Problém se zvukem (*VYŘEŠENO*)

Ahoj,

mám následující problém. Vůbec mi nefunguje zvuk. Nevím jak zjistit jakou mám zvukovku, abych mohl zkusit nainstalovat nové ovladače.
Když najedu na Systémové informace, nic se mi neobjeví. Když pustím něco se zvukem napíše mi WMPlayer "Program Windows Media Player nemůže přehrát soubor, protože pravděpodobně došlo k potížím se zvukovým zařízením nebo videozařízením. Nainstalujte aktualizovaný ovladač zařízení." Pokud najedu do Ovládacích panelů - Zvuky a zvuková zařízení, napíše mi to: zvuková zařízení neexistuje. Poradte mi prosím.
A ještě drobnost. Když napíšu např. poraˇˇdte, píše mi to 2x háček. Co s tím? Děkuji.

Obrázek uživatele TheALuminium

Ty dva háčky doopravdy nevím, to se mi také stávalo dlouhou dobu, to jsem měl problémy s jazykem pro klávesnici, ale bohužel už nevím jak se to vyřešilo, ale k prvnímu problému ... jde tedy o to jestli máte integrovanou zvukovou kartu, nebo nějakou jinou popřípadě v USB externí nebo interní v PCI slotu.

Obrázek uživatele Ondřej Čepelák

Zdravim, takže jakou máte zvukovou kartu lehce zjistíte pomocí programu EVEREST, freeware, který můžete stáhnout zde:

[url]http://www.stahuj.cz/utility_a_ostatni/benchmarky_a_testy/everest/?g[hledano]=EVEREST&g[oz]=2.20&g[up]=Home+Edition[/url]

A aby jsme předešli zbytečným komplikacím... Jste si jistý, že zvukovou kartu opravdu máte? Jestli ano, zda integrovanou, či ne. Ptám se jen kvůli tomuto:

Quote:
Pokud najedu do Ovládacích panelů - Zvuky a zvuková zařízení, napíše mi to: zvuková zařízení neexistuje.

:cool: ;)

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Zjistím jakou zvkukovku mám. Mám ji určitě. Mám PC 4 roky a přestalo mi to fungovat před týdnem.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tak jsem si stáhl ten EVEREST. Píše mi to :

Zvuková karta Přehrávání pomocí linky modemu

Nerozumím tomu. Další věc které nerozumím je to, že mi píše Everest, že 1.8. jsem měl "obrazovku smrti". To je přibližně ta doba, kdy mi přestal zvuk fungovat.

Obrázek uživatele TheALuminium

No to nezní zrovna dobře, 4 roky je dlouhá doba na nějaký HW a pokud je to integrovaná zvuková karta tak je i nějaká šance na to, že Vám odešla úplně, ale nebudeme strašit ....... Mrkneme ještě jednou do toho everesta, dejte v něm záložku Počítač a tam přehled a zde sjeďte dolů a bude tam položka multimédia a podtím by měla být napsána Zvuková karta, pokud bude tak mi její název sem zkopírujte a pak vyjeďte nahoru a je tam Základní deska, tak mi sem zkopírujte její název a uvidíme co se s tím dá udělat.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Děkuji za snahu. Zapnul jsem Everest a napsalo mi to tohle:Zvuková karta Přehrávání pomocí linky modemu a základní deska mi napsala tohle:
Základní deska
CPU typ Intel Celeron, 1715 MHz (17 x 101)
Název základní desky Asus P4S133 (5 PCI, 1 AGP, 3 SDR DIMM, Audio)
Čipová sada základní desky SiS 645
Pracovní paměť [ TRIAL VERSION ]
BIOS Typ Award Medallion (05/03/02)
Komunikační porty (COM a LPT) Komunikační port (COM1)
Komunikační porty (COM a LPT) Komunikační port (COM2)
Komunikační porty (COM a LPT) Port ECP tiskárny (LPT1)

A to je vše. Děkuji předem za radu, ale pravděpodobně ta zvukovka odešla :-(

Obrázek uživatele TheALuminium

To je více než možné když jí vůbec nedetekuje .... a máte k ní nějaké ovladače?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tak to je pro mne moc složitá otázka. Pokud mi to ukazuje, že nemám zvukovku, tak ani nevím jestli mám nějaké ovladače a kde je mám hledat. Jsem amatér 8-)

Obrázek uživatele TheALuminium

Co máte za Windows?

Obrázek uživatele TheALuminium

Jelikož jste mi nenapsal :)) tak jsem předpokládal, že asi máte Windows XP, tak jsem Vám stáhl ovladače pro Vaší zvukovou kartu, které stačí z toho odkazu stáhnout, rozbalit a nainstalovat. Pokud to půjde, tak je nejspíš problém vyřešen a pokud ne tak myslím, že je to víc než jasné :-)
www.files.pcporadenstvi.cz/cm288b_xp.zip

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tak jsem to zkusil a bohužel musím říct, že tímto pokusem je už zcela jasné, že zvukovka je v pr.. háji. Děkuji moc za rady. :-(

Obrázek uživatele TheALuminium

Dobrá no není za co, tím jsme moc problém nevyřešili, ale bohužel co se dá dělat, ale nová se dá sehnat celkem levně, tedy ne samozřejmě integrovaná, to byste musel koupit celou novou základní desku, ale interní do PCI slotu tak ty jsou celkem za přijatelné ceny. Uzavírám téma
LOCK