...ale to len fakt su sekundy...ako neni to nic strasne..ale ked sa dostanem do tej pokrocilejsej hry tak to nejde hrat...a mam t olen na medium...a aj mi to zacne vypisovat ze moj pc spomaluje hru...mozno to neni grafikou mozno je to niecim inym..ale neviem cim...ked som stiahol ten program Msi afterburner tak mam tam hore napisany typ mojej grafiky a dole by som ma lmat driver napisany..ja ho tam napisany nemam...Mam stiahnuty najnovisCatalyst ale to neviem ci je driver..ja som v tom as tak nevyznam....Dik za pomoc..Keby si chcel vidiet to video ze co to robi tak ti to mozem poslat na mail ak chces..

Obrázek uživatele Rasto

Este ze..Nemoze to byt prehrievanim??? ako ta teplota mivzdy rychlo vyskoci aj na 80 85 C....na lavej strane je strasne horuci....

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ten procesor najdeš pod správcem úloh Ctrl Alt Esc -> Výkon. Ale to tříjádro by to zvládat mělo..
Jedná se o singleplayer hru, nebo multiplayer po síti? Tyhle "eventy" se totiž posílají sítí a syncují, to by mohlo způsobovat drobné lagy, ale pokud je to single, tak zde problém nebude..
Neřeš, co Afterburner píše, hlavně pokud dovolí dát vysoké rozlišení, MSaa, postprocess a zapnout burn-in aspoň na 15 minut s grafem teplot.. Bylo by dobré mi ten graf a nastavení afterburneru vyfotit (screen)..
To video, pokud je to na něm dobře vidět, klidně taky poskytni.
85°C je sice hodně, ale ještě ne smrtelné a nic, z čeho by se grafika podtaktovávala.. Ale pokud to leze na 95 tak už by to pravděpodobné bylo..
Pomohlo by taky vědět, jestli se to s časem zhoršuje při stále stejné náročnosti hry - když třeba hodně dobře rozehraješ mapu a trhá to, uložíš, vypneš, vychladíš, zapneš, nahraješ a jestli to hned bude trhat, nebo t bude pár minut mít náběh (než se to azse ohřeje/přehřeje)...

Obrázek uživatele Rasto

tak myslim ze nemam len ja taky problem...tuto na youtube to je..
http://www.youtube.com/watch?v=cnQWFdbHFNg

presne toto mi robi...a casom sa to zhorsi..je to fakt otravne ..

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Je mi to jasné, je to krásně vidět.. Ale všimni si jednoho - dolní panel a animace postav tam nelagne.. Dobře je to vidět tam jak máš ty lagy označené. To že nelagne znamená, že to není lag celé grafiky, ale pravděpodobně tam bude SW problém samotné hry... Děje se to tak i u tebe? Zkoušel jsi nějaké patche?

Obrázek uživatele Rasto

as teraz som zistil ze to maju aj ostatni napisal som aj na battle.net ale proste nevedia to vyriesit...alebo som nenasiel odpoved....skusla som aj to co bolo v komentaroch napisane o tom na youtube...co tam radili...ale nic nepomohlo neviem cim tomoze byt....co je to SW?neskusla som patche...neviem ake presne ...:(.ach jaj...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

SW = software - program, chyba programu..

Patche zkus jakékoliv, které aplikují tvojí verzi.. Ideálně stáhni nejnovější..

Obrázek uživatele Rasto

a kde mozem stiahnut patch na SW??

Obrázek uživatele Rasto

uz chapem....tam sa neda stiahnuty iny patch...sa to automaticky vzdy stiahne najnovsie...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Pokud hraješ online na oficiálním serveru, pak ano, je tam autopatch.. Zkoušel jsi ještě ovladače grafiky? Úplně odinstalovat a znovu nainstalovat nejnovější verzi, jestli to pomůže.. Spíš to ale bude vlastní chyba hry, se kterou se asi z naší strany nedá dělat nic, než napsat na podporu vydavatele a doufat, že bugy opraví..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.