Přehřívání CPU

Dobrý den,
Mám takový problém asi měsíc se mi začíná hrozně přehřívat procesor, při nic dělání na PC mám okolo 60-70 °C Asi zhruba rok a půl jsem používal boxáč vždy byli teploty hrozně fájn, ale teď opravdu ten poslední měsíc to šlo hrozně nahoru, kupoval jsem i nový chladič přesněji(silentiumpc spartan 3 pro he1024) A byl úspěšně přidělaný, na socket FM2 CPU-A10 5700 ale teploty jsou pomale stejné dá se možná říct, že ještě horší, tak by mě zajímalo jestli by mi tu prosím někdo nemohl poradit co by s tím mohlo být.. Jestli bude potřeba pošlu i screnny teplot, a typ základní desky. Teplovodivá pasta je tam nanesená nová přímo v tom balení s tým novým chladičem

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ahoj,

První co, sáhni na chladič co nejblíže k procesoru, jestli je aspoň teplý.
Pokud není, něco nefunguje. A když říkáš dva chladiče a nová pasta, nezbývá než udělat drastický test na chbíli za běhu sundat chladič a sahnout jestli je pouzdro procesoru teplé.
Teplota 60°C by ti totiž měla zanechat puchýře, ale jak to tak čtu, vypadá to že došlo k selhání pouzdra procesoru a jeho oddělení od samotného procesoru.
Potom by záleželo jak je to stare, jestli je to v záruce atd.
Pokud je to tak, jedinou opravou by bylo odstranění pouzdra a montování chladiče napřímo, to bychom ale museli nejdřív zabrousit do hloubky.

Obrázek uživatele JakoPan

Zdravím, předem chci poděkovat za odepsání, ale teď k věci.
Když sáhnu dole u procesoru na chladič, tak je teplý, ale ty heatpipe jsou spíš studené někdo mě už někde radil, že by měli být teplé když mám takové teploty, ale nejsou pomale vůbec. PC mám necelý rok, takže v záruce určitě je.

Obrázek uživatele Stiletos

Tak jednoduše tam vrať ten BOX nazpátek,když to bude Ok je jasný že je v háji ten chladič.(jestli si tam nenapatlal při instalaci hafo pasty to pak taky udělá svoje,eventuélně sundat ,očistit a znova přepastovat slabounkou vrstvou.

Obrázek uživatele JakoPan

Teploty jsou stejné, i při boxáči

Obrázek uživatele Stiletos

V klidu má bejt teplota kolem 50C, jinak v čem ty teploty vůbec měříš ono to může ukazovat klidně i hovadiny,mrkni na ten CPU v BIOSu,jinak má silnější IGP takže tak jako tak bude asi topit víc,další věc,co máš za MB co za OS(neaktualizoval si na W10?),po zapnutí by měl bejt CPU kolem nuly ve spráci to máš?Moh sis do Pc natáhnout nějakej bordel a to že ty nic nespustíš neznamená že nic neběží na pozadí....(case taky neuvádíš jak chlazenou máš atd)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ja mam v klidu 30C na core i5.. Jak tikám, bud nefunguje přenos tepla na chladič kvůli paste nebo tomu heatspreaderu. Ale jestli je to v záruce tak asi na reklamaci.

Obrázek uživatele Stiletos

S intelem to nemůžeš srovnávat,mám Athlon X4 640 a v klidu těch 50C + - s CoolerMaster Hyper Z600 + jeden točák v zátěži těch 70C max,ovšem s BOXEM v klidu to bylo v klidu těch 60C+ a v zátěži kolem 80C - 90C.Navíc neuved v čem to měřil ty programy ukazojou chujoviny kolikrát,takže pokud nekoukal v BIOSu tak o ničem,navíc může bejt vadný i čidlo.Pokavaď mu Pc nepadá kvůli teplotám tak mu reklamaci neuznaj,není to závada,neovlivňuje to nijak nic. :-)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.