Přehrívaní PC

Mám zakl. desku intel gev915,procesor 3,60Ghz,2Gb ram,500gb hdd,DVD vypalovačku a mám ptoblém přehrívaním CPU. Podle speed fan v systemu windows 7 ukazuje 70 C a když zapnu hru až 100 C. Když odpojím HDD a vlezu na BIOS taky teplota stoupa pohybuje se kolem 95C v BIOSU. Skoušel jsem resetování BIOSU,výmenu pasty a taky přeinstalaci BIOSU. Nic nepomohlo. Kdo ví kde tak může být chyba?? Jinak PC nerestartuje a nevypína se. Při hre pouze pípa že je překročena teplota. Co jěšte mám tak skousit??? Jen tak naprázdno v systemu by teplota měla být kolem 55C tak nevím. Ptejte se a odpovím. Udelám i test a tak. Ale procesor je ok

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Lepší chladič... :) A vyčistit počítač od prachu.

Obrázek uživatele Michal178

Lepší chladič?? Možná že by jsi taky mohl mít zbytečně silnej zdroj....kolika ti watový zdroj máš v PC? A pokud vím,tak počítač by měl sám vypnout pokus se přehřívá ne ?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Silnější zdroj způsobí jen to, že bude pracovat na příliš nízké zátěži a nebude efektivní co se spotřeby energie týče. Naopak slabší nebo nekvalitní zdroj může poskytovat špatné parametry napájení, které mohou způsobit vyšší teploty nebo zničení.
Počítač by se měl sám vypnout, ale záleží model od modelu - některé se nevypínaly, zejména ty starší..

Obrázek uživatele softim

Mám zakl. desku INTEL 915 GEV a zdroj 400W


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.