Problém s grafikou? (*VYŘEŠENO*)

Ahoj, potřebuji poradit, asi by se zde na foru již tento problém vyskytl,ale me PC je out a nemám kde moc času zde listovat...
K problému: při spouštění win (plocha vítejte) mi zhasne monitor a roztočí se ventilátor na grafice naplno (3x restart to samé), někdy win najede, ale po čase monitor zhasne..
Je v záruce, ale-> grafika,deska odjinud... zdroj jinde

děkuji za radu
Asus P7P55D-E,i5 750,Asus 5770 1gb, win 7 64b

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

jako první přeinstaluj ovladače grafiky na nové (www.ati.com), když to nepomůže, dej grafiku do jiného PC a zkus ji tam.. když ani to, bude problém s grafikou..

jaký máš zdroj? jaký výrobce a výkon? máš připojené správně všechny konektory externího napájení?

Obrázek uživatele sheriff

Ano hned jsem dal nové ovladače (popravdě mi to už pak nenajelo do win ani jednou, v nouzovém režimu ano), sestava mi jela pul roku no problem, vše povytahal a dal zpět...
kupoval jsem skříň se zdrojem: C-TECH MidiTower SHINOBI, 500W

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

takže obyč zdroj no.. to je nanic, to se moc nedovíme, chtělo by to půjčit Fortron 400W a víc..

máš kabely zapojeny správně? měl bys mít minimálně jeden šestipin z redukcí, takže ze dovu 4pinu, ale nesmí být oba na stejném kabelu ze zdroje, každý konektor musí být zapojen na svém kbelu a zbytek toho kabelu musí být ovlný..

Obrázek uživatele sheriff

Neprojevilo by se to zapojení snad dřív? Už to mám v krabici hodim to na diagnostiku,kdyžtak vyměnim zdroj,ale dík napíšu co to bylo.

Obrázek uživatele sheriff

Tak mi volali ze servisu, prý je nedostatečným zdrojem?! Je to možné (500W) je málo?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

500W není málo, ale musí to být 500W.. ten "zdroj" co máš ty, reálně poskytne tak 350W a to ještě velmi mizerného, nestabilního produ při šíleně zvlvněném výstupním napětí.. říkám, zkus nějaký kvalitní, třeba značku fortron.. kup si Black Power 450W a uvidíš hned..

Obrázek uživatele sheriff

oni mi tvrdí min 600W?! podle nějaký tý kalkulačka mi to bere 285W+- jasně koupim Fortron, nestačil by 500W SAGA II? (v jiném tématu ho chválíš) Přiznám tohle je věc kterou jsem se nikdy nezajímal.. 500 jako 500.

edit: a nebo SEASONIC zdroj 650W SS650HT 80+ (zár. 36m) vyplatí se?

Obrázek uživatele lancelot202

Nwm kolik stojí ten seasonic ale ten sagaII je dobrej. Přiznejmesi, že fortron prostě není eurocase a výkon ti to nedá o polovinu menší než píšou a ještě nestabilní :))

Obrázek uživatele sheriff

Fortron 1100, Seasonic 1800... což je za 650W přijatelný i 3 letou zárukou

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no, máš li tam něco lepšího, což máš, tak Fortron Black Power 550W, ten budeš moct využít i pro budoucí upgrade atd.. 450W Black Power by stačil.. ta Saga je taky fajn, ale je to "nižší" kategorie, než Black.. pokud máš dost peněz, fakt vem tu 550W..

proti Seasonicu také nic nemám, ale mám zkušenosti, jen kladné, s Fortron, tak proč zkoumat jiné :)

Obrázek uživatele sheriff

OK FORTRON zdroj 550W BLACK POWER za 1872,- zítra ho vemu,děkuji za rady

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

dej vědět, zda to tvůj problém vyřešilo..

Obrázek uživatele sheriff

Tak vložím nový zdroj, zapnu nabíhá WIN a zhasne monitor... stejná závada jako předtím... poslední zoufalá možnost naformátovat disk... a vida jde to, takže mám zkušenost za 1800,- a záložní zdroj :) tudíš to byla chyba softwarová (asi ovladače nebo Asus gamer OSD) a v servisu mi přitom nutili 700W zdroj?!
I tak děkuji. -lock-

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

nejspíš ovladače - jaká byla předchozí grafika? pokud to totiž byla nějaká podobná ATi, systém si mohl natahnout její ovladače, ale po jejich aktivaci ovladače zjsitily, že na grafice jsou očekávané části jinde a jinak a ovladač prostě crashl.. že mě neprásklo do očí, že v nouzáku najela??? :shock:

každpádně myslím, že můžeš být rád, že máš kvalitní a stabilní zdroj, který ti tvé drahocenné komponenty do roka nespálí, což je u levných zdrojů běžný problém..

Obrázek uživatele sheriff

Chvilku se tam ohřála vypujčená 4850, když jsem marně čekal 14 dní na objednanou 5850... hlavně že už to fachá

jo je parádní sice trochu vetší a zdá se mi i nepatrně hlučnější, ale zas má odpojitelný kabely, hned to trochu vypadá :-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak to mohl být také ten rozdíl.. mě při výměně HD4670 na HD5770 sice jen seskočilo rozlišení a barvy, ale systém se přes to dokázal překousat..

ano tak ten zdroj je lehce hlučnější, ale mnohem výkonnější, takže logicky lepší chlazení potřebuje.. ono ale většinou právě dzroj extrémně slyšet není.. takže považuji za vyřešené :))